Instagram, kullanım potansiyelini genişleterek, devamlı olan kitle davranışlarından yararlanmak için tasarlanan yeni özellikleri ve araçları seçenekleri arasına eklemeye devam ediyor. Kullanıcı talep ve kullanım alışkanlıklarından yola çıkarak şekillenen uygulama, giderek artan şirket profillerine doğrudan yönlendirmede bulunmanın planlarını yapıyor. Bu doğrultuda şekillenen ve devamlılığı konusunda çeşitli fikirler türetilen uygulamada son durum, tüm kullanıcılar için merak konusu.

Instagram bazı kullanıcıların görebileceği biçimde uygulama içi ödeme özelliğini test etmeye başladığını açıkladı ve TechCrunch’ın haberine göre, bu özellikle kullanıcıların hesaplarına kredi veya banka kartı eklemeyi, aynı zamanda parolayla ek güvenlik sağlamayı mümkün kılıyor.
İlk kurulumun ardından kullanıcılar Instagram içinde satın almalar gerçekleştirebiliyor. Şu anda kullanıcılara, yemek rezervasyon uygulaması Resy aracılığıyla yurt dışında spa veya restoranlarda rezervasyonlar yapma imkanı veriliyor.

Instagram’ın verdiği bilgiye göre, kullanıcılar platform üzerindeki belli sayıda işletmeden servislerin alımını veya rezervasyonunu gerçekleştirebiliyor. Ödemeler özelliği, uygulamanın ilk kez Mart 2017’de duyurusunu yaptığı, işletme profillerinin kullanıcılarına servis ve hizmet satma ya da rezervasyon imkanı sunma planının devamı niteliğini taşıyor.
Instagram için bir sonraki sınır olabilecek e-Ticaret platform üzerindeki ‘Alışveriş Etiketleri’ giderek daha kullanılabilir hale geliyor, bu en yeni seçenek şu anda yalnızca bazı profillerde görünüyor.
Özellik ilk olarak kullanıcı Genady Okrain tarafından tespit edildi ve uygulamanın kodunda gizlenen potansiyel olarak gelecek platform özelliklerinin son keşifleri listesine eklendi .
Yayın içi satın alma, Instagram için büyük bir hareket olacaktır. Platformun kendi verilerine göre, kullanıcıların % 80’inden fazlası zaten bir işletmeyi takip ediyor. 200 milyon kullanıcı ise her gün en az bir iş profilini aktif olarak ziyaret ediyor. Bu, potansiyel fırsatın boyutunu gösteriyor ayrıca platformdaki iş profillerine yapılan ziyaretlerin üçte ikisi, bu işletmeyi takip etmeyen kişilerden geliyor.
Ürün keşfi zaten uygulama içinde yaygın durumda. Kullanıcıların bu aktiviteye dayanarak satın almaları şüphesiz bu uygulamanın popüler olma potansiyelini de gözler önüne seriyor.
Instagram diğer platformlarda olduğu gibi, alışveriş araçlarını yavaş yavaş yaymaya çalışıyor çünkü buradaki potansiyel kitlenin ve getirilerinin farkında. Alışveriş etiketleri giderek daha kullanılabilir hale geliyor ve bu yeni kullanım şu anda yalnızca bazı profillerde görünüyor.
Kullanıcı deneyimi konusunda her zaman pratikliğin peşinde olan ve bu yönde atılan her adımda oldukça dikkatli olan Instagram, denediği seçeneklere dikkatli başlaması gerektiğinin farkında. Platformun evrimi ve uygulama içerisindeki iş içeriğinin daha az olacağı göz önüne alındığında, bu araçların yakın gelecekte daha geniş bir ürün yelpazesine yayılacağı kesin gibi duruyor.
Instagram üzerinde aktif olan markalar için bu, anında fırsatlar doğururken, henüz bir Instagram topluluğunun oluşturulması için yatırım yapmayan B2C işletmeleri için şu an mutlak bir fayda ifade etmiyor.
Bu hamleler, Instagram’ın, kendini eTicaret platformuna adayan bir platforma dönüşen Pinterest ile rekabet gücünü koruyacağının sinyallerini veriyor. Bu rekabette her iki uygulama için de gelişimin ve uygulama içi değişimlerin ne konuda şekilleneceği ve kullanıcılara bu konuda ne gibi kolaylıklar sağlayacakları konusunda soru işaretleri hala devam ediyor.
İlk kurulumun ardından kullanıcılar platform içinde satın almalar gerçekleştirebiliyor. Şu anda kullanıcılara, yemek rezervasyon uygulaması Resy aracılığıyla yurt dışında spa veya restoranlarda rezervasyonlar yapma imkanı veriliyor.Instagram’ın verdiği bilgiye göre, kullanıcılar platform üzerindeki belli sayıda işletmeden servislerin alımını veya rezervasyonunu gerçekleştirebiliyor. Ödemeler özelliği, ilk kez Mart 2017’de duyurusunu yaptığı, işletme profillerinin kullanıcılarına servis ve hizmet satma ya da rezervasyon imkanı sunma planının devamı niteliğini taşıyor.
Bir sonraki sınır muhtemelen eTicaret – platform, ”Alışveriş Etiketleri” giderek daha kullanılabilir hale geliyor, bu en yeni seçenek şu anda yalnızca bazı profillerde görünüyor.
 Özellik ilk olarak kullanıcı Genady Okrain tarafından tespit edildi ve uygulamanın kodunda gizlenen potansiyel olarak gelecek platform özelliklerinin son keşifleri listesine eklendi .Yayın içi satın alma, Instagram için büyük bir hareket olacaktır. Platformun kendi verilerine göre, kullanıcıların % 80’inden fazlası zaten bir işletmeyi takip ediyor. 200 milyon kullanıcı ise her gün en az bir iş profilini aktif olarak ziyaret ediyor. Bu durum, potansiyel fırsatın boyutunu gösteriyor ayrıca platformdaki iş profillerine yapılan ziyaretlerin üçte ikisi, bu işletmeyi takip etmeyen kişilerden geliyor.
Platformun hareketlerinin çoğunda olduğu gibi, Instagram da alışveriş araçlarını yavaş yavaş yaymaya başlıyor. ”Alışveriş Etiketleri” giderek daha kullanılabilir hale geliyor, bu en yeni seçenek şu anda yalnızca bazı profillerde görünüyor.
Kullanıcı deneyimini zorlaştırmamak konusunda dikkatli olan Instagram, her adımı test ederek başlaması gerektiğinin farkında. Ancak platformun evrimi ve uygulama içerisindeki iş içeriğinin daha az olduğu göz önüne alındığında, bu araçların yakın gelecekte daha geniş bir ürün yelpazesine yayılacağı kesin bir durum.
Aktif olan markalar için bu, anında fırsatlar doğururken, henüz bir Instagram topluluğunun oluşturulması için bir yatırım yapmayanlar, B2C işletmeleri için açıkça en önemli faydaya sahip olmak isteyebilir.
Bu hamleler, Instagram’ın kendini adanmış bir eTicaret platformuna dönüşen Pinterest ile rekabet gücünü koruyacağının sinyallerini veriyor.