Pin, kelime olarak tutturmak, iliştirmek gibi anlamlara geliyor. Pinterest ise ‘pinlemekten’ yola çıkarak sevdiğimiz, sahip olmak istediğimiz, hayal ettiğimiz birçok şeyi bir platformda biriktirip adeta not almamızı sağlamak için oluşturulmuş pratik bir sosyal mecra. Hal böyle olunca Pinterest tek büyük özelliği olan ‘pinlemeyi’ daha kolay kılan ve daha çok pine ulaşmamızı sağlayan yeni bir tasarım yaratmaya karar  vermiş.
pinterests new design

Küçük bir grupla beta testi yapılan tasarıma yeni deneyimler ekleyen Pinterest, kullanımı kolaylaştıran yeni iyileştirmelere de yer vermiş. Artık kullanıcının üzerine tıkladığı bir pin eskisinden daha büyük bir görselle ve daha çok bilgi içererek açılacak. Bunun yanında yeni tasarım küçük navigasyon değişiklikleri, daha hızlı site deneyimi ve profillerin özetine ulaşma imkanı da sağlayacak. Kategoriler ise arama çubuğunun yanına taşınarak daha kapsamlı ve yeni bir menü haline getirilmiş. Ayrıca ”bunu sevdiyseniz bunları da sevebilirsiniz” tadında ”people who pinned this  also pinned”  şablonu da oluşturulmuş.
Untitled12
Pinterest’in kendi blog sayfasında yaptığı açıklamaya göre, kullanıcıların yeni tasarıma ayak uydurabilmeleri için yeni şeyler öğrenmek zorunda kalmayacakları basit bir tasarımı hedeflemişler. Köklü bir değişim yerine basit ama kullanışlı çözümler üretmeyi tercih eden ekip, kullanıcıların kendi yaptığı değişiklikleri kolaylıkla geri alabilmesini sağlayacak ‘back’ butonu da yerleştirmiş. Ayrıca yaratılan tüm bu farklılığın arkasında daha büyük bir amaç olduğunu belirten Pinterest, bu ufak tasarım değişikliklerinin gelecekte yapılması tasarlanan büyük değişikliklere uyum için gerekli olduğunu savunuyor.
Yeni tasarıma davetler 21 Mart itibariyle başladı. Pinterest ekibi kullanıcılar arasında yayılmaya başlayan yeni tasarımla ilgili gelebilecek her türlü öneri ve şikayete açık olduğunu belirtiyor.
Yeni Tasarım Bize Ne Söylemeye Çalışıyor?
Eğer bir Pinterest kullanıcısıysanız yakın zamanda yeni tasarımı deneyimleme fırsatına erişeceksiniz ya da çoktan eriştiniz demektir. Öyleyse birazcık göz gezdirseniz ilk fark edeceğiniz şey ilgi alanınız olan pinlere daha kolay ulaşmanızı sağlayan bir imkana sahip olduğunuzdur.
pinterest-social-commerce-game-changer
Hatırlayacağınız üzere Pinterest geçmişte ürün tanıtımı ve fiyat yerleştirmeye izin veren bir takım değişiklikler yapmıştı. Şimdi ise yeni tasarımla birlikte, tıkladığınız herhangi bir görselin ait olduğu siteye bağlı diğer görsellere ulaşabiliyorsunuz.
Pinterest’in sosyal ticaret sitesi olma yolunda kararlı adımlar attığını gösteren yeni tasarımda; istediğiniz ne varsa aratıp kolaylıkla bulabilir, nerede satıldığı, fiyatının ne olduğu ve kimlerin bu ürünle ilgilendiği gibi ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Yani artık tek bir mecradan birçok farklı ürüne ve e-ticaret sitesine ulaşımın yolu açıldı gibi görünüyor.
Pinterest’in yeni tasarımını incelemek için Roy+Teddy Pinterest sayfasına göz atabilirsiniz.