Hayatımızın bir parçası haline gelen Reels, dünyanın dört bir yanından eğlenceli ve yaratıcı video içerikleriyle her gün karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Araştırmalara göre Instagram’daki hesapların %45’inden fazlası haftada en az 1 kere Reels ile etkileşime giriyor. Kullanıcılar sosyal medyada harcadıkları zamanlarının yarısını video izleyerek geçiriyorlar. Giderek daha fazla insan video içeriğiyle etkileşime geçiyor ve Reels gibi araçların popülerliği hızla artıyor.

Instagram’da Harcanan Zamanının %20’si Reels

Meta en son açıklamasında, Reels’ın kullanıcılar tarafından Instagram’da harcadığı zamanın %20’sinden fazlasını oluşturduğunu belirtti. Sürekli artan bu ilgiyi besleyeceklerinin altını çizmeye devam ediyor.

Instagram şefi Adam Mosseri, Instagram’ın tüm video seçeneklerini Reels etrafında birleştirmek için çalıştıklarını, uygulamaya gönderilen tüm videoların artık Reels akışlarında gösterilmeye uygun olacağını söylüyor.

Marka Hikayesini Anlatma Fırsatı

Markaların Instagram’daki varlığı ise Reels araçlarını kullanıma geçişte avantaj sağlıyor. Çünkü Instagram üzerinden tüketicileriyle ilişki kurmak için en popüler araçların başında geliyor.

Reels, markaların küresel ölçekte keşfedilmelerini, kendilerini daha fazla yaratıcılık ve eğlenceyle ifade etmeleri için harika imkan sunuyor. 

Instagram’da bir milyar aylık aktif kullanıcı Reels izliyor durumda ve beklentileri hızla değişiyor. Ulaşmak istediğiniz her tüketici Reels izliyor ve bu bağı kurmak markalar açısından büyük önem yaşıyor.

Kitlenizi Büyütme

Üstelik Instagram algoritması Reels kullanan sayfaları besleyebilmek için düzenli paylaşım yapan ve etkileşimlerini Reels ile kuranları ihmal etmeyi hiç sevmiyor. Aksine daha fazla izletme ve öne çıkarma ile destekliyor.

Reels izleyenler sadece Instagram kullanıcıları değil potansiyel müşterileriniz. Tüm takipçilerinizin sizinle aynı fikirde olduğunu düşünmeyin, onlara sizin gibi düşünmeyi de öğretin.

Birçok önde gelen marka Reels özelliğini kullanıyor ve geniş kitlelere ulaşıyor. Reels içerikleri ile ilgi uyandırıyor ve ilham veriyor.

İlgi Çekici Reels Oluşturmak İçin İpuçları

Peki herkes Reels paylaşıyorken markalar bu bağı nasıl kuracak? Markalar için hazırladığımız ilgi çekici Reels oluşturmak için derlediğimiz ipuçlarımızı hazırladık.

Bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak, marka hikayenizi benzersiz ve yaratıcı yollarla anlatın. Yeni kitlelere ulaşın ve markanız için Reels gücünden yararlanın.

İlk Saniyede Markanızı Gösterin

Amacınız marka yükselişiyse, doğru yerdesiniz. Hikaye anlatımınızı kısa ve eğlenceli tutun. Uzun uzun anlatmaya çalışmayın, kısa dikkat süresinden yararlanın. İlk birkaç saniyede markanızı gösterebileceğiniz bir Reels hazırlayın.

Reels Özellikleriyle Yaratıcı Olun

Marka kişiliğini göstermek ve Instagram kullanıcıların dikkatini çekmek için Reels geçişlerini deneyimleyin. Arttırılmış gerçeklik efektleri, özel sesler veya zamanlayıcılar gibi yaratıcılık imkanı sunan özellikleri kullanın. Bu özellikler ile marka kimliğinizle uyuşacak bir geçiş kullanarak kendi tarzınızı oluşturun.

Müziklerle Ritmi Yakalayın 

Ses kullanmanın gücünü hafife almayın. Reels zaten Instagram’da etkileşimi arttıran en büyük etkenlerden biri ve Reels’ların %80’ninden fazlası sesli olarak izleniyor. Müziğinizi senkronize edin ve Instagram kullanıcılarının dikkatini çekin. Özellikle trend müzikler ile eklenen Reels’ların izlenme oranlarının daha da arttığını hatırlatalım.

Trendleri Kaçırmayın

Reels özelliklerine her geçen bir yenisi ekleniyor. En son gelişmeleri takip edin ve popüler challange’lara katılım sağlayın. Markanızla alakalı hikayelerinizi çok daha fazla kişiye anlatın. Reels gösterimini optimize etmek için alakalı ve trend hashtagler ekleyerek daha da öne çıkın. Instagram kullanıcılarını Reels’ınla remiklemeye davet edin.

İş birliklerinizi Keşfedin

Marka hikayenizi yeni ve farklı yollarla anlatmak için diğer içerik oluşturucularla ortak olun. Influencerlarla iş birliği yapmak, daha fazla etkileşim ve bilinirlik sağlıyor. Influencer iş birlikleri marka etkisinin artmasına yardımcı olabileceğini gösteriyor. Nano, makro veya mikro hepsine bir şans verin ve marka hikayenizi anlatacak yeni iş birliklerinizi keşfedin.

Özgün Olmayı Unutmayın

Reels, özgünlüğün öne çıktığı bir alan ve markanıza uygun mutlaka bir seçeneği olacak. Konsept içerikler ile her zaman görülen Reels içerikleri yerine, marka anlayışınızı yansıttığınız içeriklerle hesabınızı besleyin. Kullanıcılar gerçek ve özgün içeriklerle çok hızlı bağ kuracak, markanızı daha iyi tanıyacaktır.