Günümüzde, Google Alışveriş kampanyaları her türlü işletme için en iyi e-ticaret kanallarından biri olarak öne çıkıyor.

2010’daki lansmanlarından bu yana Google Alışveriş Reklamları, başarılı bir şekilde e-ticaret pazarlamasının önemli bir parçası haline geldi.
Bu reklamlar, sürekli olarak geleneksel PPC Google metin reklamlarından daha etkili olduklarını kanıtladı ve her boyuttaki işletmenin dikkatini çekmeyi başardı.

2018’in ilk çeyreğinde, işletme arama reklam harcamalarının % 76,4’ü Google Alışveriş Reklamlarına yönlendirildi.

Son birkaç yılda Google Alışveriş Reklamları, birçok işletme için karlı bir pazarlama kanalına dönüştü.

Google’ın güncellemeleri ücretli pazarlama ortamını önemli ölçüde değiştirdi ve zaman içinde Google Alışveriş’i isteğe bağlı bir satış taktiğinden, dünya çapındaki e-ticaret işletmelerinin sahip olması gereken bir reklam biçimine dönüştürdü.

Sonuç olarak, Google Alışveriş Reklamları çok fazla olanak ve avantajını beraberinde getiriyor. Gelen avantajlar ile birlikte 2020 yılında Google, alışveriş özelinde tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflerken, aynı zamanda e-ticaret alanında da önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

Google, e-Ticaret sistemini daha da kolaylaştırmak için adımlarını atmaya devam ediyor.

Bugünden başlayarak; mobil cihazınızdaki “Google Arama”da tek bir yerden, web üzerindeki kıyafetleri, ayakkabıları ve aksesuarları görmeye başlayarak aynı anda birçok farklı mağaza ve markaya kolayca göz atabileceğiz.

Yukarıdaki örnekte de görebileceğiniz gibi Google, çeşitli sağlayıcılardan popüler ürünler toplayıp bir koleksiyonda yan yana görüntüleyerek e-Ticaret sorgularını daha iyi kolaylaştırmayı amaçlayacaktır.
Google’ın geliştirdiği bu arama motoru  ile birlikte kullanıcılar yaratmak istediğiniz stile, giysi türüne ve bedene göre filtreleyebilir veya bir ürünün birden fazla görüntüsüne bakabilirsiniz. 

Google, kullanıcılara daha fazla seçenek sunarak, satın alınacak daha fazla ürüne ve markaya bağlayacak. Bununla birlikte, Google’ı gelişen e-ticaret için daha çok kullanılan bir merkez haline getirecek olan bu yeni alışveriş süreci daha kapsamlı arama deneyimleri oluşturma kapasitesine sahip olacak. 

Google grup ürün müdürü Denise Ho: “Bu özelliği mümkün kılmak için bir milyondan fazla çevrimiçi mağazanın ürünlerini sayfaya ekleyerek organize ediyor ve bu bilgileri düzenli olarak güncelliyoruz. Siteleri Google Arama endeksinin bir parçası olmak için ücretlendirmediğimiz gibi, katılan perakendeciler bu yeni özellikte ücretsiz olarak görünecek.” Açıklamasını yaptı.

Google, e-ticaret adına büyük adımlar atıyor ve her alanda olduğu gibi muhtemelen bu işin de en iyisi olmaya doğru yol olacak gibi gözüküyor. Bu yüzden Google’ın uzun vadede, piyasada kaybedeceğini düşünmek bir hayli zor gibi gözüküyor.