Kasım ayı ile birlikte alışveriş sezonunu açmış bulunuyoruz. Markaların bu sezonu verimli kullanabilmesi için kendi platformlarının verilerini kullanarak 2018 rakamlarını ve kullanıcı yolculuklarını inceleyen Google, rehber olabilecek nitelikte bir rapor yayınladı.

Biz de henüz raporu incelememiş olanlar için raporda bizim gözümüze çarpan çarpıcı veriler ve iç görüleri sizler için özetledik. İşte detaylar ve dijitalin önemi;

Türkiye’deki tüketicilerin üçte ikisinden (%72) fazlası, doğru seçimi yaptığından emin olmak için alışverişten önce internette araştırma yaptığını söylüyor. Ayrıca alışverişe ayırdıkları zamanın %60’ını artık internette harcıyorlar. Özellikle alışveriş sezonunda yapılan alışverişlerin %67’si alışveriş gerçekleştirilmeden önce planlanlanıyor. 
Asıl değişim ürün keşfetme ve araştırma davranışında gerçekleşiyor. Tüketicilerin hem araştırma hem de satın alma alışkanlıkları çok kanallı, çok noktalı:

  • Tüketicilerin %77’si bilgi ve fikir edinmek için hem dijital hem fiziksel araştırma yapıyor. Türkiye’deki tüketicilerin üçte ikisinden (%72) fazlası, doğru seçimi yaptığından emin olmak için alışverişten önce internette araştırma yaptığını söylüyor. Ayrıca alışverişe ayırdıkları zamanın %60’ını artık internette harcıyorlar.
  • Bu araştırmaların %23’ü internette satın alımla tamamlanıyor.
  • Türkiye’deki tüketicilerin %73’ü mobil cihazlarından alışveriş yapıyor.
  • Bilgi edinme kanalı çok çeşitli; online video, arama motoru, online ve offline reklamlar, e-ticaret siteleri, sosyal medya gibi. Türkiye’de alışveriş yapan tüketicilerin %16’sı en az 3 etkileşim noktasına temas ediyor.
  • Yılbaşı sezonu için alışveriş yapanların %42’si, satıcıların ürünlerini internette daha doğru şekilde paylaşmasını istediklerini belirtti. 
  • Yılbaşı sezonu için Google’ı kullanarak alışveriş yapanların %81’i, marka ve ürün bilgilerini aradı.
  • Müşterilerin %90’ından fazlası, yeni ürünleri ve markaları YouTube’da keşfettiğini söylüyor. Dünya genelinde müşterilerin %40’ından fazlası, YouTube’dan keşfettiği ürünleri satın aldığını söylüyor

Online satın alma kanalı olarak e-ticaret siteleri daha çok tercih ediliyor, son satın alma %70 oranla e-ticaret sitelerinde gerçekleşiyor.
Türkiye’de yılbaşı haftasındaki aramalar önceki ve sonraki haftalarla karşılaştırıldığında 11 katına çıkıyor. Detaylar şöyle;

  • “X için hediyeler” ve “X’den hediyeler” gibi aramalar, Ekim ayının son haftasında artmaya başlıyor.
  • “Nereden satın alınır” aramaları son 2 yılda %72’nin üzerinde büyüdü.

Türkiye’deki tüketicilerin %73’ü mobil cihazlarından alışveriş yapıyor. 2018 verileri mobil cihazlara geçiş konusunda daha da çarpıcı sonuçlar gösterdi;

  • Tüketicilerin %75’i akıllı telefonundan ürün araştırması yapıyor. 
  • Zaten mobilin önemini biliyoruz ama daha ilginç nokta şu ki; lokasyonla ilgili arama yapanların %77’si daha sonra mağaza ziyareti gerçekleştiriyor. 

Müşterilerin %48’i, yılbaşı sezonunda yeni satıcılardan alışveriş yapmaya sıcak bakıyor. Hatta 2018 yılbaşı sezonunda müşterilerin %30’u tam olarak bunu yaptı.


Mastercard verilerine göre Kasım ve Aralık’ta en çok alışveriş yapılan günler ise şu şekilde; 

Rakamları, başarı hikayelerini ve Google’ın önerdiği yapılacaklar listesini incelemek için rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Keyifli kampanyalar!