Kitap: Kendi Kendine Satan Ürün YaratmakYazar: Alex Bogusky

Kitap Hakkında

Baked-In (Kendi Kendine Satan Ürünler Yaratmak) kitabı ile edebiyat dünyasına giren yılların reklamcısı Alex Bogusky kitabında yeni dönemde mesajın ürün olmadığını, ürünün en iyi mesaj olduğunu anlatıyor.
Eski satış kurallarından biri, güvenli ve sıradan ürünler yaratmak ve bunları toplu pazarlamayla birleştirmekken yeni dönemde kuralların değiştiğini söylüyor. Ve kuralın gerçekten yenilikçi ürünler yaratara ve pazarlamayı tam içine almak olduğundan bahsediyor.
Bir markanın tüketiciler üzerindeki en büyük etkisi ürünün içinde nasıl saklı  olduğunu, markaların eskiden yeniye nasıl geçişi yapabileceklerini, markaların bu yeni cesur dünyada nasıl uyum sağlayabilecekleri ve gelişebilecekleri hakkında adım adım kılavuz sunuluyor.  Kitaptaki araçlar aracılığıyla – ürün tasarımı, marka geçmişi, iç işbirliği – ve dijital teknolojinin yeni araçları – YouTube ve genel olarak web şirketlerin 21. yüzyıl pazarında nasıl başarılı olabileceğini ortaya koyuyorlar. 
Reklamcılık guruları Alex Bogusky ve John Winsor kitapta anlatılan araçları kullanarak, Google, Nike, Microsoft, Patagonia, Toyota ve Burger King gibi  önemli markalardan bazılarını günümüz pazarlama dünyasında başarıyla pazarladıklarının altını çiziyorlar. 
Bogusky ve Winsor size pazarlamanın 21. yüzyılda kendini nasıl yeniden icat edebileceğini gösterirken, bir pazarlama stratejisi dersini en önden izlediğinizi hissedeceksiniz.
Yazar hakkında;
İki tasarımcı anne ve babanın oğlu Alex’in iletişim alanındaki kariyeri, yirmi yıldan uzun bir süre önce 1989’da sanat yönetmeni olarak Crispin and Porter Advertising’e katıldığında başladı.
Bundan beş yıl sonra Creative Director, 1997’de ortak, 2008’de eş başkan oldu. Alex’in yönetiminde Crispin Porter + Bogusky, Miami, Boulder, Los Angeles, Londra ve İsveç’teki ofisleriyle 1.000’den fazla çalışana ulaştı. Alex’in liderliğinde CP + B dünyanın en çok ödül reklam ajansı oldu.
CP + B, Cannes Advertising Grand Prix’yi beş kategoride de kazanan tek ajans oldu: Promosyon, Medya, Siber, Titanyum ve Film. 2008’de Alex, Sanat Yönetmeni Kulüp Onur Listesi’ne girdi. Alex, 2010’da Adweek tarafından “On yılın Yaratıcı Yönetmeni” olarak adlandırılan ender onur ödülünü aldı.
Her zaman sosyal sorumluluğa yönelmiş Alex, CP + B’de iken, ABD tarihindeki en başarılı gençlik odaklı tütün karşıtı eğitim girişimi olan “ Truth Kampanyası” gibi çığır açan nedensel girişimlerini yarattı.
2010 yılında İklimlendirme çalışmalarına Al Gore ile devam etti. Bay Gore’un İklim Gerçeği Projesi’ni yeniden değerlendirip 2011’de 24 Saatlik Gerçekliği piyasaya sürdü. Bugüne kadar en çok izlenen web akışı etkinliği oldu ve büyümeye devam ediyor.

Alex Bogusky resmi web sitesi;http://www.alexbogusky.com/

Alex Bogusky’nin ‘Kendi Kendine Satan Ürün Yaratmak’ ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz;https://www.dr.com.tr/Kitap/Mesele-Ne-Kadar-Iyi-Oldugun-Degil-Ne-Kadar-Iyi-Olmak-Istedigin/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=0000000685136?gclid=EAIaIQobChMI79WnnrHI4QIV2uWaCh087QQcEAAYASAAEgI3AfD_BwE

Kitap: Kendi Kendine Satan Ürün YaratmakYazar: Alex Bogusky