Hepimiz, 2021’in daha normal geçeceğini ümit ediyorduk, ama o birçok yönden 2020 kadar çalkantılı ve olağandışı olduğunu kanıtladı.

Pazarlamacılar gerçek yaşamdaki olaylardan bir kaçış veya panzehir sunmaya çalıştıkça, reklamlarda da bu yansımaları görmeye başladık. Oatly’nin metası, bir seyahat şirketinin ucube bir android’i kampanya yıldızı yapması, Whiskas’ın kedilerin stresini azaltmaya çalışması, Kanibalizmi bile konu alan tuhaf reklam filmleri bahsettiğimiz yansımalardan sadece birkaçı.

Bu unutulmaz yıla gerçeküstü bir gözle bakmak için, 2021’in en tuhaf reklamlarını sizler için derledik.

Oatly “Meta” Created in-house

Oatly, reklamlarında kurguladığı metalar ile tanınır, ancak bu stratejiyi Inception-esque kampanyasıyla yeni bir düzeye taşıdı. Bir otobüs durağındaki reklamla başlayan film, ardından otobüs durağı reklamıyla ilgili bir tekne tabelası, tekne tabelasıyla ilgili bir sosyal medya içeriği, sosyal medya içeriğiyle ilgili bir ilan panosu şeklinde devam ediyor. Ancak bu video bu akışı bizden daha iyi açıklıyor.

Swedish Food Federation “Eat a Swede” | McCann Stockholm

İsveçli bir bilim adamının iklim değişikliğiyle mücadele için alışılmadık bir önerisi oldu: alternatif bir protein olarak laboratuvarda yetiştirilen insan etini satmak ve yemek. Sahte reklam, Dünya’nın kaynaklarını korumak için gereken gıda üretimindeki acil değişiklikler konusunda farkındalığı artırmak için şaşırtıcı taktikleri kullandı.

Oumph! “The Human Meat Plant-Based Burger” | Lola MullenLowe

Kanibalizm temasını sürdüren İsveçli bitki bazlı gıda markası Oumph!, insan etine benzeyen vegan bir burger üretti. İsveç merkezli şirket, Cadılar Bayramı’na özel hazırladığı tadı et gibi ve denemesi de heyecan verici olan bitki bazlı yiyeceklerin üretilmesinin mümkün olduğunu kanıtladı.

Whiskas “Purr More” | AMV BBDO

Kedi maması markası Whiskas, kedilere hitap ettiği bilimsel olarak kanıtlanmış bir müzik listesi hazırladı. AMV BBDO tarafından yaratılan film kedilerin mırıldadığında ne kadar mutlu olduğunu göstermek için izleyiciyi kedilerin hayal gücüyle buluşturuyor. Her kedinin delirircesine oynamayı sevdiği iplik yumakları, kartonlar, çamaşırlar ve yumuşak yastıklar bu hayal dünyasının vazgeçilmez ögeleri oluyor.

Cabital “Crypto Without the Crazy” | TBWA\Singapore

Kripto para birimleri konusunda uzmanlaşmış bir varlık yönetimi şirketi olan Cabital, kripto hakkındaki efsanelerle savaşmanın alışılmadık bir yolunu buldu. Kriptonun sadece “20’li yaşlarda bir teknoloji dehası” için olduğu algısına yanıt olarak çekilen reklam filmi sürpriz sonlu. 🙂

Meow Wolf “Get Out and See the Worlds” | Wieden+Kennedy Portland

Dünyanın en kafa karıştıran sanat şirketlerinden biri, “çoklu evren için zihin değiştiren bir tren istasyonu” olarak faturalandırılan bir şeyi tanıtmak için Wieden+Kennedy ile ortak olduğunda ne olur? Açıkçası, evrenin ilk boyutlar arası seyahat reklamını izliyorsunuz ve neredeyse düşündüğünüz kadar tuhaf.

Internova Travel Group “Book Human” | Broken Heart Love Affair

Internova, garip bir android’in tatil satış konuşmasının yer aldığı bir reklamla kolektif teknoloji fobilerimize oynuyor. Kampanya, seyahat alanında “teknolojiyi biriktirmek” için kasten ürkütücü ve tatil rezervasyonu yaparken yapay zekaya güvenmenin dezavantajlarına işaret ediyor.

Burger King “Ch’king Nightmare” | David Miami

Burger King’in gerçeküstü, ateş rüyasından ilham alan reklamı The King’in en kötü kabusunu gösteriyor: tüketicilerin, zincirin kızarmış tavuklu sandviçini Whopper’ına tercih etmesi.

Tide “The Jason Alexander Hoodie” | Saatchi & Saatchi New York

Tide’ın Super Bowl reklamında, eski Seinfeld yıldızının yüzüyle oluşturulmuş bir giysi olan Jason Alexander Hoodie’yi tanıttı. Reklam filminde ünlü yıldızının yüzünün yer aldığı hoodie, herhangi kötü bir şeyle temas ettiğinde yüz ifadesi değişti. Film, Büyük Oyun’a biraz hafiflik getiren bir nostalji ve delilik karışımı.

Diesel “Fake Smiles” | Created in-house

Genellikle marjinal kampanyalarıyla karşımıza çıkan Diesel, yine farklı fakat bir o kadar da rahatsız edici yeni bir reklam filmi yayınladı.  Diesel x Diesel koleksiyonunun Fake Smiles reklamı, izleyenlerde garip bir etki bırakıyor.