Dünyanın en büyük sosyal ağ platformu olan Facebook, sahip olduğu Instagram ve Whatsapp gibi ağlarla da eriştiği kitleyi inanılmaz boyutlara ulaştırmaya devam ediyor. Eklenen yeni özellikler ile kullanıcıların platformda daha fazla zaman geçirmesini sağlayan Facebook, yeni özelliğiyle birlikte yemek siparişi vermeyi de mümkün kılıyor.

Facebook’un yerel birim bölüm başkanı Alex Himel bir gönderisinde “Firma olarak yemek paket servisi ya da siparişinin doğrudan Facebook’tan verilmesi hizmetini devreye sokarak, yiyeceğiniz şeyi bulmanız için size zaman ayırmaya başladık. İnsanlar halihazırda Facebook’tan yakınlarda bulunan restoranlara bakarak ya da arkadaşlarının konuyla ilgili tavsiyelerine göz atarak, ne yiyeceklerine karar veriyorlar. Dolayısıyla bizim yaptığımız, bu işi daha da kolaylaştırmaktan ibaret.” diyor.
Hem masaüstü, hem de mobil uygulamalara entegre edilen ve doğrudan ana menü üzerinden yemek siparişi vermeyi sağlayan bu yeni özellik, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılmaya başlandı. Kullanıcılar restoran sayfalarının yanında “Sipariş Ver” butonu ile ya da ana sayfada yer alan “Yemek Siparişi Ver” butonu ile yüzlerce farklı restorandan sipariş verebilecek. Aynı zamanda bu yeni özelliğin bir diğer kolaylığı ise, restorana gitmeden önce sipariş edeceğiniz yemeğin hazırlanmasını sağlamak…
Yemek siparişi özelliğinin diğer ülkelerde ne zaman uygulanmaya başlayacağına dair henüz resmi bir bilgi bulunmasa da ABD haricinde diğer ülkelerde de bu hizmet aktif hale getirildiğinde sistemin daha kapsayıcı bir hal alacağını ve hızlı yayılacağını öngörebiliyoruz.