TikTok, bu yıl 1,2 milyar aktif kullanıcıyı aşma yolunda ilerliyor. Platformdaki varlığınızı başarılı bir şekilde oluşturmak için, bir kitle oluşturmak, katılımı artırmak ve içeriğinizi şekillendirmek için bu ipuçlarını cebinize atabilirsiniz.

Sosyal medyanın önemi günden güne önemli ölçüde artıyor. Markaların sosyal medya üzerindeki anlatımları gelişiyor, sosyal medyadaki etkileyiciler keskin bir yükseliş yaşıyor ve sosyal medya kampanyaları birçok şirketin ana trafik kaynağı haline geliyor.

Bu Blog yazımızda, etkili bir platform olan TikTok’tan bahsedeceğiz ve ondan trafik çekmenin çeşitli yollarını inceleyeceğiz. Hadi bakalım.

ORGANİK TRAFİĞİ ARTIRMA

Organik trafik, TikTok’tan trafik çekmenin en iyi ve ücretsiz yoludur. Kullanıcıların % 50’si 34 yaşın altında. İlginç olan da kullanıcıların yaklaşık %50’sinin 75.000 $ + hane halkı gelir diliminde olması. Bu detayları yaş gelir grafiği şeklinde yukarıdaki tabloda da görebilirsiniz. Peki TikTok’ta trafiğinizi nasıl artırabilirsiniz sırası ile inceleyelim.

BİYOGRAFİNİZİ TAMAMLAYIN   

TikTok’ta tıklamalar yalnızca biyografinizde paylaşılan bağlantılardan gelebilir. Yani, videonun açıklamasına bağlantılar koyamaz ve profilinizdeki belirli bir videodan insanları sitenize yönlendiremezsiniz. Çoğu durumda göreceğiniz şey, başka bir kanala atıfta bulunmak veya biyografideki bağlantıdan geçerseniz daha fazla bilgi edinebilmektir.

Tutarlı kalmak ve ziyaretçinin beklentilerini sürdürmek önemlidir. TikTok profilinizi ve sayfanızı benzer bir içerik satırını yansıtacak şekilde hizalama imkanı yoksa, bir açılış sayfası oluşturucu kullanmayı düşünün ve TikTok’tan aldığınız trafiği kaybetmemenizi sağlayacak bir alt sayfa oluşturun.

KATILIMI VİDEOLAR VE SESLER İLE ARTIRIN

TikTok, daha yüksek etkileşime sahip videoları tanıtır. Görüntülemeler, paylaşımlar, yorumlar, beğeniler bu puana dahil olan tüm etkileşimlerdir.

TikTok şu anda yaratıcılarla dolu. Bazılarının harika becerileri var, bazılarının harika görünümleri var ve bazıları tamamen kelimenin tam anlamıyla sıra dışı. Örneğin; yarım milyardan fazla kişi toplayan hipnotize edici, kafa sallayan bir video yapan Bella Poarch’ı ele alalım.

Mesele şu ki, sadece hedef kitlenizin / müşterinizin profilini düşünmeniz, hesap stratejinizi buna göre ayarlamanız ve içerik oluşturmaya başlamanız gerekir.

İçerik oluşturmayı Fiverr ve Upwork gibi sitelere yaptırabilirsiniz. Bu iki sitede ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi, hatta tam TikTok videolarını bile alabilirsiniz.

Bella Poarch’ın videosundan devam edersek, TikTok’ta görünürlüğünüzü artırmak için sesler de yaratabilirsiniz.

Müzik kullanan videolar şarkının açıklamasında ve müziğin yaratıcısından da bir bağlantıya sahip olacaktır. Bu şekilde müzik trendlerinizi yaratabilir ve izleyicilerinizi büyütmek için bunu kendi yararınıza kullanabilirsiniz.

İYİ YAYIN SAATLERİ SEÇİN

Hedef kitleniz sadece uyanıkken değil, aslında TikTok’ta tam olarak aktifken yayınlayın.

Yayınlarsanız ve kitleniz hemen tepki verirse, etkileşim oranınız daha yüksek olur ve TikTok platformunda kötü zamanlarda yayınlamanıza göre daha yavaş yayılır ve içeriğiniz yalnızca birkaç saat sonra tepki almaya başlar.

YARIŞMALAR DÜZENLEYİN

Sosyal medya pazarlama bağlamında yaygınlaşan stratejilerden biride etkileyici hediyeler ile düzenlenen yarışmalar. Peki neden? Çünkü viralite potansiyeli yüksektir ve riskli değildir.

Örneğin, bir ödül, bir ürün, deneme, ücretsiz danışmanlık, çevrimiçi kurs platformlarında ücretsiz bir ders, bir tişört, ürün veya hizmetinizin sınırlı bir süre için ücretsiz kullanımını, hedef kitleniz için uygun görünen her şeyi duyuruyorsunuz. Ödül için rekabet edebilmek için, izleyicinin sizi takip etmek veya videoyu paylaşmak gibi bir eylem yapması gerekir. Ve bu şekilde etkileşim ve sayfa trafiği artışı sağlanmış olur.

ÜCRETLİ TRAFİK ALMA: TİKTOK REKLAMLARI 

Öncelikle organik şekilde sayfanıza trafik sağlayabileceğiniz seçenekleri yukarıda açıkladık, şimdi ücretli olanlardan bahsedelim. Avantajları çok açıktır – bir takipçi tabanı oluşturmanıza veya içerikle ilgili herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmadan anında trafik elde edersiniz.

Ücretli reklamların temel avantajı, anında sonuç almanızdır. Ayrıca, hedef kitlenizi ve beklenen sonucu tam olarak belirleyebilirsiniz. Peşinde olduğun hedef nedir? Bunun sadece sitenize bir ziyaretçi gelip ardından onların ayrıldığını görmek olmadığını varsayıyoruz. Halihazırda pazarlamasını yapmak istediğiniz ürün veya hizmetleriniz varsa, bir dönüşüm veya en azından bir potansiyel müşteri istersiniz.

Bir izleme pikseli oluşturmak ve neyin işe yaradığını test etmek için bütçenizin bir bölümünü harcamak daha fazla sonuç getirecektir.

Yanı sıra elbette reklam yöneticisine gidip oradan reklam çalışmaları yapabilirsiniz. Veya farklı bir yol olarak doğrudan herhangi bir TikTok influencer hesabına gidip shoutout fiyatlarını isteyebilirsiniz. Neden?

Çünkü hedef kitlenizi daha da iyi hedeflersiniz ve dönüşüm başına maliyetinizi reklam platformundan daha düşük alabilirsiniz. Pek çok bağlı web sitenin ve çevrimiçi mağazanın tam olarak bunu yapıyor olması şaşırtıcı değil.

İşte Addison Rae, bir notla American Eagle hesabını tanıtıyor. İçeriği, çoğunlukla kadın olmak üzere daha genç kitlelere yöneliktir – bu nedenle havalı giysiler, aksesuarlar ve benzeri konular iyi sonuç verir.

Instagram’a kıyasla TikTok influencer’larıyla çalışmak biraz zor olabilir çünkü her iki hesabın da DM göndermek için birbirini takip etmesi gerekiyor.

Bu genellikle biyografilerindeki e-postayla, Instagram veya Youtube profillerine bağlantıyla çözülür. Kişileri toparlayın ve onlara ulaşın. (Her şeyi kontrol altında tutmak için, büyük olasılıkla bir sosyal yardım otomasyon hizmeti kullanmanız veya Gmail’de nasıl toplu e-posta göndereceğinizi kontrol etmeniz gerekir – elbette alıcıların hacmine bağlı olarak).

Dijital pazarlamayla ilgili her şey için ortak payda ve ana fikir elbette test etmek ve olumlu sonuç almanın ardından tutarlı kalmak ile devam eder. Bu blog yazımızın ve içerdiği ipuçlarının hesabınız için işe yarayacak stratejiyi aramanıza yardımcı olacağını ve TikTok ile birlikte büyüyeceğinizi umuyoruz!

Hesaplarınıza trafik, sizlere sağlık diliyorum.