Artan veri kısıtlamaları ve dijital reklamcılık ortamındaki değişiklikler arasında Meta, reklam geliri akışlarını sürdürmek için çok çalışıyor ve bu da onu personeli yeniden değerlendirmeye, önceliklerini yeniden hizalamaya ve reklam sistemlerinin çalışma şeklini değiştirmeye zorladı.

Bu durum, hem Facebook’ta hem de Instagram’da birtakım değişken sonuçlara yol açtı ve birçok reklamveren kampanyalarını yeniden optimize etmek için gereken değişikliklerden dolayı zaman zaman hayal kırıklığına uğradı.

Meta, bu durumun bilincine vardı ve belirtildiği gibi sistemlerini adım adım yeniden düzenliyor. Bunun bir parçası olarak da kısa bir süre önce platformlarda reklam performansını iyileştirmeye yardımcı olabilecek, veriyle kanıtlanmış beş taktikten oluşan yeni ‘Performance 5’ çerçevesini başlattı.


Meta’ya göre:

“Bu yeni, en iyi taktik seti, reklam performanslarını iyileştirmek isteyen küçük işletme reklamverenlerine yardımcı olmak ve kampanyalarındaki eylem başına maliyeti azaltmak için tasarlandı.”

KOBİ’lerin kampanyalarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak isteyen Meta, reklamverenlerin bu temel öğelere odaklanması gerektiğini söylüyor.

Dönüşümler API’sı

Meta’nın Dönüşümler API’sini uygulayarak, Meta reklamlar ve web sitesi satın almaları veya “sepete ekle” eylemleri dahil olmak üzere web etkinlikleri arasında doğrudan bir bağlantı kuracaktır.

Ayrıca Apple’ın ATT değişikliklerinden de etkilenmez, çünkü CRM verilerinizi doğrudan Meta reklam platformuna bağlar ve artan kısıtlamalara rağmen iyileştirilmiş veri akışlarını kolaylaştırır.

“Aracın Meta Pixel ile birlikte çalıştırması, Meta’nın reklam dağıtım sisteminin bir reklamverenin ne kadar harcama yaptığını azaltmasına da yardımcı oluyor. Dönüşümler API’sini kuran Meta Pixel’e sahip reklamverenler, ortalama olarak %13 daha düşük EBM gördüler.“

Basitleştirilmiş Reklam Setleri

Meta, reklamların, reklam setlerinin ve kampanyaların birleştirilmesinin maliyet verimliliğini ve performansı artıracağını söylüyor.

“Reklam setleri arasında benzer reklam öğelerinden yararlanmak, Meta’nın yayınlama sisteminin daha verimli çalışmasına yardımcı olur ve bir reklamverenin bütçesi için daha fazla fırsat bulur.”

Yani Meta’nın otomatik sistemlerinin doğru kitleyi belirlemesini kolaylaştırarak kampanyalarınızda daha iyi sonuçlar görebilirsiniz.

Geniş Hedefleme

Facebook ve IG reklamlarında hedef kitleyi daha geniş tutmak artık rafine ve niş kitle yaklaşımlarından daha iyi sonuçlar veriyor.

Meta’nın yüksek oranda odaklanmış reklam hedeflemesi, her zaman platformun avantajı olmuştur. Ancak otomatik hedeflemenin iyileştirilmesi ve belirli kitle segmentlerinin etkinliğini sınırlayan veri kısıtlamalarıyla, geniş hedefleme artık birçok durumda daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

Bu genel bakışta görebileceğiniz gibi, Meta, artık reklamverenlerin hedeflemede kitle ilgi alanlarını veya davranışlarını kullanmamalarını öneriyor ve artık geniş hedeflemenin daha iyi sonuçlar verdiğini söylüyor.

Mobil Uyumlu Video

Tabii ki, video içerikler Meta’nın önerilerinin bir parçası…

“Mobil öncelikli reklam öğesi kullanan reklamverenler (ör. Dikey videolar ve bunları 15 saniye veya daha kısa sürede tutan) kampanyalarına mobil öncelikli olmayan reklam öğesi kullananlara göre daha az harcama yapıyor.”

Kısa biçimli video, günün trendi ve reklamverenler de yaklaşımlarında bunu dikkate almalıdır.

Reklam Testi

Meta’nın son önemli önerisi, kampanyalarınız hakkında akıllı kararlar almak için daha fazla bağlam sağlayacak reklam öğesi, hedefleme veya reklam seti yapısına odaklanan A/B testidir.

“Kazanan A/B testleri, CPR’ı ortalama %30’un üzerinde düşürdü (kaybedilen reklamlara kıyasla).”

Facebook ve Instagram reklam performansınız üzerinde bu reklam yaklaşımlarını uygulamanın büyük bir etkisi olabileceği düşünülüyor. Dolayısıyla uygulamalarında gördüklerine dayalı olarak Meta’nın önerileri dikkate alınmaya değer gibi duruyor.

Çünkü belirtildiği gibi, dijital reklam ortamı değişiyor. Meta daha önce Apple’ın ATT güncellemesi nedeniyle bu yılki reklam gelirinde yaklaşık 10 milyar dolar kaybetmeyi beklediğini ve birçok Facebook ve IG kullanıcısının reklam yaklaşımında bir değişiklik yapmaya zorlayan veri takibini kapatmasını beklediğini belirtmişti.

Bunu anlamak, Facebook reklamlarının 2022 ve sonrasında sizin için çalışmasını sağlamanın anahtarıdır, bu nedenle Performance 5, önemli fırsatlara ve güncellemelere önemli bir genel bakış niteliğindedir.

Bu önemli noktaları gösteren bir dizi örnek içeren daha fazla bilgi edinmek için yeni Performance 5 Hub‘ına göz atabilirsiniz.