Google geçtiğimiz günlerde doğru kullanıcıya, doğru mesajı iletmek adına geliştirdiği iki güncellemeyi duyurdu. Kampanya süreçlerinde temel hedeflerden biri olan doğru kullanıcıyı bulma noktasında gelen yenilikler oldukça heyecan verici görünüyor.


İlk güncelleme, ‘’Shopping Actions’’ programını kullanan kitlenin arttırılması yönünde odaklanarak; Google Home cihazları ile Arama, Google Asistan, Google Express kullanan kullanıcıların mobil ve desktop üzerinden satın alma süreçlerini kontrol etmemizi sağlamaktadır.

Kısaca Shopping Actions’tan bahsetmek gerekirse; bu araç sayesinde alışveriş trendleri, ürün ve marka popüleritesinin listelerini son dönemde gerçekleşen arama sonuçlarına dayanarak öğrenebilirsiniz.
Özetle sağlanmak istenen temel fayda, Google sesli aramalar sonuçlarında ürünleri ön plana çıkarma ve Google Home cihazları aracılığıyla bilgi edinen kullanıcılara hangi ürünlerin öncelikli olarak sergileneceği ya da kullanıcılar ürünler hakkında bilgi edinmek istediklerinde onlara sunulacak bilgilerin ne tip alternatifler içereceği yönündedir.

Giderek artan sesli arama özelliğiyle Google Home cihazları üzerinden e-ticaret süreçlerini daha fazla satışa çevirmek için yeni gelen özelliklerin faydası yadsınamaz.

Google son yaptığı açıklamada, ChannelAdvisor, CommerceHub, Feedonomics ve Zentail gibi e-ticaret alanındaki çözüm ortaklarıyla ileride daha fazla gelişmeye adım atacağını belirtti.

RAPORLAR İLE DOĞRU KULLANICI ANALİZİNE ERİŞİN

Daha iyi bilgilendirme için önemli trendler ve karşılaştırmalı veri noktaları hakkında bilgiler içeren yeni özellik, aslında son dönemde sesli arama ve Google search üzerinden aratılan ürünleri karşılaştırmalı olarak analiz ederek kullanıcılara detaylı bir rapor sunmuş oluyor.

Yeni sürüm, 55.000’den fazla ürün ve 45.000’den fazla markanın verilerini içeriyor. Önceki sürüme göre önemli ölçüde artan kapsama alanının yanı sıra yaklaşık 5.000 kategorinin detaylı bilgilerini içeriyor. Aynı zamanda ihtiyaç duyulan kategorilerdeki faaliyetleri ücretsiz olarak izleyebileceğiniz bir sürüm de kullanıma sunulmuş durumda.

Bu veri raporları sayesinde, pazarlama çalışmalarınızı nasıl yönlendireceğinizi belirleyebilir ve sektördeki hangi ürünlerin aramalarda öncelik kazanacağına dair daha iyi bir fikir edinebiliriz.

YENİ PARTNERLER: BEST BUY ve SEPHORA

 Amerikalı tüketicilerin %76’sı alışverişlerini Google araçları üzerinden gerçekleştirmekte, aramalar, sesli arama ve Google Express gibi kanallar üzerinden alışveriş süreçlerini gerçekleştirmektedir.

Google iş ortaklarından Nike, Best Buy ve Sephora’nın çalışmaları, yeni gelen özelliklerin kullanımlarını ve etkilerini birebir örnekler üzerinden gözlemlemenin bir yolu olacak.

Best Buy’ın bu süreçte Google araçlarını seçmesinin en temel sebebini; müşterilerine sesli arama üzerinden mağaza bilgileri ve hizmet saatleri hakkında detaylı bilgiler sunmakla birlikte ürünleri hakkında anlık bilgi vermek olarak gösteriyor.

Hayatımızın her anında teknoloji ile geliştiğimizi ve değiştiğimizi düşünen yetkililer, kullanıcılarına en iyi hizmeti bu adaptasyon süreci ile sunabileceklerini belirterek Nike ürünlerinin Google araçları özelinde detaylandırıldığını ve bu sayede dijital ortamda kullanıcıların Nike ürünlerini daha detaylı incelemelerine olanak sağladıklarının altını çizdi.
Kullanıcı yorumlarının ve tavsiyelerinin de ön planda olduğu uygulamada elde edilecek veriler ile detaylı bir iç görü çıkarabilir, kullanıcılarınıza ürün ve hizmetleriniz hakkında hızlı bilgiler sağlayabilirsiniz.

Önceki blog yazımız:  ”2018 Yılı İçinde Duyurulan ve Hayata Geçen 11 Facebook Güncellemesi
Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/11-facebook-updates-you-need-to-know-for-2019/539031/