Instagram, şu günlerde durmaksızın yeniliklerin ve değişimin peşinde. Sürekli daha fazla neler yapabileceği konusunda kendini geliştiriyor.
Bugüne kadarki en büyük yeniliği sayılan özelliği kullanıcıların Instagram hesapları üzerinden kullandıkları veya paylaştıkları tüm fotoğraf ve mesajların artık tek bir tuşla indirilebilecek olması.
Bu özellik bazı kullanıcılar için oldukça elverişli olabilir. Kullanıcılara sunulacak bir diğer yenilik ise arama filtresi olacak. Mesaj kutusunda arama özelliği bir süredir kullanımda ve bu yenilik ile aramalar filtrelenebilecek.
Bunların arasında ise en dikkat çeken filtre “Starred” oldu. Arama filtresini kullanarak, gelen kutusu, okunmamış mesajlar ve yıldızlanan mesajlar olarak arama yapılabilecek.
Başka bir yenilikse yıldızlı mesajlar olacak. Bu alanı kullanarak, gelen ve sonradan aranması zor olan tüm mesajlar bu alanda toplanabilecek.Instagram’ın işletme hesabı özelliğiyle kullanıcıların takipçi ve fotoğraflarıyla ilgili detaylı görüntüleme yapması da mümkün olacak gibi gözüküyor.

INSTAGRAM YENİLİK PEŞİNDE

Geçtiğimiz haftalarda Wabetainfo tarafından paylaşılan ve test edilen bir diğer özellik ise Instagram arama alanını daha efektif kullanabilmek için oluşturulan “filtre” özelliğiydi.
Instagram birçok kişiye faydalı olabilecek bu özellikle, direkt mesaj özelliğini çok kullananların istediği kişiye ulaşma konusundaki zorluğunu sohbetleri yıldızlama gibi bir özellik ile çözümlemeyi test etmişti. Böylece aranan mesajlara daha kolay ulaşılabilecekti.
Instagram bu haftanın başında, kullanıcıların profillerini diğer profillere bağlamak için yeni bir ‘Adtag’ taranabilir kodları üzerinde çalışırken, platform resmi olarak “Focus” modunu selfies için yayınladığını bildirdi.
Şimdi, WABetaInfo, Instagram’ın hikayeler akışı içinde kullanıcıların soru sormasına olanak sağlayacak yeni bir Q ve A çıkartma seçeneği geliştirdiğini, ancak bu araştırmanın yanıtının özel olacağını bildirdi.

Q&A STICKER

Burada açıklandığı gibi, Q ve A çıkartmaları hikayeler araçlarında farklı bir seçenek olarak sunulacak ve mevcut anket etiketlerinden farklı olarak yanıtların belirli kalıplarda olmasına gerek duyulmayacak ve özel yanıt seçenekleri belirlenebilecekler.

Bu seçenek, yeni ürünleriyle ilgili geri bildirim almak isteyen markalar için kullanışlı olabilir. Örneğin, yeni bir ürün sürümüyle ilgili ortaya çıkan bir sorunda markalar devreye girebilir veya markaların kullanıcılardan açık bir şekilde belirtecekleri geri bildirimler edinme şansı elde edilebilir.
Bu, kullanıcıların genel bir forumda rahatça yayınlayamadığı basit soruları veya problemleri için de yardımcı olabilir. Böylece kullanıcılardan daha net ve doğru geri bildirimler alma şansı elde edersiniz.

Bu gelişim aslında kendi içinde kullanıcılara yeni bir deneyimleme fırsatı da sağlıyor ve fikir paylaşımı konusunda aslında kendi içinde yeni bir araç yaratmış oluyor. Markaların hikayeleri kendi stratejileriyle birleştirmeye başlaması bu noktada oldukça mantıklı ve Q ve A çıkartması gibi yeni araçlar daha fazla seçenek, daha fazla bağlantı yolu sağlıyor.

Q ve A çıkartması, Instagram’ın denemelerinden sadece birkaçı çünkü kullanıcı istekleri konusunda sosyal medya uçsuz bucaksız bir yenilenme sahası. Her gün yeni araç ve uygulamaları çok hızlı tükettiğimizi varsayarsak yenileri aramak için çabalamalı ve şu an hevesle tüketilen mecraların yarın aynı şekilde kalmayacağının farkına varmalıyız.

Önceki blog yazımız “Sosyal Medya Stratejisini Güçlendirmenin 4 Unsuru” ile ilgili detaylar:

KAYNAK:

https://www.socialmediatoday.com/news/instagrams-working-on-a-new-q-and-a-sticker-option-for-instagram-stories/521147/