Amerikan Futbolu denilince aklımıza ilk gelen Super Bowl olurken, Super Bowl denilince de uzun süre akıllarda kalan reklamlar geliyor. Her sene sayısız markanın yaratıcılığını sergilediği Super Bowl’da, bu yıl markaların gerçekleştirdiği işlerdeki ortak nokta; her birinin dünyaca ünlü oyuncu, sporcu, TV kişiliklerini ekrana getirmesiydi.

Arnold Schwarzenegger’den Serena Williams’a, Trevor Noah’dan Lindsay Lohan’a kadar yıldızların kamera karşısına geçtiği reklam filmleri arasından önce çıkan işlerden biri de THY’nin Morgan Freeman’ın rol aldığı Pangea adlı kampanyası oldu.

Super Bowl 2022 için dünyaca ünlü markaların hangi ünlülerle ve nasıl işlerde bir araya geldiğine gelin biraz yakından bakalım.

BMW | Zeus & Hera

BMW, yedi senenin ardından yeni Super Bowl kampanyasını yayınlayarak sahalar geri döndüğünü duyurdu. Reklam filminde Yunan tanrısı Zeus’u Arnold Schwarzenegger canlandırırken Salma Hayek ise tanrıça Hera rolüyle karşımıza çıkıyor. Tamamen elektrikle çalışan yeni BMW iX modelinin tanıtıldığı ve Goodby Silverstein & Partners imzası taşıyan kampanya ilhamını gök ve şimşek tanrısı Zeus’tan alıyor. 

Nissan | ‘Thrill Driver’

Nissan, Super Bowl’da yeni modelini aksiyon filmi tadında bir reklam filmiyle tanıttı. Reklam filminde ünlü aktör Eugene Levy’e, kariyerinde şimdiye kadar görmediğimiz bir role bürünürken şahit oluyoruz: Aksiyon yıldızı. Kampanya kapsamında Levy’e Marvel hayranlarının favorileri Brie Larson, Danai Gurira ve Dave Bautista eşlik ediyor. Kampanya TBWA\Chiat\Day New York imzaları taşıyor.

Uber Eats | Uber Don’t Eats!

Uber Eats, teslimat hizmetinin artık kullanıcılara yemeklerden daha fazlasını ulaştıracağını yeni kampanyasıyla duyurdu. Super Bowl özelinde hazırlanan üç ayrı reklam serisinde Gwyneth Paltrow, Trevor Noah ve Jennifer Coolidge yer alıyor. Reklam kampanyasıyla müşterilerine ulaşım ve yemek hizmeti dışında kozmetik ürünleri, çiçekler, bebek ürünleri ve temizlik ürünleri içeren teslimat hizmetini, Uber artık sadece yemiyor diyerek vurguluyor. Kampanya Speacial Group imzası taşıyor.

Lay’s | ‘Golden Memories’

Lay’s, ilişki bağlarına ve anılara değindiği ve bunu Hollywood’un en sevilen bromance’lerinden birini ekrana taşıyarak mümkün kıldığı reklam filmini yayınladı. Her ikisi de aktör, yapımcı ve yönetmen olan Paul Rudd ve Seth Rogen, uzun yıllardır süren dostluklarını anılarla yad ederken o birbirinden renkli anların her birinde Lay’s’in patates cipsinin de olduğunu fark ediyorlar. Reklam filmi Highdive imzası taşıyor.

Planet Fitness | ‘What’s Gotten Into Lindsay?’

Planet Fitness, Lindsay Lohan’ı konuk ettiği Super Bowl reklamını yayınladı. Reklam kampanyası geçmişte tabloid ve gazete manşetlerinin birbirinden akılda kalan “skandallarıyla” vazgeçilmezi olan Lindsay Lohan’ın artık sükunet ve kendini önceliklendirdiği bir hayatı Planet Fitness sayesinde yaşadığını ortaya koyuyor. Kampanya Publicis Worldwide imzası taşıyor.

Squarespace | ‘Sally’s Seashells’

Minimalist site oluşturucusu Squarespace, Emmy ödüllü oyuncu Zendaya’nın rol aldığı ilk Super Bowl reklam filmini yaratmasıyla akıllara kazınacak. Marka, kampanya aracılığıyla bir ürünü satmak için iyi bir web sitesinin ne kadar fark yarattığını anlatırken aynı zamanda markalar oluşturan ve tutkuyla bağlı oldukları ürün ve hizmetleri satan herkesin girişimci ruhuna ilham vermeyi amaçlıyor. Reklam kampanyası Squarespace Los Angeles’ ın kendi bünyesinde yer alan in-house ekibinin imzasını taşıyor.

BIC | Snoop Dog & Martha Stewart

Ünlü çakmak markası BIC, uzun süredir birlikte güçlü iş birliklerine imza atan ikonik ikili Snoop Dogg ve Martha Stewart’ın yer aldığı reklam filmini yayınladı. İkilinin tartışmasız kimyasının ön planda olduğu reklam kampanyası Doner CX imzası taşıyor.

Rakuten | High Stakes

Ünlü alışveriş ve iddia sitesi Rakuten’in ilk reklam filminde Emmy Ödüllü aktris Hannah Waddingham kamera karşısına geçiyor. Reklam kampanyasında Hannah Waddingham, Rakuten ile satın aldığı ürünlerle ve alışveriş uzantısını kullanarak elde ettiği nakit parayla bahis oynayan kötü karakter rolüyle ön plana çıkıyor. Kampanya ise DDB Chicago imzası taşıyor.

Verizon | “Goodbye Cable” 

Verizon, pandemi nedeniyle iletişimde daha da önemli hale gelen internet bağlantılarında 5G dönemine geçtiğini duyurdu. Reklam kampanyasında yüzümüzü güldüren Jim Carrey, 1996 yılında yayınlanan “The Cable Guy” filmindeki karakteriyle karşımıza çıkıyor. Kampanya McCann ve Hungry Man imzası taşıyor.

Hellmann’s Mayonnaise | Mayo Tackles Food Waste  

Hellmann’s, gıda israfıyla mücadelesini Super Bowl reklamına taşıdı. Reklam filminde “Tadına bakarak yap, israf etme” temasına sadık kalarak efsanevi NFL oyuncusu Jerod Mayo ve Saturday Night Live kadrosundan komedyen ve oyuncu Pete Davidson’ı bir araya getirdi. Reklam filmi Wunderman Thompson imzası taşıyor.

Michelob Ultra | Superior Bowl

Michelob Ultra, yıldız ünlülerin ağırlıkta olduğu reklam filminde kamera karşısında tenis efsanesi Serena Williams, iki Super Bowl şampiyonluğu bulunan Peyton Manning, NBA oyuncusu Jimmy Butler ve WNBA yıldızı Nneka Ogwumike bulunuyor. Kadınların sporda görünürlüğünü artırmayı amaçlayan kampanyada spor elçilerinin cinsiyet eşitliğini temsil ettiği vurgusu yapılıyor. Reklam kampanyası Wieden + Kennedy New York imzası taşıyor.

Amazon | Mind Reader

Scarlett Johansson ve Colin Jost’un başrolde oynadığı zihin okuyan Alexa reklamında ilginç olaylar sahneye taşınıyor. Amazon’un kişisel asistanı Alexa henüz zihin okuyamıyor ama gelecekte gerçek olursa nasıl bir hayatımız olacağını bizlere gösteriyor.

THY | Pangea 

Türk Hava Yolları, süper kıta Pangea’dan esinlendiği yeni reklam filmini yayınladı. Morgan Freeman’ın yer aldığı kampanya milyonlarca yıl önce tüm kıtaların tek bir kara parçası olduğu Pangea’dan ilham alarak kişileri ve dünyayı yeniden bir araya getirebilme idealini işliyor. Pangea, Türk Hava Yolları’nın Super Bowl reklam kuşağında yer alan altıncı işi olacak.