300 milyon insana ulaşan, dijital dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan Instagram, 70 milyon insanın günlük hayatının bir parçası.

Dijital dünyanın devlerinden biri olan şirket ‘’Instagram Stories’’ özelliğini Ağustos 2016’da sunmuştu. Sosyal medyanın seyrini değiştiren bu eklenti, 100 milyon kullanıcıya ulaşıp her geçen gün önemini artırırken; marka bilinirliği ve etkili bir pazarlama için de yepyeni ve kaçınılmaz bir alan oldu.

İnsanları birbirine bu kadar yaklaştıran sosyal medya kanalları geliştikçe, markaların da insanlara yaklaşması kaçınılmaz bir hale gelirken markanızın hikayelerini anlatmak, takipçilerinizle kurduğunuz iletişimde sizi en üst noktaya taşıyacaktır. Çünkü sadece 24 saat içinde kaybolan görseller, her gün 70 milyon insanın takip ettiği bir alan ve kullanıcılarla daha yakın bir iletişime girebilmek için mükemmel bir fırsat.

Müşterilerinizden birisiyle bir gün boyunca fotoğraf ve video üzerinden konuştuğunuzu düşünün. Hikayeler hem markalar hem de kullanıcılar için neredeyse böyle bir deneyim sunuyor. Peki büyük markaların radarında olan ”hikayeler” en etkili şekilde nasıl kullanılır?

  • Promosyonlar, Kuponlar, Yeni Ürünler Ve Özel Teklifler

Maybelline, H&M, Tommy Hilfiger, ve AirBnb Instagram hikayeleri üzerinden indirim, duyuru ya da özel teklifler sunan önemli markalar arasında.

Örneğin; Nike’ın Jordan adı altında sunduğu spor giyim ve ayakkabı serisi, ilk kez Instagram Stories üzerinden tanıtılmış ve bir gün içerisinde 800.000 görüntülenme sayısına ulaşmıştı.

7012b22cbd2763

  • İşinizin Aşamalarını Gösterin

Yaptığınız işin aşamalarını adım adım hikayelere eklemek, takipçilere ulaşmanın güzel bir yolu. Eklentinin isminin Stories olması tesadüf değil, bu şekilde takipçilerinize markayı daha yakından görmek ve hikayesine ortak olma şansı vermiş oluyor ve sizinle bağ kurmalarını sağlayabiliyorsunuz.

Örneğin; NASA son zamanlarda roketleri ve uzay araçlarını sergilerken, astronotlarını tanıtmak için Instagram hikayelerini kullandı. Bireysel çalışanlara yer vererek, onlar hakkında kişisel bilgileri paylaşarak organizasyon çalışanlar arasında çeşitlilik sergiledi ve izleyicilerle daha fazla etkileşimde bulunuldu.

IMG_8586-169x300IMG_8585-169x300Instagram-Stories-NASA

  • Kamera Arkası Hikayeleri

Kamera arkası da en az kamera önü kadar dikkat çeken bir durum. Çalışanlarınızı, ofisteki kedinizi ya da iş seyahatinizi eklediğiniz samimi görüntü ve videolar da takipçilerinizin kendisini, markanıza daha yakın hissetmesini sağlayacaktır.

Yenilikçi çalışma alanı tasarımları sunan bir şirket olan We Work, izleyicilerinin alanlarını kullanan kişileri tanımasına olanak tanıyan Instagram hikayelerini kullanmıştı. Şirket kısa süre önce yeni web sitesini tasarlayan kişi olan Tracy’yi vurguladı. Hikaye boyunca We Work, şirket kültürünü hümanize etti ve yenilikçi çalışma alanlarını teşvik etmiş oldu.

instagram-stories-new

  • Hesabı Bir Günlüğüne Devretmek

Önemli markaların sıkça kullandığı ‘’Takeover’’ olayı, Maybelline, Tommy Hilfiger ve daha birçok marka tarafından sıkça başvurulan bir yöntem. Marka elçilerinizi, markanızla ilgili çalışmalar yapan yetkin bir kişiyi ya da sosyal medyaya hakim olan bir kullanıcıyı bu aşamada kullanabilirsiniz. Kullanıcılarınıza hesabı devralan kişinin gözüyle bakma fırsatı vermek, işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Örneğin makyaj, hazır giyim ve güzellik sektöründeki birçok marka moda haftalarında hesaplarını marka elçisi olan modellere devrediyor.

tumblr_ohtoalu2EW1vw9cyjo1_500tumblr_ohpxoh08GL1vw9cyjo1_500tumblr_ohqj5gGJq41vw9cyjo1_500

  • Q&A

Soru-cevap etkinliği de markanızla ilgili bilgi edinmek isteyen kitleye ulaşmanın en kısa yolu. Markanızla ilgili yetkin kişiler bu etkinlikler için ideal olup marka yüzünüzü de bu etkinlikte kullanabilirsiniz.

stories_to_view