Facebook Reklam Çözümleri ve Güncellemeleri
1. Instagram Hikayelerinde Alışveriş
Alışveriş özelliğini ilk olarak 2016 yılında test etmeye başlayan Instagram, bu özelliği Hikayeler’e de taşımaya karar verdi. Geçtiğimiz aylarda e-ticaret için ödeme yöntemlerini yayına almasıyla dikkat çeken uygulama, etkileşimi yüksek olan Hikayeler özelliğine ekleyeceği alışveriş etiketiyle platformu hareketlendiriyor. Instagram alışveriş etiketiyle, sadece yeni bir reklam modeli geliştirmekle kalmıyor aynı zamanda markalı içerikler üreten Instagram kanaat önderleri için de bir çözüm sunuyor. Geçtiğimiz yıl şirket, kanaat önderleri ve markaların yaptığı iş birlikleri için piyasaya sürdüğü markalı içerikleri herkesin kullanımına açmıştı. Bu alışveriş etiketlerinin Instagram kanaat önderlerine açılması söz konusu olursa, platformdaki Influencer Marketing çalışmalarının daha kolay bir şekilde satışa dönüşmesi sağlanabilir.

2. Artırılmış Gerçeklik Reklamları
Facebook şimdiye kadar benzerlerini Snapchat’te gördüğümüz bir reklam modeliyle karşımıza çıkıyor. Artırılmış Gerçeklik Reklamları sayesinde artık reklam verenler kullanıcıların ürünleri deneyimlemesini sağlayabilecek. Messenger reklamlarına ilgi çekmek için daha önce artırılmış gerçeklik kullanan Facebook, bu reklam modelini Haber Kaynağı’na taşımaya karar verdi.
Artırılmış Gerçeklik Reklamları ile markalar, platformda kullanıcıların farklı ürünlerle etkileşim kurmalarına ve görselleştirmelerine yardımcı olacak.. Bu şekilde kullanıcılarla daha derin bir bağlantı kurabilecektir. Bu reklamlar kullanıcılara ”Nasıl Göründüğüne Bak” butonuyla ve Facebook kamerası yardımıyla ürünleri deneyerek satın almaya teşvik edecek.
Facebook, Artırılmış Gerçeklik Reklamları’nı kullanan ilk markanın Michael Kors olduğunu açıklarken, kış aylarında Sephora, NYX Professional Makeup, Bobbi Brown, Pottery Barn, Wayfair ve King’in de testlere başlayacağını belirtti.
3. Facebook Hikaye Reklamları
Facebook, dünyanın dört bir yanındaki tüm reklam verenler için Hikayeler’de de reklam uygulamasını hayata geçirdiğini duyurdu.
Geçen yıl Instagram Hikayeler’de reklam uygulamasını başlatan şirketin açıklamasına göre markalar ve reklam verenler, haber kaynağı ya da Instagram Hikayeler üzerinden yürüttükleri reklam kampanyalarına Facebook Hikayeleri de ekleyebilecek. Bu reklamlar, markalara platform Hikayeleri seçeneği ile yeni deneyimler yaratmasına da olanak sağlayacaktır.
Tam ekran reklamcılığın bu türü şu anda çok popüler ve Facebook Hikaye reklamları, her iki platformdaki kullanıcılara ulaşmak için daha fazla opsiyonlar sunacak.

4. Oynatılabilir Reklamlar
Facebook, Oynatılabilir Reklamları da platforma ekledi. Yani bundan sonra haber akışında gördüğünüz oyun reklamlarını telefonunuza indirmeden küçük bir demo versiyonunu oynayıp, deneyimleyebiliyorsunuz.
Kullanıcılar bu oynanabilir reklamlarla etkileşimde bulunabilecekler ve  haber akışını terk etmek zorunda kalmadan mobil oyunları deneyebilecekler. Bu deneyimin oyun geliştiricileri ve reklam verenler için avantajı ise oyunu indirmeyi, oynamayı amaçlayan kullanıcıları ile kolay bir şekilde bağlantı kurmak. Tabii ki Facebook’un avantajı da oyun yapımcılarından reklam için aldığı ödeme oluyor.
Sayfalar İçin Facebook Güncellemeleri
5. Facebook Sayfası Önerileri
Facebook getireceği bu güncelleme ile daha değerli kullanıcı önerileri getirebilmeyi sağladı. Artık ziyaret ettiğiniz hizmet sayfalarında nelerden memnun kaldığınızı ya da olumsuz yorumlarınız hakkında derinlemesine bir değerlendirme seçeneğiniz bulunmakta. Mini bir anket seçeneği sunacak olan Facebook en iyi kullanıcı geri dönüşleri sağlamanın farklı bir yolunu türetmiş durumda.

6. Mobilde Yeniden Tasarlanan Sayfalar
Facebook işletme sayfalarının mobil cihazlarda yeniden tasarlanması daha önce de farkında olduğunuz bir güncelleme. Bu sayede sahip olacağınız yönlendirmelerde çok daha kolay hareket edecek ve mobil tasarımda iyi bir hareket alanı elde edebileceksiniz.
 Ölçüm Güncellemeleri
7. Video Metrik Güncellemeler
Facebook, reklam verenlerin gerçek video etkileşimi konusunda daha iyi bir fikir sahibi olmalarına ve bu davranışları temel alarak video reklam öğelerini optimize etmelerine yardımcı olmak için video reklam metrikleriyle ilgili yeni güncellemeler yayınlamaya devam ediyor.
8. Test ve Öğrenmede Kendi Kendine Hizmet Veren Marka Asansörü
Facebook ayrıca, reklam kampanyalarınızın markanızın algısını nasıl etkilediğini test etmek ve anlamak için yeni self servis seçenekleri de uygulayacağını açıkladı. Bu uygulama, daha fazla bilgi edinmek için sabırsızlıkla bekleniyor.


9. Video Oluşturma Seti
Videonuz olmaması artık bir sorun değil. Facebook kısa süre önce mevcut fotoğraf öğelerinizi, mobil cihazlar için optimize edilmiş videolara dönüştürmenizi sağlayan yeni bir ”Video Oluşturma Seti” başlattı. Kullanımı kolay olmasının yanı sıra bu şablonlar ayrıca metin ekleme seçeneği de sunuyor.
Hazır şablonlar üzerinden sahip olduğunuz görselleri basit bir video yapısına çeviren uygulama sadece mobil cihazlar üzerinden kullanılabiliyor.

Kampanya Yönetimi Güncellemeleri
10. Benzer Hedef Kitle Oluşturma
Kitleleri ilgi alanlarına göre tanımlama sistemi, geçtiğimiz sene önemli ölçüde değişime uğramıştı. Eskiden ilgi alanları hedeflemesinde kullanabileceğiniz değişkenler sınırlı sayıda ve çok genel bir kapsamdaydı. Günümüzde ise kurumları, blogları ve kanaat önderlerini dahi ilgi alanı olarak tanımlayabilmeniz mümkün. Daha spesifik ilgi alanlarını tercih ederseniz hedef kitlenize nokta atışı yapma ihtimaliniz de artar.
11. Minimum Reklam Harcaması ( ROAS) 
Facebook artık reklam verenlerin, reklam harcamalarında kabul edilebilir en düşük harcamayı ayarlamalarına izin veriyor. Platform, bir kampanyanın ürettiği değeri kontrol edebilmek için daha fazla kapasite sunuyor. Buna dayanarak Facebook’un sistemi, bu değeri eşleştirmek veya aşmak için her geçen gün daha fazla teklifleri sunmaya çalışacaktır.
Önceki blog yazımız:  ”Facebook’un Değişen Algoritmasına Karşı Etkili Facebook Grupları”
Kaynak: https://www.socialmediatoday.com/news/11-facebook-updates-you-need-to-know-for-2019/539031/