Socialbakers, gerek ülke bazında gerek marka bazında dijital pazarlama ile ilgilenenlerin analiz için ilk ziyaret ettiği web sitelerinden biri konumunda. Ülkelerin internet ve sosyal medya kullanımını ilk bakışta yorumlayabilmek için çok önemli olan internet ve sosyal medya kullanım penetrasyonu gibi verileri bir süredir kısıtlasa da dijital istatistiklerle haşır neşir olanlar için Socialbakers, yenilikleriyle önemini korumaya devam ediyor.

Socialbakers, Engage Prague etkinliğinde ise sektörel bazda veri ölçümlemesine önem veren bazı yeniliklerini duyurdu. Bunları ele almak gerekirse;

1- Socialbakers Analytics yeniden tasarlandı ve Instagram ile full entegrasyon sağlanarak daha güçlü hale getirildi. Ayrıca reklam entegrasyonu da geliştirildi.

socialbakerstan-yenilikler-royandteddy-1
2- Promoted post’lar takip edilerek ücretsiz (organik) postlarla karşılaştırılabilirken bütçe optimizasyonu yapılabilmesi sağlandı.

socialbakerstan-yenilikler-royandteddy-2socialbakerstan-yenilikler-royandteddy-33- Socialbakers Executive Dashboard’a yeni metrikler eklendi ve web performansı dahil tüm pazarlama verilerinin bir arada ele alınabilmesi için güncellemeler yapıldı.

socialbakerstan-yenilikler-royandteddy-4

4- Aylık yayınlanan Socialbakers ülke raporlarının Premium versiyonlarının sunulacağı duyuruldu.
Ayrıca Facebook ve Youtube videolarının performans takibi ve karşılaştırma hizmeti, Facebook ve Twitter’ın bir karışımı olarak anılan Sina Weibo ile kurulan ortaklık neticesinde geliştirilen analitik ürünü de çok yakında kullanılabilir olacak.
Geçmişte daha açık kaynak şekilde verilerini paylaşan Socialbakers’ın premium adı altında ücretli olarak sundukları, ücretsiz olanlara kıyasla artık çok daha fazla durumda. Durum böyle olunca, her ne kadar Socialbakers bu pazarı domine ediyor gibi görünse de bir yandan da ücretsiz veriler sunabilecek – belki gelir modelini reklam üzerine inşaa edebilecek – yeni girişimlere ister istemez bir fırsat da sunuyor. Sizce böyle bir girişim mevcut şartlar düşünüldüğünde mümkün görünüyor mu?