apple-facebook-ve-google-hakkinizda-neleri-biliyor-1

Meerkat gibi canlı yayın platformlarının özel kurumlarda yasaklanması, Drone kullanımlarına getirilen kısıtlamalar ve yasaklar sebebi ile son dönemde gelişen teknolojinin hayatımıza kazandırdığı yeniliklerin avantajları kadar dezavantajlarının da olduğunu, özellikle kişisel gizlilik ve güvenlik açısından ne derece hayatımızı etkilediğini konuşur hatta yaşar olduk.

Bundan iki sene önce Siri’nin IBM’de yasaklanması ve arkasından IBM gibi açıklamasalar da aslında bir çok firma tarafından da yasak getirildiği bilgisinin haber sitelerine sızması son kullanıcıların bu tarz yenilikleri kullanırken çekinmesine kısa süreli bir sebebiyet vermişti. Şimdi ise güvendiğimizi söylediğimiz, aslında artık kullanmamamızın imkansız haline geldiği Apple, Facebook ve Google ürünlerinin neredeyse her şeyi kayıt ettiğini biliyoruz.

Kişisel bilgilerimizden, izlediğimiz videolara, arkadaş listelerimizden telefon listelerimize, kimlerle ne sıklıkla nerede görüştüğümüze, toplantılarımıza, sürekli iletişime geçtiğimiz firmalara, çocuk sahibi olup olmadığımıza, medeni durumumuza, sevgilimize yapacağımız sürprize kadar her şeyi biliyorlar.

Tüm bunları nasıl biliyorlar, hangi bilgilerimizi kayıt altına alıyorlar diye merak ediyorsanız sizin için tüm bu bilgileri aşağıdaki infografikte toparladık.

apple-facebook-ve-google-hakkinizda-neleri-biliyor-royandteddy