Reels kavramı size tanıdık geliyorsa, yalnız değilsiniz. Birçok kullanıcı, Reels’ı TikTok ile karşılaştırdı; bazıları da Instagram’ın en son güncellemesinin popüler video paylaşım ağının büyümesini etkisiz hale getirmeyi amaçladığını öne sürdü.

Her iki durumda da Reels, işletmenizin pazarlama stratejisinde çok önemli role sahip olmalı. Tüketici beklentileri hızla değişiyor ve Instagram’daki bir milyar aylık aktif kullanıcı, Reels’ı hali hazırda kullanır durumda. Ayrıca Instagram Reels kılavuzu, Reels’ın ne olduğuna ve onu bir marka olarak en iyi şekilde nasıl kullanabileceğinize dair fikirler de dahil olmak üzere derinlemesine bilgi veriyor.

Instagram Reels Nedir?
Instagram Reels; kullanıcılara metin, müzik, çıkartmalar ve diğer özel efektlerle 3 ila 30 saniyelik videoları kesmek ve düzenleye yarayan yepyeni bir araç paketi sunuyor. Yeni Reels güncellemesi ayrıca kısa klipleri paylaşmak ve keşfetmek için özel bir yol içeriyor. Kullanıcılar, ekranın üst kısmındaki Reels butonuna dokunarak Keşfedin sayfasından hiç bitmeyen bir Reels akışına erişebiliyorlar.

Instagram Reels Nasıl Oluşturulur ve Yayınlanır?
Aşağıdaki iki yoldan birini kullanarak bir Reels oluşturmaya başlayabilirsiniz.
• Video çekmek için Instagram’da kayıt düğmesini basılı tutun.
• Videonuzu doğrudan film rulonuzdan yükleyin.

Bir videodan veya birbiri ardına kaydedilen veya yüklenen bir dizi klipten bir Reels da oluşturabilirsiniz. Dikkate almanız gereken format özellikleriyse şöyle:
• Video boyutu, dikey 9:16 portre oranında olmalı.
• Çektiğiniz/yüklediğiniz Reels videoları, 3 ila 30 saniye uzunluğa sahip olabilir.
• Reels yalnızca mobildir, yani Reels videoları yalnızca bir mobil cihazdan veya bu özelliğe izin veren bir Instagram planlama aracından yükleyip yayınlayabileceğiniz anlamına gelir.

Markanızı Büyütmek İçin Neden Reels Kullanmalısınız?
Reels işletmenizin radarında değilse, sosyal medya stratejinizi yeniden düşünmenin zamanı gelmiştir. Zira günümüzün dijital dünyasında işler hızla değişiyor. Trendler bir gecede patlıyor ve bu trendleri en erken yakalayan markalar, influencerlar ve içerik oluşturucular karlı çıkıyor. Bu nedenle tüketici beklentilerine ayak uydurmak, özellikle hedef kitleniz Y ve Z kuşağını içeriyorsa işletmenize gösterilen ilgi düzeyi ve başarısı için çok önemli.

İş için Neden Özellikle Reels’ı Kullanasınız?
Instagram Reels, Instagram kullanıcılarını çekmek ve onlarla etkileşim kurmak için kanıtlanmış, bağımlılık yaratan bir formül kullanıyor. Konsepti, çılgınca başarılı TikTok’tan sonra modellenmiştir. Dünya çapında 800 milyon kullanıcısı olan TikTok, teknoloji uzmanı John Holdridge’in dediği gibi, “Hepimizi orijinal çekiciliğin kökenlerine, viral olma yeteneğine geri döndüren” hızlı ve eğlenceli bir eğlence sunuyor.

Dahası, Reels yeni bir özellik olduğu için, Instagram’ın algoritmasının düzenli olarak yayın yapan ve Reels’la etkileşim kuran hesapları tercih ettiğine bahse girebilirsiniz. Şimdi zaman, fırsattan yararlanma ve bu kısa videoları büyük kitlelere ulaşmak için kullanma zamanı. Unutmayın, Instagram kullanıcıları takipçiye dönüşebilir ve takipçiler sadık müşterilere dönüşebilir.

Ancak, Reels özelliğini kullanmanız için tek neden bu da değil. Markanızı büyütmek için Instagram’ın en yeni özelliğini; hedef kitlenizi eğiterek, işletmenizin kişiliğini ve değerlerini sergileyerek ve ürünlerinizi/hizmetlerinizi rakiplerinizden ayıran unsurları vurgulayarak kullanmalısınız. Sked’in ekibi, The Social Impact’ten Reels uzmanı Alisha Marfatia, kitlenizde yankı uyandıran Reels’ların nasıl oluşturulacağı hakkında bilgi verdi.

Hedef Kitlenizi Eğitmek
Eğitim, pazarlama stratejinizin temel dayanaklarından biri olmalı. Eğitimli bir potansiyel müşteri daha meşguldür ancak satın alma olasılığı daha yüksektir. Hızlı ve anlaşılır olan Reels içerikleri, kitlenizin dikkatini çekmek ve mesajınızı hızla iletmek için ideal bir platformdur.

İşletmenizin Kişiliğini ve Değerlerini Sergilemek
Sosyal medya, geleneksel satış pazarlamasından çok iletişim ve bağlantıyla ilgilidir. Sosyal medyayı başarıyla kullanan markalar, hedef kitlelerinde yankı uyandıran özgün bir ses yaratır. Müşterilere değerlerinin birbiriyle uyumlu olduğunu gösterir. Sadece satmak yerine, potansiyel müşterileri, oldukları veya olmayı arzuladıkları şeyi yansıtan özel bir kulübe katılmaya davet etmekle ilgilidir. Dikkatlice planlanıp üretilen video, bir markanın kişiliğini ve değerlerini sergilemek için en etkili araçlardan biridir.

Ürünlerinizi Farklı Kılan Özellikleri Vurgulayın
İdeal müşteriniz neden sizinle bir alışverişte bulunmalı? Onlara rakiplerinizin sunmadığı ne sunuyorsunuz? Bunu pazarlama kanallarınızda aktif olarak vurguluyor musunuz? Instagram Reels; ister benzersiz moda tasarımları, ister haftalık yemek yeme spesiyalleri veya topluluklar için destek konularında, alametifarikanızı göstermek için yaratıcı video tekniklerini kullanma fırsatınızdır.

Instagram Reels’ta Bilinmesi Gerekenler
Instagram Reels özelliğinden en iyi şekilde yararlanmak için biraz hazırlık yapmak gerekir. Ancak temeli attığınızda, yeni kitlelere ulaşabilir ve ilham verebilirsiniz. İşte Instagram Reels ile ilgili bilinmesi gerekenler:

1- Kapsamlı Araştırma Yapın
Instagram Reels yeni bir özellik olabilir, ancak içerik oluşturucular zaten milyonlarca görüntülenen sayısız video klip yayınladılar. Hedef kitlenizin kim olduğunu demografik grupları arasında popüler olan Reels örneklerini izleyerek anlayabilirsiniz. Ayrıca, varsa rakiplerinizin nasıl Reels içerikleri ürettiklerini araştırmalısınız.

2- Bir Storyboard Oluşturun
Reels, Hikayeler ile aynı spontane hislere sahip değildir. Prodüksiyon başlamadan önce Reels’ınıza bir storyboard oluşturarak bunu kendi yararınıza kullanın. Reels içeriğiniz için bir hedef belirleyerek başlayın ve ardından bu hedefe nasıl ulaşacağınızı planlayın. Unutmayın ki, videonuzda anlatmak istediğiniz şey için sadece 30 saniyeniz var. Başarılı Reels içerikleri tipik olarak en fazla üç ipucu veya noktaya bağlı kalır.

3- Pratik Yapmak Mükemmelleştirir
Mükemmel Reels’lar, kitlenizin Keşfedin akışının “sevilen özellik” bölümünde size bir yer sağlayabilir. Kötü Reels içerikleri, markanızın profesyonelliğini ve yeterliliğini azaltabilir. Bu nedenle yayına basmadan önce birkaç Reels oluşturmaya ve denemeye çalışın.

4- Zorla Satışı Unutun
Reels, ürününüzü veya hizmetinizi izleyicilerin üzerine doğru itmekle ilgili değildir. Bunun yerine, güçleri onların dikkatini çekmekte ve işinizi sektör otoritesi veya marka olarak konumlandırmakta yatmaktadır. Bir indirim reklamı yapmak veya izleyicilere web sitenize gitmelerini söylemek yerine gerçekten değerli içerikler oluşturun. Bir moda perakendecisi işletiyorsanız, izleyicilere ürünlerinizden birini giymenin üç benzersiz yolunu gösterin. Acı sos markanız varsa en sevdiğiniz tarifleri paylaşın. Evleri boyuyorsanız, küçük boyutlu “nasıl yapılır” videoları oluşturun. Bu fikirler güvenilirliği artırır, otorite oluşturur ve izleyici bağlantısını teşvik eder.

5- İçeriği Yeniden Kullanın
Popüler içerik bir nedenden dolayı popülerdir, bu yüzden onu yeniden kullanın. Fikir peşinde koşuyorsanız, tüm platformlarınızda önemli bir ilgi toplayan diğer sosyal medya paylaşımlarına bakın. Hatta web sitesi analizlerinizi incelemeye ve hangi blog yayınlarının en fazla organik trafiği yakaladığını not edin. Ardından, aynı bilgileri Instagram Reels’da daha yenilikçi bir şekilde iletmenin yollarını arayın.

Instagram Reels İçin Öneriler
Birçok önde gelen marka, şimdiden Instgaram Reels’ı kullanarak geniş kitlelere ulaşıyor; ilgi uyandırıyor ve ilham veriyor. Reels’ı işletmenizin sosyal medya pazarlama stratejisine dahil etmeye hazırsanız, başlamanıza yardımcı olacak on dört yaratıcı öneriyi burada bulabilirsiniz.

1- İzleyicilerinize perde arkasında neler olup bittiğini gösterin.
2- Hedef kitlenize karşı %100 gerçek ve şeffaf olun.
3- Öncesi ve sonrası videoları oluşturun.
4- Kendi hikayenizi anlatın.
5- Merak uyandırması için sadece Reels’a özel bir önizleme yaratın.
6- Hedef kitlenize yeni bir beceri öğretin.
7- Ürünlerinizin kullanım alanlarını gösterin.
8- Bir trende hızlıca dahil olun.
9- İpuçları ve püf noktaları paylaşın.
10- Öne çıkan bir çalışanınızı kutlayın.
11- Ürünlerinizle kullanıcı tarafından oluşturulan içerikleri paylaşın.
12- Mutlaka liste yapın.
13- Hiç eskimeyen içeriklerinizi yeniden paylaşın.
14- “Bir gününüzü” kaydedin.

Instagram Reels’ı Bugün Kullanmaya Başlayın!
Sosyal medya platformları her zaman gelişiyor, ancak tek bir şey tutarlı kalıyor, o da son derece popüler olmaları. Instagram ve diğer sosyal medya ağlarının her yeni yeniliği, markaların hedef kitlelerinin kalbini, aklını ve işini kazanması için yeni bir fırsat. Sosyal medya pazarlama stratejinizi günümüz tüketicilerinin değişen beklentilerini karşılayacak şekilde uyarlamaya hazırsanız, Instagram Reels’ı mutlaka deneyin. Instagram’ın TikTok sürümü, ipuçlarını paylaşmak, öğretmek, ilham vermek, ilişki kurmak ve etkileşim kurmak için hızlı ve öfkeli bir yol sağlıyor. İşin en güzel yanı da fark edilmek veya viral olmak için büyük bir marka olmanıza gerek olmaması.