Artık Facebook’ta müzik aplikasyonlarına izin verdiğiniz sürece birlikte müzik dinleyebileceksiniz. Birkaç hafta sonra kullanılmaya başlayacak olan uygulama ile müzik keyfinizi arkadaşlarınızla paylaşabileceksiniz.


Facebook Chat listesindeki arkadaşlarınızın yanında bir nota ikonu olduğunda bu demek oluyor ki, arkadaşınız sizinle müzik dinlemeye hazır!
Bu yeniliği duyan dayanamadı ve şunları yazdı:

Neredeyse hayatımızın bel kemiği haline gelen Facebook, sürekli yaptığı güncelemeler ve yeniliklerle bu özelliğini korumak bir yana, kendisine olan bağımlılığımızı da arttırmış durumda. Başlangıçta sadece developerlara açık olan Timeline, geçtiğimiz aylarda isteyen herkesin kullanımına açılmıştı. Timeline ile kişisel profilleri, görünümü değiştirerek iyice kişiselleştirebiliyorken; biyografimiz olarak da konumlayabiliyoruz. Bundan en çok faydalanan da şüphesiz ki meraklı arkadaşlarımız oldu. E tabi bir de sevgili adayları… Siz eski sevgilinizi unutmuşken, önceki senelere giderek kendisiyle yaptığınız yorumlaşmaları, birbirinize gönderdiğiniz şarkıları, şimdi okuyunca yüzünüzün kızaracağı aşk mesajlarını dahi görebiliyorsunuz…
Yenilikleri çok zor kabullenen, ama alışınca da eskiyi unutan insanlar olarak, eskilerin update’lenmesi rahatsız edici oldu tabi ki. Ama görünmesini istemediğimiz haberleri zaman tünelimizde gizleyerek kısa çaplı bir çözüm ürettik de bir nebze rahatladık. Ama itiraf edelim… Timeline’a da çok alışmadık mı?
Hayatımızın didik didik edilmesinden hoşlanmıyoruz, evet. Bu nedenle birçok yeni tekonlojiyi de reddettik. Ama kaçınılmaz olarak içine dahil olduk. Starbucks’a gidip de check-in yapmayan kim kaldı allah aşkına!

F8 ile gelen özelliklerin biri de, hayatınıza dair sizin için büyük, dünya için oldukça küçük  değişimleri ve gelişimleri paylaşmanız. Yani insan bazen o kadar yalnız oluyor ki, gözlük taktığını, bacağının kırıldığını diğer insanlara duyurmak istiyor mesela. Üzerine basa basa, sigrayı bıraktığını, vejeteryan olduğunu söylemekten çekinmiyor. Çünkü sağlıklı ve lüks hayat, değişimleri paylaşma isteklerinin yanında, kişiye enteresan bir şekilde özgüven sağlıyor.
Yani demek istediğim şu ki, işler paylaşımdan çok özendirme boyutuna geçti bile.
–          “Haftasonu Uludağğ!!”
–          I am at şehrinenpahalırestoranı.
–          Paris’ten bi şey isteyen var mııı?
Kişisel bir boy gösterme platformu haline gelen Facebook; dedim ya hayatımızın bel kemiği, ilişkilerimizin en önemli unsuru, arkadaşlıklarımızın pekiştireci.
Yine de bütün bunlara rağmen, sabah uyanınca mobil facebook’u kurcalamayan bizden değildir!
Peki ya ilişkiler?
Dünya büyüyüp başka yerlere evrildikçe, olan ilişkilere oluyor. Yüzyıllardır dayatılan ilişki normları yıkılıyor, yerlerine yenileri geliyor ve biz onları yadırgar oluyoruz. Yani kırk yıl önce köşe başında yapılan buluşmalarla bugünkü Facebook chat bir mi allah aşkına? İnsan ister istemez söyleniyor:
‘Hayatım niye yazmıyorsun?’
‘Meşgulsun musun?’
‘Kimle konuşuyorsun ya?!’



E ilişkilere tepkiler değişince, bu tepkiler karşısındaki taktikler de değişti. Şimdilik oraya girmeyeceğim… Çünkü Facebook “Listen to Music With Your Friends” diyor. Yani o daracık sohbet penceresinden konuşurken aynı şarkıyı da dinleyebileceksiniz. Aşk böcekleri olmak için kaçırılmaz bir fırsat!
İşin şakası bir yana, internette mimik kullanılmadığından yanlış anlaşılma derdi vardır ve bu özellik sayesinde bir nebze kaygısızca konuşabilirsiniz. Arkadaki müzik ile hemen hemen aynı moda girdiğinizden ötürü aynı yaklaşımları paylaşmanız da olası.
Çok uzatmadan dinleyeceğiniz üçüncü şarkı benden size hediye olsun.