Eğitimi sürekli olarak destekleyen ve çabaları hep bu yönde olan LinkedIn, COVID-19 ekonomisindeki iş arayanlar için diğer desteklerin yanı sıra yeni öğrenme yolları da sunuyor.
COVID-19, daha önce benzeri görülmemiş bir hız ve ölçekte küresel ekonomiye büyük ölçüde zarar vermeye devam ediyor. Pandemi sonrası iyi durumda bir dünya yaratmak için gerekli olan, kapsayıcılık ve uzak ortamlarda beceri setleri oluşturmak için kaynaklara ve araçlara daha kolay erişim yoluyla dijital okuryazarlığı arttırmaktır gerekiyor.
Birçok platform bu süre zarfında eğitimi teşvik etmek için çaba sarf etmiştir. En son olarak LinkedIn, mevcut iş arayanlara, iş bulmak ve başvurmaktan, yüz yüze temas mümkün olmadığında profesyonel ağlarını oluşturmaya kadar çeşitli şekillerde yardımcı olmak istiyor.
Resmi duyuruda  LinkedIn CEO’su Ryan Roslansky, “İş arayanların iş bulması için gereken beceri ve eğitimlere ücretsiz erişim sağlayarak, üzerimize düşeni yapmayı ve dünyanın dört bir yanındaki iş arayanları yeni fırsatlara bağlamaya yardımcı olmayı umuyoruz” dedi.
İşte platformun en yeni çabaları ile kendi gelişiminiz ve işinizi büyütmeniz için nelerden yararlanabilirsiniz?

Talep İçi İşler İçin Güçlendirme Becerileri 
Kendi topluluğundan (690M üyesi, 50M şirketi ve 11M iş listesinden) – ve “Ekonomik Grafik” olarak adlandırılan yeni bir etkileşimli araçtan yararlanarak, LinkedIn hızla değişen ekonomiye, küresel işe alma modellerine ve talep edilen işlere ışık tutuyor ve küresel salgının sonucu olarak işsizlere yardım etme becerilerini geliştiriyor.
LinkedIn bundan böyle bugünün COVID ekonomisinde en kritik 10 işin kısa bir listesini oluşturdu. Bunlar, geliştirici alanı da dahil olmak üzere teknik olarak gelişmiş alanlarda gelişmiş kurs materyalleri sağlayan Github ve Microsoft ile ortaklaşa 10 LinkedIn Öğrenme Yolu programının başlatılacağını doğrudan bildirdi. 10 yolun her biri için bireyler, endüstri uzmanlarının liderliğindeki Mart 2021’in sonuna kadar LinkedIn Learning kütüphanesinden içeriğe ücretsiz erişebilecekler. Tamamlandığında, profillerinde paylaşılabilecek bir sertifika alacaklar.
Çok ticaret ve beceri temelli eğitimlerin yanı sıra, temel dijital okuryazarlık, sanal olarak nasıl işbirliği yapılacağı ve herkes için çeşitlilik, içerme ve aidiyet ortamı yaratmanın eyleme geçirilebilir yolları hakkında artan bir bilgiye ihtiyaç olduğu gözlemlenerek bu çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

İş Arama Ve Geliştirme Kaynakları
İş piyasasını daha iyi anlamanın ve ortaya çıkan eğilimleri gözden geçirmenin yanı sıra, nasıl uygulanacağını anlamanın ek bir katmanı vardır. Mart ayında salgının başlangıcından bu yana, LinkedIn bağlantılar arasındaki konuşmalarda yüzde 55’lik bir artış gördü. Yıldan yıla platform ayrıca, keşfi artırmak ve doğrudan şirketlere ve belirli iş listelerine bağlanmak için yeni fırsatlara yol açarak platformda içerik oluşturmada yüzde 60’lık bir artış gördü.
LinkedIn’in bu eğilime yöneldiği birkaç kilit yol, mülakat performansını artırmak ve özgeçmişler veya en iyi uygulamaları arayan genel iş konusunda rehberlik almak için çeşitli kaynaklar ve araçlar kullanmaktır. Özellikle, işe alım yapanların bir sonraki fırsatlarını arayan ve formda olabileceklerin, kolayca belirlemelerine yardımcı olmak için LinkedIn, “Profil”> Ayarlar ve Gizlilik> İş arama tercihleri’ni tıklayarak erişilebilen #OpenToWork profil fotoğraf çerçevesini tanıttı.
Ayrı olarak, platform, ağınızdaki birine giriş yapmayı, bir ağa giriş sunmayı da içeren, nasıl yardımcı olabileceğinizi anlatan feed’e basit bir mesajla iş arama sürecinde yardım almayı ve bu konuyu kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Veya yolculuğu daha sorunsuz ve daha az stresli hale getirmek için yapılacaklar ve yapılmayacakları sıralamakta alternatif olabilir. Bunu yapmak için:
Yeni bir gönderi başlatın ve “Yardım Teklifi” seçeneğini tıklayın.İş arayışında veya kariyerlerinde başkalarına yardım etmek istediğiniz yolları seçin ve “tamamlandı” yı tıklayın.Yayınınızı düzenleyin ve kimi görmek istediğinizi belirleyin.Yayına basın ve bir konuşma başlatın.Görüşme tekniğinizle ilgili geri bildirim için LinkedIn, yanıtlarınız ve nerede geliştirilebilecekleri konusunda gerçek zamanlı düşünceler sunmaya yönelik yapay zeka odaklı bir özellikte Microsoft ile birlikte çalışıyor.

Ağınıza Bağlanmak İçin Yeni Yollar 
Facebook’tan ve diğer birçok büyük platformdan bir sayfa alan LinkedIn, genel bir ‘Beğeni’ ve ‘Kullanıcılardan sosyal tepki’ almak için bu yolu izlemektedir. tepkisinin bu belirsiz zamanlarda genellikle dava.
“Ürünün başkan yardımcısı olan Kiran Prasad, bu güncellemelerde,“ Üyelerimizin LinkedIn’de yardım almasına ve yardım almasına izin veren yeni araçları sunmaya devam ediyoruz, çünkü birlikte olduğumuzda hepimiz daha iyiyiz ”dedi. İnsanlar, yüz yüze görüşmelerle dijital ilişkilerini artık destekleyemedikleri özellikle şu an pandemi sürecinde otantik ve akıcı konuşmalar yapmak istiyorlar.
Sosyal ağların insanları bir araya getirme yetenekleri ile popülerlik kazandığı ve tepkiler, emojiler, GIF’ler giderek alışkanlık kazandığı bir dönemde empati ve paylaşılan deneyimleri sosyal medyanın çekirdeğine geri getirme fırsatına sahibiz. Bu sadece iş için faydalı bir itici güç olmakla kalmayacak, aynı zamanda küresel bir toplumun köprülemesinde etkili olacaktır. Konuşmalar artık her zamankinden daha dijital, ancak daha az hissiyatlı olmak zorunda değiller. Dijital alanda da gerekli sosyal bağlar kurmak, yeni bir işe başlamak ya da işini geliştirmek mümkün olduğunu bu süreçte anlamaya başladık.
Bu sürecin en kısa sürede sonlanmasını temenni ediyoruz,
Sağlıklı ve mutlu günler dileriz.