Kullanıcıların sosyal medya içeriğinizle etkileşime girmesini sağlamak zor olabilir; iyi yazılmış, kurgulanmış içerikler ve göz alıcı videolar bazen sıradan kalabilir. Ancak kelimeler ve görsel içerikler iletişime geçmenin tek yolu değildir. Sosyal medya anketleri, kitleniz ile markanız arasındaki etkileşimi artırmak ve katılım yoluyla marka bilinirliğinizi sağlamak için göz ardı edilen seçeneklerden biridir. Anketler, kitleniz hakkında bilgi sahibi olabilmenizi sağlayacak benzersiz avantajlara sahiptir. Eğer hala markanızın dijital stratejisinin bir parçası haline gelmedi ise sosyal medya anketlerinin kitle yaklaşımınızda büyük bir bileşen olduğunu birkaç neden ile aktaralım.

sosyal medya kullanıcıları soru yanıtlamayı severler

Sosyal medya kullanıcıları soru yanıtlamayı severler ve anketler bunun için mükemmel bir yoldur.
Herkesin bir fikri vardır ve çoğu kullanıcı fikirlerini sosyal medyada paylaşmaktan çekinmez. Anketler aynı zamanda trivia sorularına göre de avantajlıdır. Kitlenizin ankete katılmaktan ve yanlış cevap vermekten endişe etmesine gerek kalmaz. Anket yayınları yüksek bir etkileşim oranına sahip olduğunda, etkileşimi destekleyen algoritmalar ile birlikte daha da fazla kullanıcıya organik olarak ulaşır.
Örneğin Dunkin’ Donuts, sorduğu sorular ile sosyal medya kullanıcılarının kahveyi ne kadar sevdiğini ölçmüş, kahveyi sevmediğini belirten tüketiciler için hangi içecekleri tercih ettikleri yönünde sorular yöneltmiştir.

Basit ve hızlı

Anketler, kitlenizin katılımı ve marka ile etkileşime geçmesi için son derecede basit ve hızlı bir yoldur.
Mail anketlerinde olduğu gibi bir linke tıklamaları ya da pek çok farklı soruya geçiş yapmaları gerekmez. Anket üzerinden sunduğunuz iki seçenek arasından bir seçim yapılmasını isterken aynı zamanda vermek istediğiniz mesajı kullanıcıya iletmiş olursunuz.
MLB’nin hazırladığı aşağıdaki ankette, insanlara hangi takımın World Series’in 5. oyununu kazanacağını sormaları, katılımı kolaylaştırdı.

Kitlenizin ne istediğini öğrenin

Çoğu zaman, sosyal medya kullanıcılarının ne istediği veya belirli konular özelinde ne hissettiği hakkında varsayımlarda bulunmak zorunda kalabiliyoruz. Fakat anketlerle, bu tahminlerin çoğunu netleştirebilir ve varsayımları ortadan kaldırabilirsiniz.
Ankete verdikleri yanıtlar doğrultusunda ne istediklerini öğrenebilir ve ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilirsiniz. Ardından, stratejinizde ayarlamalar yapabilir ve kitlenizin belirttiği istekler doğrultusunda daha fazla içerik yaratabilirsiniz. Bu da kitlenizin görmek isteyeceğini bildiğiniz daha güçlü içerikler oluşturmanızı sağlayacaktır.
eBay, #eBayChoice anketlerinde kullanıcılara ne istediklerini sormaktan çekinmiyor.


 

Anketlerinizi yararlı hale getirmek için ipuçları

Tüm bu anlattıklarımızın yanında, anketlerin neden yararlı olduğunu bilmek, bulmacanın sadece bir parçasıydı. Aynı zamanda anketleri nasıl uygulayacağınızı da anlamanız gerekir.
İşte sosyal anketlerin performansını artırmaya yardımcı olacak birkaç ipucu:
Anketleri İlginç ve İlgili Tutun: Anketinizin konusunun hedef kitleniz ile alakalı olduğundan emin olun. İster markanız, ister hizmetleriniz, isterse de kültürel bir konu olsun kitlenizin etkileşime girmesi ve cevap vermesi için anketinizde aynı türden soruları tekrar tekrar sormuyor olmanız gerekir.
En Yoğun Trafiği Sağladığınız Zamanda Yayım Yapın: Diğer içeriklerinizde olduğu gibi, anketlerinizi en yoğun trafiği sağladığınız zaman aralığında yayımlamak kitlenizin ankete katılım oranını artırmış olursunuz.
Fazlaya Kaçmayın: Çok sayıda anket ile takipçilerinizi rahatsız etmeyin. Tekrara girdiğinde ketkisiz hale geleceğini unutmayın. Haftada bir veya iki kez yayımlamak, kitlenizi sıkmadan katılımı artırmak için yeterli olacaktır.
Yanıtlamayı İhmal Etmeyin: Anketlerinizi, takipçilerinizle etkileşim kurma şansı olarak kullanın. Kitlenizin yorumlarına yanıt vermek için zaman ayırın ve bu bilgileri ne için kullanacağınızı söyleyin. Düşüncelerinin önemli olduğunu hissedecekler ve gelecekte tekrar etkileşimde bulunma olasılıkları daha da yüksek olacaktır.
Sonuç olarak anketleri, sosyal medya içerik stratejinizin bir parçası olarak kullanmak, katılımı artırmak için harika bir tekniktir. Kitlenizin ne düşündüğünü ve nasıl hissettiğini öğrenirken, markanızı daha fazla göz önünde tutmaktadır.

Önceki blog yazımız ”Facebook’tan Video Reklamcılığı için 9 İpucu” 
Kaynak: https://www.digitaltrends.com/mobile/igtv-stand-alone-app-vs-igtv-inside-instagram/