TikTok hızlı yükselişini sürdürürken, birçok pazarlamacı artık uygulamada var olmanın yolunu arıyor ve marka erişimlerini/keşiflerini artırmak için platformdan nasıl yararlanabileceklerini araştırıyor.

Ancak TikTok, özel bir yaklaşım gerektiren bir platform. TikTok topluluğuyla neyin işe yaradığını anlamanız ve organik trendlere uyum sağlamanız gerekir. Diğer platformlardan gelen reklam kampanyalarını yeniden tasarlamak etkili olmayacaktır. Ayrıca gösterişli, düzenlenmiş ve profesyonel kalitede reklamlar da büyük bir ilgi görmeyecektir.

Büyük hikâyeler, büyük bütçeler gerektirmediği gibi TikTok’taki yaratıcı bir içerik de büyük bir prodüksiyon bütçesi gerektirmez. Özgün, sesli ve sürükleyici tam ekran reklam öğesiyle bir araya gelen yerleşik teklifler ve efektler, izleyicileri şaşırtmak ve onların kalplerini kazanmak için fazlasıyla yeterlidir.

TikTok’u anlamanın en iyi yolu, uygulamada yayınlanan organik videoları izleyip öğrenmektir. Bu, TikTok’un ticari bir varlık oluşturmak için markalara yönelik hazırladığı son yaratıcı kılavuzunun temel mesajıdır.

TikTok tarafından açıklandığı gibi:

“TikTok’ta kazanmak için işletmeler, yaratıcılığı platformun benzersiz özelliklerine göre uyarlamalı. Ancak TikTok reklam öğesi karmaşık olmak zorunda değil. Aslında, diğer kanallardan çok daha basit ve uygun maliyetli olabilir. Bu “Nasıl Yapılır?” kılavuzu, TikTok’un yaratıcı çözümlerinden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak arka plan, en iyi uygulamalar, ipuçları ve püf noktaları sağlar.”

Kılavuz, yaratıcı yaklaşımlar ve gönderi sıklığı hakkında özel ipuçları da dahil olmak üzere özgün bir TikTok içeriğinin nasıl oluşturulacağına ilişkin notlar içeriyor.

Kılavuza göre:

“TikTok’ta herkes yalnızca trendlerden yararlanarak, sohbetlere katılarak ve kendilerini gerçek bir şekilde ifade ederek yaratıcı olabilir. Farklı bir müzik, seslendirme ve efekt karışımı platformumuzda hikâye anlatımını yönlendirir. Markalar kendilerine en uygununu buldukları zaman yaparlar. Nişleri, kitlelerini aktif olarak dinlemeleri ve en son trendlerle ilgilenmeleridir.”
 

TikTok’ta başarılı olmak için şu önemli noktaların ele alınması gerekir?

  • İçeriğin yaratıcı kalitesini nasıl iyileştirebiliriz?
  • Sürekli, yüksek hacimli taze içerik tedariğini nasıl sağlayabiliriz?
  • Her bir içerik parçasının tüketimini artırmak için ölçeklendirirken üretim maliyetlerini nasıl kontrol edebiliriz?

TikTok’ta video klipleriniz için ‘güvenli bölgelerinin’ şablon örnekleri de dahil olmak üzere ilgili kaynaklara ve araçlara bağlantılar da vardır (uygulama içi kullanıcı arayüzü öğeleri tarafından gizlenmeyen alanlar).

Ayrıca, Creator Marketplace ve ses araçları dahil olmak üzere TikTok’un çeşitli marka özelliklerine bağlantılar da mevcut.

TikTok’ta;

Neleri Yapmalı?

  • Sürekli yeni kreatif akışı sağlamak için reklam üretiminizi ölçeklendirin.
  • Benzersizlik ve yaratıcılık üzerine bahse girin. Kendi yeteneğine sahip içerik, TikTok’u başarılı kılar ve harika sonuçların anahtarıdır.

Neleri Yapmamalı?

  • Her reklam öğesinin bir sonuca katkıda bulunmasını beklemeyin.
  • Sadece diğer platformda kullanılan aynı kreatifi kopyalamayın.

Stratejinize uyup uymayacağını düşünüyorsanız, TikTok kreatifinin tüm temel unsurlarının iyi ve hızlı özeti olan bu kılavuza kesinlikle göz atmalısınız.

Şimdi dalışa geçme ve suları TikTok reklamlarıyla test etme zamanı olabilir. Tüm markalar için geçerli olmayacaktır, ancak platformun devam eden büyümesi ve özellikle genç kullanıcılar arasındaki popülaritesi göz önüne alındığında dijital pazarlama yaklaşımınıza önemli bir katkısı olabilir.

TikTok Yaratıcı Çözümler kılavuzunun tamamına buradan göz atabilirsiniz. Bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere…