Geçtiğimiz yıl bolca konuştuğumuz mobil,  2016’da da mobil first yaklaşım ile hayatımızda yerini sağlamlaştırıyor. Bu sağlamlık markaların mobil uygulamarının tüketicileri tarafından daha fazla indirilmesi ve kullanılması kpi’larının havada uçmasına sebep oluyor. Durum böyle olunca pazarlama departmanları hiç olmadıkları kadar mobil uygulamaların içerisinde yer alıp kullanıcıların gerçekten ne istediğini anlamaya ve pazarlama aktivitelerine ekleyecekleri özellikleri çıkarmaya çalışıyorlar.
Uygulamanızın kullanıcı deneyiminin (UX) nasıl olduğu, kullanıcılarınızın tepkileri, çok kullanılacağına inandığınız özelliklerin ne kadar kullanıldığını gösteren rakamlar uygulamanızın bir sonraki geliştirme kapsamını oluşturmanıza yardımcı oluyor.
Bu yazımızda mobil uygulamanın yayına alındıktan sonra kullanıcılarınızın hareketlerini anlamanız ve yorumlayabilmeniz için daha iyi sonuçlar almanızı sağlayan servisleri tanıtıyoruz;

    • Appsee

    IOS ve Android platformlarındaki uygulamaların genişletilmiş olarak kullanıcı deneyimlerini ve davranış analitiklerinin incelenmesini sağlayan bir servistir. Uygulama, analitik raporlar da sunarak gelşitiricilerin ve pazarlamacıların en iyi analitik deneyimi almalarını sağlıyor.
    Servis’in sağladığı videolar ile kullanıcıları görsel olarak takip edebilmek, kullanıcı yönelimlerini, nerede sıkılıp nerede zorluk çektikleri hakkındaki verilere ulaşmak mümkün. Hatta kullanıcıları sadık, hemen girip çıkan vb. gibi sınıflandırmak Appsee’nin sunduğu özelliklerden sadece birisi.

    Appsee sayesinde markalar hazırladıkları uygulamalardan daha verimli sonuçlar alarak kullanıcılara en iyi deneyimi sunuyor. Müzik enstrümanları öğrenmek için IOS’ta uygulamalar hazırlayan JoyTunes, Appsee’yi kullanılabilirliği artırmak için kullanırken, dünya çapında araba ve limuzin hizmetleri sunan GroundLink ise gelirlerini yükseltmek amacıyla Appsee’yi kullanan markalar arasındadır.
    appsee

    • UXCam

    Tam anlamıyla bir optimizasyon aracı olan UXCam, geliştiricilerin en çok merak ettiği ”nasıl” sorusuna da cevap verebilen bir özelliğe sahiptir. Kullanıcı araştırmaları, geri bildirim ve hata raporlarına kolaylıkla ulaştırabilmesi uygulamayı rakiplerine göre daha başarılı hale getiriyor.

    Uxcam, Mixpanel ve Google Analytics eklentileriyle kullanıcı etkileşim verilerini arka planda da görebilme imkanı sunuyor. Markalar ve geliştiriciler, bu veriler sayesinde uygulama etkileşimini ve kullanılabilirliğini artırmanın yanı sıra çalışmalarında daha verimli sonuçlar elde edebiliyorlar.
     uxcam
    • AppAnalytics

    Uygulamaların kullanıcılar tarafından nasıl keşfedildiğine ve kullanıcıların uygulamalarla nasıl etkileşime geçtiğine dair geniş analizleri geliştiricilerin erişimine sunan AppAnalytics, ölçümleme anlamında oldukça kullanışlı servislerin başında gelmektedir.
    Apple’ın ürettiği App Analytics, sayfa görüntüleme, indirme ve genel kullanım sayıları, oturum süresi, aktif cihazlar, çökme sayıları ve uygulama içi satışları da göstermesinin dışında kullanıcıların App Store’daki uygulama sayfalarının ne kadar sıklıkla ziyaret edildiğini, uygulamanızı ve uygulama içi satış durumunu gibi oldukça önemli verileri elde etmelerini sağlıyor.
    figure-3a

    • Flight Recorder

    Flight Recorder, kullanıcının ekran üzerindeki dokunma, yakınlaşma, sürükleme gibi farklı hareketlerinin hangi noktalarda, ne sıklıkta yapıldığını takip eden bir servistir. Bu veriler geliştiricilere uygulamanın UX ve hatalar gibi farklı yönlerden incelenmesini sağlıyor.
    Mobil uygulamalara yönelik servislerini her geçen gün genişleten Flight Recorder, mobil uygulamalardaki kullanıcı davranışlarını kayıt altına alma özelliği ile tam bir veri toplama ve analiz hizmeti olarak dikkat çekmektedir.
    flight

    • lookback

    lookback, mobildeki kullanıcı araştırmasını yeni bir seviyeye taşıyan, uygulama veya cihaz içine yüklenebilen bir takip servisidir . Ön kamera ve mikrofon ile uzun bir e-posta yazmaktansa konuşarak uygulamanız üzerinden size hızlı bir şekilde geri bildirim yapabilirler.
    Uygulama, kolayca demo’lar ve nasıl yapılır belgeleri oluşturmanıza, pazarlama aktivitenizi ve dokümantasyonunuzu güçlendirmenize yardımcı oluyor. Ünlü müzik servisi de Spotify da uygulamalarını optimize etmek ve etkileşim yakalayan kullanılabilirlik çalışmaları için bu çok yönlü ve kullanımı son derece basit olan servisi kullanan markalardan biridir.
    lookback