Affiliate pazarlama reklam sektörünün önemli bir parçası. Affiliate pazarlama olmadan şirketlerin ürünlerini referans üzerinden satmaları için yalnızca birkaç ağı kalıyor. Aynı zamanda, önemli teknolojik gelişmeler tüm sektörü zaman zaman bütünüyle değiştirebiliyor. Bu gelişmeler mobil cihazların gelişiyle verileri, analizleri ve olağanüstü ”cloud” hakimiyetini meydana getiriyor. Tüm bu olaylar performansa dayalı pazarlamayı kalıcı etkileri olan yeni trendlere yönlendirdi. Sektörü etkileyebileceğini düşündüğümüz trendleri 4 maddede sıralayabiliriz.
1. Mobilin Gücü Genişleyerek Affiliate’i Test Ediyor
Eğer bir teknoloji Affiliate pazarlamayı durdurulamaz düzeyde etkileyecekse eğer bu mobildir. Mobil uygulamalar uzun internet kullanımları açısından bilgisayarları geçti. Mobil cihazlar alışveriş açısından yavaş ve çok popüler olmasalar bile yakın zamanda büyümesi ve gelişmesi beklenmekte.  Daha da önemlisi, mobil kullanım Affiliate pazarlamanın kapasitesini belirleyebiliyor. Özellikle de tatil dönemlerindeki alışveriş telaşları bu belirlemenin en canlı örneğini oluşturuyor. Londra merkezli Matomy pazarlama ajansının verilerine göre “Kara Kasımda” (Black November) veya 2014 alışveriş sezonunun ilk yarısında, cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazlar toplam tıklamaların %37’sine sahipti.
partner

2. Veriler Daha Güçlü ve Daha Odaklı Oluyor
“Büyük veri”, işlem konsepti olarak henüz tam etkisini gösterecek düzeyde değil. Pazarlama şirketi Fourth Source’un analizlerine göre bu verilerin sadece küçük bir bölümünün herhangi bir zamanda analiz ediliyor olmasından kaynaklanıyor. Analitik yazılım şu anda sınırlı ancak bu sınırlamalar zaman içerisinde yavaş yavaş kalkacak gibi görünüyor. Veriler her ihtiyacı olana ve her çalışana karşı daha erişebilir oluyor. Bu şirketlerin müşterilerle çalışma yeteneğini yükseltirken, aynı zamanda optimizasyon için bir çok fayda sağlıyor. Bu da müşteri deneyimini arttırıyor.
data

3. Ödeme Seçenekleri Büyüyerek Değişiyor
Ödeme seçenekleri büyüme ve değişim gösterirken; eylem, izlenim ve dönüşüm başına tıklamalar gibi eski reklam standartları hala geçerliliğini koruyor. Ancak mobil cihazlar için ödeme ve reklam ölçümleri genel hakimiyetini kaybediyor. Daha da önemlisi, akıllı telefonlar çevrimiçi ve çevrimdışı dünyalar arasında yavaş da olsa bir birleşmeyle daha kolay bir hal almasını sağlıyor. Sonuç olarak, Affiliate’ler için ödemeler büyük ölçüde değişebilir.


4. Omni Channel (Çoklu Kanal) Gerçeğe Dönüşüyor
Ortak pazarlama stratejileri daha önceden tek bir kanal ile limitli kalmıştı. Zaman içerisinde farklı kanal üzerinde birden fazla mesaj sunmak için genişledi. Ancak bu bir çok zaman tutarsızlıklar içerisinde sonuçlandı. İnsanların reklamlar ile etkileşimini büyük ölçüde belirleyen mobil cihazların gelişimi, kombinasyon olan Omni Channel deneyimini gelişmesine öncülük ettiğini söyleyebiliriz. Omni Channel ayırca bir tüketicinin ilgisini kaybetmeden ve kafası karışmadan bir kanaldan diğer kanala aktarımını sağlamaktadır. Tüketicilerin değişen yaşam tarzları ve ilgi alanlarını belirleyerek daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmaya olanak sağlamayı hedeflemektedir.

omni_channel_magento