Facebook, video reklamcılığı için yayınladığı yeni ipuçları listesinde video optimizasyonu konusunda yeni bilgiler verdi, Instagram ve Facebook platformlarındaki video kampanyalarından en iyi yanıtın nasıl alınacağı hakkında belirli anekdotlar düştü.

Peki Facebook’un sunduğu bu önemli ipuçları nelerdir? Sizler için Facebook notlarını bu yazımızda inceledik.

1. Mobil Tüketim için Optimize

Kullanıcılar yolda yürürken, toplu taşımada seyahat ederken, spor aktiviteleri sırasında, hatta arkadaşları ile sosyalleşirken bile mobil cihazlarını kullanıyorlar. Çünkü mobil dünya, kullanıcılarına sadece birkaç parmak hareketiyle ihtiyaçlarını giderebilme imkanı sunarak hayatlarını kolaylaştırıyor. Kullanıcıların akıllı telefonları üzerinden yaptıkları işlemlere bakıldığında en üst sıralarda video görüntüleme işlemi karşımıza çıkıyor.

Facebook yaptığı araştırmalar sonrasında, dünya çapında video görüntülemenin %75’inin artık mobil içeriklerde gerçekleştiğini ve video içeriği oluştururken mobil kullanıcı deneyimini göz önünde bulundurmanın gerekliliğinin altını çiziyor.

2017 Facebook IQ anketine göre, 3 kişiden 1’i video izlemek için en çok kulladıkları cihazın artık akıllı telefonlar olduğunu söylüyor. Bu grubun %67’sinin ise bu videoları izlemek için günde 1 saatten fazla zaman ayırdıklarını belirtiyor.

Bu sebeple Facebook’un en önemli ve en üst sıralarda tuttuğu kural, videoyu mobil görüntüleyenler ile optimize etmek; çünkü bu şekilde oluşabilecek tüm fırsatları en üst seviyeye çıkarmış oluyorsunuz.

2.Marka Mesajının İletimini Kesinleştirin

Facebook, marka isminin ve iletilecek mesajın videonun ilk 10 saniyesinde belirtildiğinde kullanıcıların video ile 3 kat daha fazla etkileşim kurduklarını belirtmiştir. Snapchat kendi mecrası içinde bu durumun değişiklik gösterdiğini belirtmiş ve Facebook akışından farklı olarak reklamlarının ilk iki saniyesinin değer taşıdığını açıklamıştır. Bu noktada yaratıcı olmanın farklı ve hızlı yollarının aranması gerektiğine değinilmiştir. Nielsen araştırmalarına göre ilk üç saniye dışındaki zamanda video içeriği mesaj tekrarı ve fiyat hakkında bilgi vermeli. Bu durum garip hissettirebilir fakat videoların zaman çizelgeleri aynı zamanda videounun etkinlik alanlarını da belirlemektedir. Videonun doğru kullanıcıya ve kesin şekilde iletildiğinden emin olmak için saniyeleri doğru kullanmayı unutmamalısınız. 

3. Kitle Potansiyelini En Üst Düzeye Çıkarmak için Altyazıları Dahil Et

Facebook ayrıca markaların video fırsatlarını en üst düzeye çıkarmak için altyazılar içermesini de tavsiye ediyor. Altyazıların video izlenme süresini artırdığına da değinilen notlarda, içerik ve uygun hedef kitle uyumunun önemine de dikkat çekiliyor.

Geçen yıl yapılan bir Facebook araştırması, video reklamlara altyazı eklemenin görüntüleme süresini ortalama %12 artırdığını gösterdi.

4. Dikey Videolar Yükselişte

Hikayeler formatının yükselen popülaritesi dikey video izleme oranı da hızla yükselişe geçti.
Bugünlerde, pek çok kullanıcı video izlemek için cihazlarını çevirmekten rahatsız oluyor ve dikey içerik tarafından sağlanan tam ekran deneyimini seçiyor.

Facebook’un araştırmasına göre, dikey videoların reklam hatırlatması açısından daha iyi performans gösterdiği ve günlük yaklaşık 400 milyon kullanıcı tarafından izlendiğini belirtiyor.

5.Video Ölçümlerinizde Doğru Metrikler Kullandığınızdan Emin Olun

Video reklamcılığındaki en önemli noktalardan biri de video performansının doğru şekilde değerlendirilebilmesidir. Bu konuda en dikte edilen teori geleneksel ölçüm yöntemleri olan KPI verileri ya da sürekli olarak erişim, etkileşim gibi dataların rakamsal yüksekliklerine bakılıyor olması olabilir. Fakat burada durup düşünmemiz gereken kısım, çok az erişim alan bir videonun satışları yükselttiğinde ne düşünmemiz gerektiği.

Facebook geleneksel ölçümler yerine verimli bir ölçümleme kullanılması gerektiğini belirtiyor ve erişimden daha çok bu erişimin başarıya dönüşen kısmıyla ilgilenilmesi gerektiğini vurguluyor.

6. Facebook Video Reklamları TV Benzeri Reklamları Daha Erişilebilir Yapıyor

Facebook’a göre :

“Artık insanlar geleneksel TV’ye daha az zaman harcıyor ve mobilde daha fazla zaman geçiriyor. Araştırmaları SM uygulamalarının TV reklamlarına oranla daha düşük maliyetli ve etkileşiminin daha fazla olduğu kanısında.

Facebook videosu TV benzeri reklamlar için daha uygun maliyetli ve hedefli seçenekler sunuyor ve Facebook, Watch platformunu potansiyel bir TV alternatifi olarak zorluyor. Bu da gelecekte daha önemli bir konu ve rezonans seçeneği haline gelebilir.

7. Facebook Videoları Geleneksel TV Kampanyalarını Etkileşimini Artırdı

Facebook ayrıca, sadece bir TV alternatifi olmanın aksine, Facebook video reklamlarının geleneksel TV kampanyaları için gerçekten önemli faydalar sağlayabileceğini belirtiyor. Verilere göre, insanların büyük çoğunluğu artık yakındaki akıllı telefonlarıyla TV izliyor.

Bu bağlamda, reklamverenler TV reklam mesajlarını Facebook reklam kampanyalarıyla güçlendirerek performanslarını artırabilirler.

8. Videolar Artık Ürün Keşfi ve Satın Alımında Büyük Bir Role Sahip

Facebook aynı zamanda videoların ürün satışlarında büyük bir role sahip olduğunun altını çiziyor. Araştırmalarda kullanıcıların %39’u yeni markaları mobil cihazlarından ve izledikleri videolar ile keşfettiklerini, %79’u ise yazı okumak yerine, video izlemeyi tercih ettiklerini söylüyorlar.

Bir mağazada ürün hakkındaki keşifleri konusunda müşterilere çoklu seçenekler sunulamazken, video anlatımı ile aslında ürünün temeldeki faydalarına dokunabilir ve yansıtmak istediğiniz yönlerine dikkat çekebilirsiniz.

9. Facebook’tan Uzmanlarla Yeni Video Görüşmeleri 

Buna ek olarak, Facebook, reklamverenlerin mobil videolarla ilgili en yaygın sorularına cevap verdikleri Creative Shop, Measurement and Product ekiplerinden uzmanlarla yeni bir dizi video görüşmesi yaptığını da not etti. Facebook ve Instagram kampanyaları için büyük önem taşıyacak bu videolara erişerek değerli bilgiler edinebilirsiniz.

Kaynak:https://www.socialmediatoday.com/news/9-key-video-advertising-tips-from-facebook/529355/