%20 Kuralı tarih oluyor!

Facebook’un reklam resimlerindeki uzun süredir devam eden metin kısıtlamaları, birçok reklamveren için büyük baş ağrısına neden oldu. Yeni güncelleme ile reklamverenler rahatlayacak. Raporlara göre Facebook reklamlarında ana görselde % 20’den fazla metin içeren reklamlara ilişkin kısıtlamalar kaldırılıyor. Sosyal medya uzmanı Matt Navarra tarafından paylaşıldığı üzere Facebook, güncelleme hakkında bilgilendirmek için reklamverenlerle doğrudan iletişime geçti ve şunları açıkladı: “… artık açık artırmalarda ve teslimatta daha yüksek miktarda resim metni içeren reklamları cezalandırmayacağız.”

Facebok neden metinlere sınır koyuyordu?

Yıllar boyunca Facebook, Facebook ve Instagram kullanıcılarının ana görselde çok fazla metin bulunan reklamları sevmediklerini ve bu nedenle genel kullanıcı deneyimini iyileştirmek için görünüşte kısıtlandığını defalarca belirtti. Yeni güncelleme ile bu erişim kısıtlaması kaldırılıyor, yani ana görselde % 20’den fazla metin bulunan reklamların normal şekilde görüntüleneceği ve diğer Facebook reklamlarıyla aynı sayıda insana ulaşacağı anlamına geliyor. Facebook hala % 20’den daha az metin içeren reklam resimlerinin daha iyi performans gösterdiğini savunuyor ve reklamverenlere “mesajınızı etkili bir şekilde iletmek için metninizi kısa, net ve öz tutmalarını” tavsiye ediyor. Ancak, reklam resminize daha fazla metin eklerseniz reklamınız yine de çalışır ve teorik olarak yaklaşımınıza bağlı olarak diğer kampanyalar kadar çok insana ulaşabilir.

Facebook Reklam Politikası İle İlgili Değişim Kararı Aldı

Facebook veya benzer platformlarda gösterilen reklamlar genellikle sizlerle çok yakından ilgilidir. Bunun nedenini hiç merak ettiniz mi? Böyle bir tablonun ortaya çıkmasındaki en büyük neden sizlerin kişisel verilerinin kullanılmasından kaynaklanıyor. Yani Facebook sizlerin hangi reklamlara ilgi gösterip hangilerine ilgisiz davranacağınızı önceden biliyor.

Şirket tarafından uygulanan reklam politikası kişilerin verilerini topladığı için büyük eleştiri almıştı. Bunun üzerine Facebook yeni bir yol haritası belirledi. Böyle bir kararın alınmasındaki en büyük etkenin kuruluşun kendisini aklama çalışmaları olduğu görülüyor.

Facebook reklamları bundan kısa bir süre önce yine benzer şekilde yoğun eleştiriler almıştı. Şirket siyahi kişilerin reklamlarını belirlerken ırk ayrımı yapmıştı. Yine aynı kişilerin mevcut konumları üzerinden bazı reklamlar belirlediği de ifade ediliyordu. Örneğin ekonomik durumu kötü olan mahallelerdeki kişilere gösterilen reklamlar ile ekonomik durumu iyi olan mahallelerde oturan kişilere gösterilen reklamlar aynı olmuyordu.

Şirketin şu anda bütün reklam politikalarını değiştirerek arşiv oluşturmaktan vazgeçtiğini söyleyebiliriz. Böylece ekonomik veya ırk durumlarına bakmadan birçok insan için aynı reklamlar gösterilecek. Facebook bugüne kadar kendisini aklamak için çok uğraşsa bile yine de çoğu zaman başarısız oldu.

Instagram Alışveriş Özelliği Açıldı!

Uzun bir süredir beklenen Instagram alışveriş özelliği bazı firmalar tarafından kullanılabiliyordu. Bugün ilk defa bir Türk Instagram kullanıcısı bu altyapı ile tanıştı. Firmalara hitap eden yeni sistem artık bireyler tarafından da kullanılabiliyor.

Alışveriş özelliğini kullanan ilk Türk kullanıcı Danla Bilic oldu. 5.7 milyon takipçisi olan ünlü fenomen, bu özelliğin kullanıldığında nasıl bir işleve sahip olduğunu da gösteren bir içerik paylaştı.

Instagram Alışveriş Özelliği Nedir?

İlk önce firmaların kapısını çalan Instagram, bu sistemi sayesinde e-ticaret sitelerinin ürünlerini daha hızlı bir şekilde satmayı vaat etti. Keşfet kısmındaki Alışveriş sekmesine tıklayan kullanıcılar, yüzlerce e-ticaret sitesi ile karşılaşıyor ve bu sitelerin ürünlerini inceleyebiliyor.

Alışveriş özelliği aracılığıyla incelenebilen ürünler satın alınabiliyor. Instagram Shopping olarak da bilinen bu özelliğin firma düzeyinden birey düzeyine indirgenmesi birçok kişiyi sevindirdi.