Video içeriklerinin sosyal medyadaki yüksek etkileşiminden, önceki blog yazılarımızda bahsetmiştik. LinkedIn videolu içerikler konusunda büyük bir potansiyel ve bu konuda kendini yenilemeye devam ediyor. Yakın zamanda gerçekleştirdiği video yükleme özelliğinden sonra şimdi de yoğun talep üzerine video reklam özelliğini güncellemeye hazırlandığını bildirdi.
Markalar için hazırlanacak bu videolar büyük bir reklam değeri taşıyorlar ve çoğu marka için yeni baştan hazırlanacak sosyal medya stratejilerinin de temelini oluşturacaklar.
Yakın zamanda elde edilen verilere göre LinkedIn kullanıcıları, videolu içerikleri paylaşma konusunda hevesliler ve LinkedIn bu durumu göz ardı etmedi.

LinkedIn video içeriklerine etiket ve metin ekleme özelliklerini de test ettiğini açıklamıştı.
LinkedIn video içeriklerine etiket ve metin ekleme özelliklerini de test ettiğini açıklamıştı.

Video özelliğini geliştirme konusunda oldukça hevesli olan LinkedIn, aynı süreçte video içeriklerine etiket ve metin ekleme özelliklerini de test ettiğini açıklamıştı.

LInkedIn Sponsorlu Reklam Modeli

LinkedIn’in Sponsorlu İçerik Reklamları sessiz (mute) ve otomatik şekilde oynatılarak, öne çıkan harekete geçirici mesaj düğmelerinin ve entegre potansiyel müşteri formları dahil olmak üzere, platformun çeşitli reklam araçlarına bağlanabilecekler.

LinkedIn'de Video Reklam Dönemi
LinkedIn’de Video Reklam Dönemi

Şu an bütün bu özellikler deneme aşamasındalar ve hayata geçirildiklerinde LinkedIn kullanıcıları için büyük bir dönemin kapılarını aralamış olacaklar. Markaların pazarlama ve sosyal medya stratejilerinde farklı kullanım alanları sağlayabilecek ve reklam dünyası için yenilenmiş bir mecra olarak karşımıza çıkacak olan LinkedIn, video konusunda kendini ön plana çıkarmış olacak.
LinkedIn’den gelen açıklamaya göre;
”Ekim ayında özel beta sürümümüzün lansmanından bu yana, GE, Philip ve Audi Canada dahil olmak üzere 700’ün üzerinde reklamveren, yalnızca kendi ürün ve hizmetlerini değil, aynı zamanda şirket misyonlarını, müşteri başarı öykülerini ve düşünce liderliği içeriğini de vurgulamak üzere Sponsorlu İçerik için video test etti.
Bu videolar, pazarlamacıların markalarıyla etkileşimlerini derinleştirmelerine yardımcı oluyor. Ortalama olarak, LinkedIn üyeleri statik Sponsor İçeriği ile harcanan süreye kıyasla video reklamları izlemeye neredeyse 3 kat daha fazla zaman harcıyor.”

LInkedIn B2B Videoda All-In İlerliyor

Sponsorlu videolarda Instagram ve Facebook’taki dark post özelliğini benimseyecek olan LinkedIn, doğru hedef kitle ve daha fazla çekicilik konusunda yeni bir devrim başlatmak istediklerini belirtti.
İnteraktif ve call action içerikleri benimseyecek olan LinkedIn, Facebook ile orantılı bir yenilenme süreci gerçekleştiriyor ve böyle bir mecra için B2B pazarlamanın gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını betimliyor.
LinkedIn’e özel dönüşüm izleme aracı da entegre edilmektedir. Böylece potansiyel müşteri sayısının, kayıtların, web sitesi ziyaretlerinin ve video içeriğinizin oluşturduğu diğer değerli işlemlerin ölçümünü yapabilmenize olanak sağlamak LinkedIn için kayda değer planlar arasında.
Önceki blog yazımız “Sosyal Medya Yönetiminiz ile Fark Yaratın?” ile ilgili detaylar:

KAYNAK:
https://www.socialmediatoday.com/news/linkedin-adds-sponsored-video-video-for-company-pages/520312/