Yılın dördüncü çeyreğindeyiz ve her birimizin bildiği şekliyle en büyük indirim kampanyalarının düzenlendiği dönem içindeyiz. Pek çok marka müşterileri için neler yapabileceği konusunda heyecanlı. Markalar tüketicileri bir önceki seneye göre nasıl daha çok şaşırtabilecekleri noktasında zorlu bir sınav vermekteler.
Bu dönem içinde sizlere destek olabilecek fikirleri maddeler halinde inceledik.

Markanıza Uygun Bir Influencer ile Çalışın

Çok yaygın olacak bir tavsiye olarak bu dönemde de influencer çalışmasına yönelebilirsiniz. Influencer kullanımının farklı yönlerini türetebilir ve indirim döneminde en iyi etkiyi yaratacak isimleri kampanyanıza dahil edebilirsiniz. Sosyal medya yapısına uygun olan interaktif bir influencer iş birliği kampanyanızın bilinirliğini büyük oranda yükseltecektir.
Çok karışık mesajlar içermeyecek bir çalışmanın bu dönem içinde yüksek bir etki yaratacağını söyleyebiliriz. İndirim dönemlerinde daha fazla kişiye daha fazla bilgi aktarmaktansa mesajı kısa ve etkili tutmanız çok daha işlevsel olacaktır.

Güçlü Bir Takvim

Kampanya duyurumu için tek bir kanala entegre olmaktansa her mecranın kapısını ona uygun şekilde çalmak daha doğru bir yöntem olacaktır. Kampanya içeriklerinizi kullanıcılara doğru şekilde aktarabilmek dışında mecraya uygun dil yaratabilmek, diğer günlerde de sosyal medya hesaplarınızın canlılığını korumanıza yardımcı olacaktır.

Tüketicileri Ödüllendirin

Kampanya dönemindeki en iyi planlama, kullanıcılar ile doğrudan bir iletişim yolunu seçmek ve onları her kanalda sürekli olacak şekilde kampanyalardan haberdar etmek olacaktır.
Online ve offline kanallardan, sosyal medya içeriklerine, mail ile desteklenecek kampanyalardan, websitesine yönlendirilecek satış taktiklerine kadar çalışmaları bütünlemesine görmek, her kesimden insana ulaşmanın etkili yolu olabilir.

Sosyal Medyaya Özel indirim Oluşturun

Her birimizin en çok kullandığı ve gün içinde en çok kontrol ettiği sosyal medya kanalı birbirinden farklıdır. Kampanyanızın bilinirliğini artırmak adına indirimleri sosyal medya yapısına özel olacak şekilde farklılaştırabilirsiniz. Burada ilk dikkat edilecek nokta ise sosyal medyada sizleri takip eden ya da sizlere buradan ulaşabilecek kullanıcılara etkili ve çekici indirimi sağlamaktır.
Kullanıcıların kampanyanıza sosyal medya hesaplarınızdan ulaşmalarının, bu indirimi yayacak olmalarının özel bir nedeni olmalı ve kampanyanızda bu nedeni iyi bir şekilde kurgulamalısınız.

Şaşırtıcı Bir Kampanya Paketine Kim Hayır Diyebilir?

Ürünlerin duyurumu konusunda tüketicilerin can alıcı noktalarını tespit edebilir ve özellikle satın alma aşamasında, ürününüzün vaat ettiği en önemli özelliği avantaja çevirebilirsiniz. İndirim kampanyalarının olmazsa olmazı paket satışlarının tanıtımını, tüketicileri cezbedecek şekilde ön plana alabilirsiniz.

Geçmişe Dönük Bir Analiz Yapın

Etkili satış için doğru tüketici iç görüsünü, sosyal medya hesaplarına gelen kullanıcı yorumlarını, diğer mecralardaki ürün konuşmalarını toplayın ve etkili içeriklerinizden oluşan bir kolaj çalışın. Sosyal medyada en beğenilen içeriklerinizi indirim kampanyanızla bir bütün oluşturacak şekilde yeniden oluşturabilirsiniz.
Bu şekilde geçmişe dönerek, sizleri takip eden kullanıcıların beğenilerine yer vermek güvenli bir etki alanı da oluşturacaktır. Fikirlerinizi parlatacak ilk kesimin, sıkı takipçileriniz olduğunu unutmamalısınız.

Sezona Uygun Görseller Üretin

Starbucks Özel indirim Kampanyaları

Starbucks, görsel uyum konusunda sezonsal kampanyalar içinde öncü markalardan biri diyebiliriz. Bardaklarının tasarımını kampanyalarına uygun şekilde adapte etmiş, sade tasarımlarını dönemsel çalışmalarıyla bütünleştirerek diğer iletişim çalışmalarına da ön basamak yaratmıştır.
Kullanıcıların dikkatini pozitif şekilde kamçılayan çalışmaları, kampanyalarının da bir nevi sloganı olma niteliği taşımaktadır.

Kullanıcılarınıza Bir Amaç Verin 

Tüketicileriniz için satın alımda iyi bir gerekçe oluşturmanız gerektiğini unutmamalısınız. Bunu bir yardım kuruluşu ile iş birliği yaparak sağlayabilirsiniz. Duyurumunu influencerlar ve diğer sosyal medya kanalları ile destekleyebilir, indirim döneminde olsanız dahi tüketicilere artı bir gerekçe ile sunduğunuz çalışmalarınızda güçlü bir strateji oluşturabilirsiniz.
Tüm bu maddelere ek olarak dönemsel kampanyalardaki sosyal medya sayfa bütünlüğü ise diğer maddeler kadar önem taşımaktadır. Kampanya içeriklerinin sayfada pin’lenmesinden, kapak fotoğraflarının buna uygun şekilde güncellenmesine, kampanyaya özel hashtag’lerden, uygun reklam desteğine kadar her çalışmanın birbiri içinde bütün olması gerekmektedir.
Genel anlamda incelendiğinde tüm bu maddelerin uygulanıyor olması kampanya dönemlerindeki indirim ve fırsatların aktarımı konusunda büyük önem taşır.