Yeni bir yılın ilk ayında, geriye dönüp baktığımızda çevrimiçi platformlardaki görsel dünya son 24 ayda önemli ölçüde değişti. Peki, siz gelişen trendler doğrultusunda görsel içerik ve/veya marka bilinci oluşturma yaklaşımınızı değiştirdiniz mi?

Etkili marka bilinci oluşturmanın önemli bir parçası tanınabilir ve tutarlı bir strateji geliştirmek olduğundan, elbette görsel yaklaşımınızı tamamen güncellemeniz gerekmez. Ancak yine de gönderilerinizin sunum stilini güncellemek veya fotoğraf çekimlerinizi ve ürün teşhirlerinizi tüketicinin ilgisini çekecek şekilde yeniden düzenlemek etkili sonuçlar verebilir.

Peki, son trendler neler ve bunlar 2022 marka estetiğinize uyuyor mu?

Bir araştırma şirketi kısa süre önce bir dizi dijital pazarlama uzmanına en son trendler hakkındaki görüşlerini sordu ve bunu insanların nereye baktığı ve sosyal platformlarda neyin dikkatini çektiğine dair bir bakış açısı sağlamak için kendi veri içgörüleriyle eşleştirdi.

Bu araştırma çıktıları sizin de stratejik planınız için dikkate almaya değer olabilir. Hadi gelin bunlar neler beraber bakalım:

GELECEĞİ VE GEÇMİŞİ BİRLEŞTİRMEK

Yaratıcı Trendler

1- METAVERSE

2022, gerçek ve sanal dünyalar arasındaki çizgiyi bulanıklaştıracak. AR ve VR teknolojisi sayesinde dijital mekanlar daha da gerçekçi bir görünüme kavuşacak.

2- PSİKODELİK SANAT

70’lerin eğlenceli ve cesur motifleri, dünya çapındaki içerik yaratıcıları arasında yankı uyandıracak. Canlı, göz alıcı ve karmaşık görseller yeni bir popülerlik kazanacak.

3- Al-ÜRETİLEN MÜZİK

Yapay zeka tarafından oluşturulan müzik, markaların ve içerik oluşturucuların izleyicilerine hiper kişiselleştirilmiş deneyimler sunmalarına yardımcı olacak ve yeni bir sürükleyicilik düzeyi yaratacak.

4- Y2K ESTETİK

Tasarım ve fotoğraf projeleri, parlak özellikler veya film benzeri post prodüksiyon ile retrofütüristik hisler kazanacak.

5- KURGU DEĞİL BİLİM

Deneysel grafikler, uzaylı şekiller ve formlar, uzay kaşiflerinin illüstrasyonları, koyu gölgeler ve metalik dokular tasarımlara hakim olacak ve yaratıcı projelere ekstra boyut katacak.

6- KENDİNİ SEVME EYLEMİ

2022, özgün, basit ve minimalist fotoğrafçılık çözümleri sunacak.

7- SCROLLYTELLING SANATI

Asimetrik düzenler, çok yönlü öğeler, paralaks kaydırma, büyük boyutlu tipografi ve 3D hareketli grafikler, web sitesi tasarımında temel öğeler haline gelecektir.

8- SÜRÜKLEYİCİ ETKİ

Markalar, 3D reklamları, AR filtrelerini ve alışveriş yapılabilen lensleri kullanacak ve akıllı telefonu olan herkesin çevrimiçi bir satın alma işlemi yapmadan önce bir ürünle yakından etkileşime girmesine, bir ürünü test etmesine veya özelleştirmesine olanak tanıyacak.

Gelişmelerden haberdar olmak için blog yazılarımızı takipte kalın.

Keyifli günler.