Instagram cephesinde gün geçmiyor ki bir yenilik daha hayata geçmesin. Güncellemeleri ile kullanıcıların her gün daha çok dikkatini çeken Instagram,  bu defa markalarında ilgisini çekebilecek bir güncellemeyle adından söz ettirmeyi başarıyor. Instagram’ın profilinizden bahsedilen hikayeleri bulmak ve paylaşmak için kurguladığı özelliği kullanıcılar için eğlenceli, markalar ise ilgi uyandırıcı olabilir.

Hikayelerin artan popülaritesinden daha fazla yararlanmak isteyen Instagram, Hikayeler kısmına yeni bir bahsetme ( @ mention) seçeneği ekledi. Bu özellik profilinizden bahseden tüm hikayeleri profilinizde vurgulamak ve bunları kendi hikayeler akışınızda kolayca yeniden paylaşmanıza olanak tanır.

Bu örnekte (sosyal medya uzmanı Matt Navarra tarafından yayınlanan) görebileceğiniz gibi, yeni özellik ile profilinizin bahsedildiği hikayeleri hikaye oluşturma modu seçeneklerinizde @ sembolü olarak görebileceksiniz. Profilinizin herhangi bir zamanda kaç bahsedildiği (@ mention) hikayeleri olduğunu da buradan toplu olarak görüntülemek mümkün olurken yeni eklendiğiniz hikayelerden hızıca haberdar olacaksınız. Hesabınızda bu seçeneğe geçtiğinizde, ekranın üst kısmında ‘Bahsedilmelerin tamamını görün’ yazdığını göreceksiniz ve profilinizin herhangi bir zamanda kaç tane hikaye bahsedilmesi aldığının bildirimini alacaksınız.

‘Tümünü göster’ düğmesine dokunduğunuzda, profilinizden bahseden hikayeler çerçevelerinin küçük resimlerini görüntülersiniz. Daha sonra, listelenen çerçevelerden herhangi birini seçebilir ve bunları kendi hikayeler akışınızda (süresi dolana kadar) yeniden paylaşabilirsiniz.

Bu özellik, markaların müşteri geri bildirimlerini, onayları, influencer pazarlama ortaklıklarını vb. İçerebilecek alakalı sözleri sergilemek isteyen markalar için kullanılabilir. İlgili mesajlara değinilmesi, profile eklenmesi amacıyla düzenli olarak hikayelerinizden bahsetmeye değer olabilir. 

Bu aşamada, bu özelliğin ne kadar erişilebilir olduğu henüz açık değildir. Instagram, birkaç ay önce ‘Sizin Hakkınızdaki Hikayeler’ özelliğini yayınladı; bu da profilinizden bahseden benzer bir Aktif Hikayeler listesi sunuyor (Bahsedilenler akışınızda, genel hikayeler akışında değil), ancak bu liste yalnızca kullanılabilir bir işletme/marka veya içerik oluşturucu hesabı olan Instagram kullanıcılarına sunuldu.
Şu an için bu özelliğin geçerli olacağını fakat tekil profillerin tamamına aynı anda entegre olmayacağını yani kısıtlamalı olarak sunulacağının bilgisi verildi. Ancak bu aşamada tüm işletme/marka ve tüm kullanıcı hesaplarına sunulup sunulmayacağı henüz net bir açıklama ile duyurulmadı. 

Markaların bu özeliğe sahip olup olmadığınızı görmek için Instagram hikaye oluşturma modu seçeneklerinizi kontrol etmeye değer olabilir. Sonuçta belirtildiği gibi, markalar için müşteri ve hayranlardan bahsetmek için yararlı bir seçenek olabilir. Belki takip ettiğiniz markaların da sizden bahsettiğine şahit olabilirsiniz.

Hikayeler cephesinde yenilikler bu şekilde, biz Instagram güncellemelerini heyecanla takip ediyoruz. Sizde en güncel dijital yenilikler için bizi takipte kalın.