2019 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız günlerde alıştığımız tasarım trendlerinin yerini sadeliğin ve yaratıcılığın ön planda olduğu tasarımlar almaya başladı.
Venngage ekibi ise bizler için 2020 grafik tasarım trendlerini yayınladı. Bizler de sizler için bu tasarım trendlerini inceledik;

1. Sessiz Renk Paletleri
Sessiz renk paletleri, tasarımlarınızı kolayca yenilemek ve güncellemek için ideal. Sessiz renk, üzerine siyah veya beyaz olan ve canlı rengin tersi olan bir renktir. Bu, sosyal medyada özellikle etkili bir trend olabilir, özellikle başlıklarınıza ve resimlerinize hızlı bir şekilde uygulanabilir.

2. Minimalizm
Son yıllarda yükselişe geçen minimalist tasarımlar 2020 yılında da hayatımızdaki yerini koruyacak gibi duruyor. Pek çok teknoloji şirketi tarafından açılış sayfalarında kullanılan bu trend, 2020 yılında ise sosyal medyayı ele geçirmeye hazırlanıyor.

3. Markalı Animasyonlar

Son dönemlerde GIF’ler her yerde karşımıza çıkmaya başladı. O kadar ki sosyal medyada viral olmuş çoğu içeriğin GIF olduğunu görebilirsiniz. Ancak GIF’ler ve animasyonlar hala markalaşma için yeterince doğru kullanılmıyor.

Eşsiz, markalı bir GIF oluşturmak 2020’de rakiplerinizden öne geçmenin kolay bir yolu olabilir. GIF yalnızca sizin için tasarlanmış ve benzersiz olacaktır. Hiçbir rakibiniz tarafından kopyalanamaz ve marka bilinirliliğinizi artırmanıza yardımcı olur. 2020’de sıkça karşılaşmayı istediğimiz GIF tasarımları neden sizin de markanızın bir parçası olmasın?

4. Soyut Çizimler
Casper’den Spotify’a, teknoloji devleri Twitter ve Apple’a kadar son birkaç yılda bu tarz tasarımlar kullanmaya başladı. Abartılı oranlarda ve sıra dışı renk kombinasyonlarında soyut çizimleri, gerçekçi çizimlerin tersi olarak düşünebilirsiniz.
Markaların sıkça kullandığı bu trend, sosyal medyada 2020 yılında en çok tercih edilen tasarım olacak gibi duruyor.

5. Basit Yazı Fontları
2020’de karşımıza çıkan son trend ise el yazısı fontları. Koyu ve ekstra kalın fontlar olarak adlandırabileceğimiz bu fontlar sosyal medya grafikleriniz için mükemmel olabilir. Koyu ve kalın fontlar basit grafiklerde bile göz alıcı olabilir.

Bu tarz tasarımlar kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli detay; aşırıya kaçmamak ve sadece başlıklarda, önemli ifadelerde kullanmak.