Twitter
  1. Diğer Şirketlerin Takipçilerini Hedeflemeyin 

Halihazırda var olan ve özellikle diğer şirketlerin takipçileri arasından oluşturulmuş takipçi listesi sıklıkla başvurulan, ortak ve etkili yöntemdir. Her şirket daha fazla kullanıcıya ulaşmak adına listesini rakip şirketler özelinde genişletmeye çalışıyor fakat daha etkili bir takipçi listesi oluşturmak için, blogger, influencer ya da uzman kişilerin takipçi listelerini hedef almanız daha fazla dönüşüm oranı getirecektir.

  1. Lead Generation Card’ı Desktop Üzerinden Kullanmayın 

Lead Generation Card şaşırtıcı bir konsept. Twitter’daki reklam alanlarına e-posta adres bilgilerinizi doldurabileceğiniz bu özellik, daha çok mobil için tasarlandı. Kullanımı konusunda şüpheler yaratsa da desktop üzerinde daha başarısız olduğunu söyleyebiliriz.

  1. Hashtag Kullanın 

Biraz klişe olsa da hashtag kullanmayı atlamayın. Yaratıcı olmak konusunda sınırsız seçenek sunan bu alan genel hashtagler dışında sizden biraz olsun farklı bir bakış açısı istiyor. İlgili etiketlere odaklanın. Dikkat çekmeyi ve anahtar kelime olabilecek kelimeleri hashtag yapın.

  1. Takipçilerinizin listesini oluşturmak için Klear, Twitter Counter ve diğer araçları kullanın 

Takipçi listeniz konusunda biraz araştırma yapmak işinize yarayabilir. Özellikle sosyal medya konusunda aktif olan kullanıcıların listesi sizlere referans niteliğinde olacaktır.

5.Etkili İnsanların Tweetlerine Yer Verin 

Sponsorlu tweetlerin özellikle bu kadar reklam içindeyken dikkat çekmeyeceğini hepimiz tahmin edebiliriz. Bunun yerine önemli isimlerin tweetlerine yer veren sponsorlu tweetler çıkın.
Bu örnekte UX konusunda tanınan ve bilinir bir kişinin sözlerine yer verilmiş. Bu tweetin sponsorlu çıkılması diğer tweetlere oranla çok daha güzel sonuçlar verecektir.

  1. Her Zaman Görsel Kullanın 

Twitter platformuna uygun olarak yazıların çok olması bir problem olmamakla birlikte bazı zamanlar görsele ihtiyaç duyulmaktadır. Görsel ve videolar için reklamlar bazen Twitter tarafından desteklenmeseler dahi uygun olabildikçe reklamlarınızda görsele yer verin.

  1. Yerleştirilmiş Tweet Kullanın

Yerleştirilmiş tweetlerinizin sayfanızın etkileşim oranıyla doğru orantılı olarak etkileşimi artacaktır. Bu yüzden görünümünün artmasını istediğiniz tweetlerinizi pinleyerek sayfada kullanmayı unutmayın, sonuç olarak hala Twitter platformundayız.

  1. Hedef Influencerlar için Yüksek Teklifler

Bu yöntem, blog gönderileri, web seminerleri, podcast vb. gibi içerik tanıtımı için iyi çalışabilir. Ürünün doğrudan tanıtımı için çalışmaz. Tweet’inizin doğru kişiler tarafından retweetlenmesi inanılmaz potansiyel müşterileri/trafiği getirebilir. Yalnızca daha büyük bir kitleye ulaşmanızla kalmaz, aynı zamanda bir tweet’lenmiş tweet daha az ticaridir ve kullanıcıların daha fazla “güvenme” olasılığı vardır.

LinkedIn

  1. BuiltWith Gibi Toollar İle Hedef Kitlenizi Tanıyın

 LinkedIn’de ulaşabileceğiniz ya da ulaşmak istediğiniz belirli sayıda bir kitle mevcuttur ve aslında temelde ulaşmak istediğiniz hedef onlardır.
Daha fazlasına ihtiyacınız yoktur çünkü şirketlerin saygılı kişilerine ulaşmak aslında bir nevi sizlerin yaptıklarınızı duyurmak istediğiniz ilk kişilerdir. BuiltWith bu indexi yaratmak için sizlere büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

  1. Yaratıcı Bir Söylem İle Doğru Şirketleri Hedefleyin

LinkedIn içerikleri için aslında büyük bir keşfe çıkmanıza gerek yoktur. Şirket içinde yapılan tüm kurumsal iletişim çalışmaları ya da halkla ilişkiler çalışmaları aynı şekilde sosyal medya hesaplarınıza geçecektir. Bu noktada PR çalışmalarınızı yansıtabilmek için LinkedIn doğru bir mecra olacaktır.
 

  1. Reklamlı İçerikleri Test Edin

 LinkedIn’de reklamlı bir içerik ne kadar dikkat çekebilir diye düşünecek olursanız pek çok insanın burada gerçekten büyük zamanlar harcadıklarını unutmayın. Sadece diğer mecralara oranla daha az rakip vardır ve daha alakalı içeriklerle karşı karşıya olursunuz.

  1. Sponsorlu Mailler Yayınlayın

LinkedIn’de sponsorlu mailler gönderebileceğinizi unutmayın. Mesaj kutunuzda bunların birkaç örneğiyle karşılaşmış olabilirsiniz. Seçili kitleye doğru teklifler vermenizi sağlayacak bu reklam çeşidi kullanmayı atlamayın.

  1. CPC ( Tıklama Başına Maliyet) için bütün bütçenizi ilk 30 dk’da Tüketin

Düşük maliyetlerle etkileşiminizi artırma konusunda yetersiz kalıyor olabilirsiniz. Eğer fazlası için bir şansınız yoksa bu maliyeti ilk 30 dk tüketmeye çalışın. Çünkü alınan ilk etkileşimler sonrasını da bir düzen içinde tekrarlamaya başlayacaktır.
 

  1. Karar Merkezlerini Hedefleme 

B2B pazarlama başarısını elde etmeye çalışırken, kitaptaki en iyi taktiklerden biri, kitlenizi iş unvanlarıyla hedeflemektir. Bir ürün ya da hizmeti bir şirkete satmanız ya da pazarlamanız gerekiyorsa, yalnızca karar vericinin gözbebeklerine para harcadığınızdan emin olabilirsiniz. Örneğin, CRM için bir kampanya başlatmak istediğinizi varsayalım, müşterilerin çekmek istediği tüm şirketlerin her bir çalışanını hedeflemeniz gerekmez, yalnızca Yönetim ve İş Geliştirme veya Satış Başkanlarını hedefleyin. CRM platformu ile ilgili kişilere erişebileceğiniz karar vericilerin dikkatini çekmiş oluyorsunuz.

  1. İş Çevrenizin Dikkatini Çekin

LinkedIn de iş çevrenizle oldukça alakalı bir çevre için paylaşımlarda bulunmak heyecan verici. Çevrenizin sizin hakkınızda konuşmasını sağlayın. İlgili konular ve paylaşımlar yaratabileceğiniz, karar verici kişilerin yer aldığı alaka düzeyi yüksek içerikler türetin ve iş çevrenizin şirket olarak yaptıklarınızdan haberdar olmalarının yeni yollarını bulun.

Önceki blog yazımız “Sosyal Medya Reklamlarınız İçin Kurtarıcı İpuçları -2-” ile ilgili detaylar:

KAYNAK:
HTTP://BLOG.ORİBİ.İO/53-KİLLER-TİPS-TO-BOOST-YOUR-FACEBOOK-TWİTTER-AND-LİNKEDİN-ADS/?REF=ZEST.İS&UTM_SOURCE=ZEST.İS&UTM_MEDİUM=REFERRAL&UTM_TERM=ZST.5A54CB4282867