Bu yazımızda, güçlü bir sosyal medya reklam kampanyasının sahip olması gereken dört unsuru özetleyeceğiz. Tabii ki bununla birlikte, sosyal medya reklamcılığının hedef kitlenin ihtiyaçlarına ne kadar uygun olduğunu net bir şekilde anlamaya ihtiyacımız olduğunu atlamamak lazım.

Toplumsal Büyüme

Sosyal medya pazarlamacılığında, sahip olduğunuz takipçi sayısının çok fazla olması dikkat çekicidir. Bu kısmen doğrudur fakat takipçi sayınızın yüksekliği gerçek iş sonuçları söz konusu olduğunda size pek yardımcı olmaz. Gerçekçi hedef kitlenizi büyütebilirseniz ve markanızı takip eden kişilerin dikkatini çekebilirseniz, daha düşük reklam maliyetleri, daha fazla erişim ve daha fazla marka yetkisi edinmiş olursunuz.

Katılım

 Marka katılımı, sosyal medya pazarlaması için iyi bir destektir.

İçeriği belirli bir kitleye tanıtmak için sosyal medya reklamlarını kullanmak, doğru kişilere doğru mesajı verdiğinizde ve Facebook’un sarsıntılı platform niteliklerine rağmen sizleri ayakta tutar.

 Katılımı sürdürmek için sosyal medya reklamları kullanırken hatırlanması gereken önemli nokta, tüm katılımın eşit şekilde oluşturulmamasıdır. İnsanların akılda kalıcı bir motivasyon grafiğini veya komik bir videoyu fark etmelerini sağlamak çok kolaydır. Ancak, insanların markanızın sağladığı gerçekle ilgili içeriğe dikkat etmesini sağlamak çok daha zordur.

Her ikisinde de biraz fazlasına ihtiyacınız olacaktır. Bununla birlikte reklam tasarruflarınızı organik olarak çeken içerik üzerinde yoğunlaştırmalısınız. 

Web Sitesi Tıklamaları

Yüksek hedefli trafiği web sitenize yönlendiren bir sosyal reklam kampanyası, sizi en üstte taşıyabilecek bir yöntemdir.

Diğer öğeler önemlidir, ancak kullanıcıların dönüşüm sağlamaları için onları Facebook’tan ve sitenize (elbette Lider Reklamlar yayınlamıyorsanız) almanız gerekir.

Hemen hemen tüm sosyal medya platformları, hedef müşterilerinize erişebilmenizi sağlayan güçlü hedefleme parametrelerine sahiptir. Sosyal medya trafiği genellikle daha yüksek hemen çıkma oranlarına, sitenizdeki daha düşük süreye ve diğer dijital reklamcılık taktiklerine göre daha az sayfaya sahip olmasına rağmen, sitenize yeni kullanıcılar ve pazarlama dönüşüm hunilerinizde tutarlı bir şekilde yer almak çok önemlidir.

Yeniden hedefleme

Tipik olarak, bir kullanıcı reklamınızı sosyal medyada görecek, tıklayacak, sitenize göz atacak, ardından başka bir şey tarafından dikkati dağıldığında ister telefonlarını kapatarak ister masaüstünden tamamen çıkarak bunu yapsın, sonuçta kullanıcıyı kaybetmiş olacaksınız.

Yeniden hedeflemenin geldiği yer burasıdır. Bir web sitesi pikseli, e-posta listesi veya hatta video görüntülemeleri kullanarak, sitenizle (veya içeriğinizle) anlamlı niyetler gösteren ancak dönüşüm sağlamayan kullanıcılara reklam gösterebilirsiniz. Bu taktik, kullanıcıları markanız hakkında makul bir fiyatla hatırlatmanın harika bir yoludur. Sosyal medya reklamcılığı stratejinizde yeniden hedeflemeyi artırmanızı öneririz.

Sosyal medya pazarlaması ile ilgili heyecan verici şey, denemek için her zaman yeni taktikler, test edilecek yeni stratejiler olmasıdır. Eksi yönleri ise bu stratejinin her zaman ciddi maliyetlerinin olmasıdır.

Sosyal medya reklamcılık stratejiniz için bir ana üs oluşturmaya çalışıyorsanız, bu dört unsur sizi başarıya götürecektir.

Kampanyalarınızı test etmeyi unutmayın, sonuç vermeyen taktikleri terk etmeye çalışın ve mümkün olduğunca en iyi stratejiyi keşfetmeye çalışın.

Önceki blog yazımız “Linkedin’de Video Reklam Dönemi Başlıyor” ile ilgili detaylar:

Kaynak:

https://www.socialmediatoday.com/news/the-4-elements-of-a-strong-social-media-strategy/520320/