Yeniden Pazarlamaya İlişkin Hızlı Bir Giriş

Öncelikle Yeniden Pazarlama hakkında duyduğunuz negatif yorumları bir kenara bırakmalısınız çünkü çoğunun belirttiği gibi, yeniden pazarlama sizler online şekilde takip etmek gibi bir durum değildir ve çoğu insan bu durumu ürkütücü bulmuyor.
Yeniden pazarlamanın olumlu ve aslında pazarlama için can alıcı noktalarına değinmek çok daha doğru olur. Gün içinde gezindiğiniz web siteleri, sosyal medya araçları ya da online olarak yaptığınız alışverişlerde, tıkladığınız reklamlarda aslında kendi seçimlerinizi belirtiyorsunuz ve sonrasında bu seçimler doğrultusunda yapılan her hedefli pazarlama, markaların çok daha iyi dönüşümler almasını sağlıyor.
Çünkü kullanıcılar internet ortamında ya da gerçek hayatta oldukça yoğunlar ve dikkatleri çok basit sebeplerle dağılabiliyor. Bir mesajı kullanıcıya iletmek için tek seferde söylenmesi günümüzde artık çok da işe yaramıyor.

Yeniden pazarlama, markalar için çok daha etkili oranlarda geri dönüşler edinmelerini sağlıyor ve kullanıcıların terk ettikleri sitelere ya da dikkat etmedikleri görsellere bir kez daha bakmalarını sağlıyor.
Yeniden pazarlamaya ihtiyacımız var çünkü hepimiz şunu çok iyi biliyoruz: insanlar yoğunlar ve onların dikkatlerini çekmek zorundayız. Geçen sene yeniden pazarlama için bir milyon doların harcanmasının gerçekten bir sebebi olmalı. 2018’de etkili bir pazarlama için faydalanmanız gereken 5 yeniden pazarlama yöntemi.

Yeniden Pazarlama İle Paranı Kurtar

Yeniden pazarlama elbette ucuz bir iş değil fakat sahada var olmak ve etkili bir pazarlama sürdürmek için sarf edilen hiçbir iletişim çalışması da ucuz sayılmaz. Üstelik yeniden pazarlama ile gerçekleştirdiğiniz iletişimde çok daha fazla geri dönüş edinir ve aslında bu noktada paranızı kurtarmış sayılırsınız.
Display reklamlarda 10 dolar karşılığında edinilen binden fazla izleyiciyi düşünecek olursak aslında pahalı da sayılmaz. Yeniden pazarlama yatırımı bizlere ne katıyor ve ne gibi dönüşleri olacak sorusuna yanıt olarak, pek çok gözden kaçmış reklamın yeniden sunulmasının getirileri örnek gösterebiliriz. Etkileşim, tıklanma ve ilgili kullanıcıya ulaşma faydalarının toplamını görmezden gelemeyiz.

Daha Fazla Yönetim ve Etkileşim

Markalardan alınan geri dönüşlere göre, yeniden pazarlama yöntemini kullanmadan önce, dönüşüm gerçekleşme trafiği neredeyse %2’den azken, yeniden pazarlamadan sonra, web sitesi ziyaretçi sayısı başı form başvurusu dönüşümü % 51 oranında artmıştır. Ayrıca, tekrarlayan ziyaretçilerin sayısının % 50 oranında artış gösterdiği kaydedilmiştir.

Yüksek Ziyaretçi Etkileşimi

Geçmişte etkileşim için ciddi çabalar harcanmasına rağmen, şimdilerde bu etkileşim için daha az çaba ve daha fazla kazanım elde edilmekte çünkü hedefli kullanıcıları bulma konusunda büyük gelişimler kaydetmekteyiz. Yeniden pazarlamanın belki de en büyük getirisi doğru kullanıcıya erişme fırsatı tanımasıdır.

Etkili Marka Geri Çağırımı

Tanınan ve bilindik bir marka olmadığınız sürece uzun bir aşamada hedefiniz tanınırlık olacaktır. Bu noktada pek çok yeni gelişmekte olan marka, SEO gibi yöntemler ile organik kullanıcıya erişmeye çalışır ve genellikle çok küçük rakamlarda trafik alırlar.
Direkt gelen trafik ve marka isminin bilinirliği konusunda ciddi faydaları olan yeniden pazarlama, özellikle yeni gelişmeye başlayan markalar için büyük önem taşır.

Pazarlama Yatırımlarınızı Maksimuma Taşıyın

Elbette her bir markanın düşlediği hayali dünyada isterdik ki bütün kullanıcılar sitelerimizi ziyaret etsin, etkileşime geçsin, ürün ve hizmetlerimiz hakkında bilgi sahibi olsunlar ve bizi seçsinler.
Fakat gerçek dünyada bunları yapabilmek toplamda neredeyse imkansız. Yeniden pazarlamayı önemli görüyoruz çünkü büyük miktarlardaki reklam yatırımlarının sadece insanların bir kez göreceği şekilde planlanması esas çılgınlık olurdu.
Yeniden pazarlama, dijital pazarlama dünyasında mühim bir yerdedir ve kullanımıyla etkileri kısa sürede kendini gösterebilir.