TikTok’un TikTok for Business’ı piyasaya sürmesinden bu yana yaklaşık bir yıl geçti ve cesur bir ifadeyle markalara meydan okudu: “Reklam yapmayın, TikTok yapın.”

Markaları platforma katılmaya zorlayan bir senenin sonunda artık TikTok tavsiyelerini birer birer paylaşmaya başladı.  “TikTok’u yapmanın” gerçekte ne anlama geldiğini anlatan bir gönderi yayınladı.

TikTok’un tavsiyelerine uymanın faydalarını vurgulamak amacıyla, bu reklamcılık trendini büyük bir başarıyla takip eden markaları da ayrıca paylaştılar.

TikTok Global Business Marketing başkanı Katie Puris tarafından açıklandığı gibi:

“…TikTok’ta olanlar tamamen benzersiz. İnsanlar her gün kampanyalara katılıyor, onlarla birlikte inşa ediyor ve hatta sevdikleri markalar ve ürünler için kendi TikTok’larını oluşturuyorlar. İnsanların sık sık ‘Farkında değildim bile’ dediğini duyuyoruz. Bu bir reklamdı ve TikTok’taki hedef de bu. Çalışma o kadar iyi ki, tam uyuyor ve kutlanıyor… tıpkı bir TikTok gibi.”

TikTok, internet platformlarının nasıl geliştiğine dikkat çekiyor ama reklam biçimleri nispeten aynı kaldı. Ancak, gösterilen reklamlarla nasıl etkileşim kurduğunuzu düşündüğünüzde, büyük olasılıkla onları atladığınızı veya gerçekten görmek istediğiniz içeriğin görünümünü engellemekten, kaybolana kadar onları gözden geçirdiğinizi hayal ediyorsunuz. Bu nedenle Reels, Shorts, Spotlight gibi kendine has özellikleri olan diğer sosyal medya platformları tarafından kopyalanan ‘TikTok formatı’ daha başarılı. Markalar, “TikToks yaparak” aslında genç kitlenin daha açık olduğu değerli ve ilgi çekici içerikler üretiyor. Katie Puris’in dediği gibi, onları hikayenin bir parçası olmaya ve hikayeyi alıp devam etmek yerine üzerine inşa etmeye davet ediyor, bu da markaların yeni kitlelere daha fazla maruz kalmasına yardımcı oluyor.

Fırsatı Kucaklamak

TikTok, bir mobil cihazın tüm ekranını kapsıyor ve bunu kısa, ilgi çekici bir hikaye anlatmak için kullanıyor. İzleyici içeriği bir kez gördüğünde, onunla etkileşim kurmak için görünüşte sonsuz fırsatlara sahip olur.

Markalar, kullanıcıların sahip olduğu farklı etkileşim olanaklarını düşünerek yaklaşımlarını en üst düzeye çıkarabilir. Hedef kitleleri için değerli olan ve onları davet eden içerik oluşturmak, markaların daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmasına yardımcı olabilir ve davetsiz misafirlerden ziyade topluluk üyesi olduklarında marka sadakati oluşturabilir.

Gerçek Olmak

İyi bir marka TikTok’un hilesi, her şeyin kullanıcılar tarafından yaratıldığını hissettirmektir. Fazla gösterişli reklam içeriği hemen göze çarpacak ve büyük olasılıkla atlanacaktır. Öte yandan, topluluğun bir parçası gibi hissettiren, gerçek ve özgün içerik, ilgiyi aynı zamanda sohbeti ateşleyecektir.

TikTok’u TikTok Yolu Yapmak

İlk tavsiyeye benzer şekilde, oluşturduğunuz TikTok’larınız çevrelerinde doğal görünmelidir. Formatı, farklı stilleri ve araçları öğrenmeye zaman ayıran markalar daha başarılı olacaktır.

Olduğun Gibi Katılmak

Son olarak TikTok, büyük bir bütçe gerektirmediği için tüm markaları katılmaya teşvik ediyor. Yeşil Ekran, ses filtreleri ve özel efektler gibi yerel düzenleme araçları, büyük veya küçük tüm markaların neredeyse hiç maliyet olmadan yüksek kaliteli içerik oluşturmasını sağlar. En çok satan cilt bakım markası Summer Fridays’in kurucu ortağı Marianna Hewitt, TikTok’a şunları söyledi:

“Neredeyse filtrelenmemiş ve ne kadar gerçekse, o kadar iyi performans gösteriyor. Diğer platformlarda içeriğinize gerçekten yatırım yapmanız ve kameramanlara, fotoğrafçılara ve modellere sahip olmanız gerekir; TikTok’ta bunlar yok ve ben platform hakkında bunu seviyorum.”

TikTok zaten hem büyük hem de küçük markalar için popüler bir merkez. Bu açıklamayı yaklaşımlarına ekleyerek TikTok, daha geleneksel reklam kampanyalarını azaltarak, hala çitin üzerinde olanları nasıl zamandan ve paradan tasarruf edebileceklerine ikna etmeye çalışıyor. Özellikle küçük işletmeler için, uygulamanın büyük bir etki ve ivme kazandığı bilindiğinden, bu denemeye değer.