Kitap: Reklam; Zekayı Sihre Dönüştürme
Yazar: John Hegarty

Kitap hakkında
İşte hiçbir yaratıcı profesyonelin onsuz olmaması gereken bir kitap. Dünyanın önde gelen reklamcılarından birinin yazdığı bir kitap. Hegarty’nin bu kitabı, David Ogilvy’nin en çok satanlar arasında yer alan ‘Bir Reklamcının İtirafları’ kitabına 21. Yüzyılın cevabı olarak temsil edilmiştir. Hem John Hegarty’nin, reklamcılık unsurları hakkında, yeni teknolojinin etkilerine kadar tavsiyeler sunuyor, hem de kariyerinin öyküsünü, Saatchi ve Saatchi’deki ilk günlerinden Bartle Bogle Hegarty (BBH)’in bugünkü dünya gücüne kadar sunuyor.
Harika bir fikir nasıl ortaya çıkar ? Potansiyel bir müşteriye en iyi adım nasıl atılır? Yeni teknolojinin reklamcılık üzerindeki etkisi ne olacak?
Bu Kitap hem bir reklamcılık referans belgesi, hem de eğlenceli bir anı. İlk bölüm, John Hegarty’in reklamcılık işiyle ilgili kişisel görüş ve önerilerini sunuyor: Fikirler, Markalar, Ajans, Kısa Notlar, Konuşmalar, Hikaye Anlatma ve Teknoloji.

İkinci bölümde Hegarty, 1982’de Charles Saatchi ile çalışmasının ilk günlerinden Bartle Bogle Hegarty’nin (BBH) kurulmasına ve Londra, New York, Şangay, Bombay, Sao Paulo ve Singapur’daki ofisleriyle dünyaca ün kazanmasına kadar, kendi kariyerini ve deneyimlerini anlatıyor. 
John Hegarty Hakkında 

John Hegarty, dünyanın en ödüllü ve saygın reklam verenlerinden biridir. Altı yıldan fazla bir süredir, Saatchi ve Saatchi’nin ilk günlerinden bugün faaliyet gösterdiği global şirket olan Bartle Bogle Hegarty’ye kadar yaratıcı reklam endüstrisinin ön saflarında yer aldı. 1982 yılında, ortakları John Bartle ve Nigel Bogle ile birlikte Bartle Bogle Hegarty’yi kurdu. Ajans hızla dünyanın en çok konuşulan ve reklam veren ajanslarından biri haline geldi. BBH, her Yılın Ajansı ödülünü ve mümkün olan her yaratıcı ödülü kazandı ve yirmi dokuz yıldır sektörün ön saflarında yer aldı.
İngilizleri Audi için ‘Vorsprung Durch Technik’ ile tanıştırdı ve Levi’s için bir reklam filminde rol almak için Brad Pitt adlı genç bir model / oyuncu seçti.BBH ‘dokuz numara 1 hit’ kazanan reklamlarda müziğin önemine öncülük etti.John ayrıca, 1999’da manşet olan, Levi’s için yapılan ve Eminem’i yerinden ederek 1 numaradan düşüren, ilk viral fenomeni tüylü sarı kukla Flat Eric’i yönetti.

John, D&AD, Cannes ve British Television dahil olmak üzere her endüstri dalında altın madalya kazandı. D&AD Başkanının olağanüstü başarı ödülünü aldı ve ABD One Show Reklam Onur Listesi’ne kabul edildi. Levi’s ile yaptığı çalışmalar sayesinde modadaki en etkili insanlardan biri olarak oy kullandı.2006 yılında Buckinghamshire Chilterns Üniversitesi Koleji ve Middlesex Üniversitesi’nden onursal doktora derecesi aldı ve Tasarım Müzesi Mütevelli Heyeti’nde yer aldı.
John Hegarty web sitesi;http://www.hegartyonadvertising.com/

John Hegarty’nin ‘Reklam; Zekayı Sihre Dönüştürmek’ kitabına ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:https://www.idefix.com/Kitap/Reklam/John-Hegarty/Egitim-Basvuru/Is-Ekonomi-Hukuk/Yonetim-Is-Gelistirme-Kalite/urunno=0000000617925