Instagram ‘Takip Etme’ sekmenizde, hangi hesapların feed’inizde en fazla görünürlük elde ettiğini ve hangileriyle nadiren etkileşim kurduğunuzu görmenizi sağlayan iki yeni kategori listesi yayınladı.

Etkileşime girmediğiniz kişilerin listesini ve en çok takip ettiğiniz kişileri artık kendi belirtlediğiniz kategorilerde görebileceksiniz. Gördüğünüz hesaplardan hiçbirini beğenmediyseniz, bunları kaldırabilir veya takibi bırakabilirsiniz.

Instagram’ın yeni özelliklerinin çoğunda olduğu gibi, seçenek ilk olarak geçen Ekim ayında Jane Manchun Wong tarafından test edildi.

Instagram bu sunuma konu listelerini dahil etmese de, gelecekte ‘Kategoriler’ başlığı kalacak şekilde onlara yer bıraktı.

Kullanıcıların etkileşimi en üst düzeye çıkarmak için mümkün olduğunca çok kişiyi takip etmesini istemek yerine sosyal platformların takipçi iyileştirmeye doğru ilerlediğini görmek ilginç. Twitter aslında 2018’de benzer bir şey denedi, insanların Twitter deneyimlerini geliştirmek için kimlerin izlemesi gerektiğini önerdi.

Instagram kullanıcıları aslında bu deneyime daha uygun. Platformun ilk yıllarında takipçi sayısının çok olması artık o kadar da etkili değil çünkü insanlar daha seçici hale geldi ve hesapların nasıl daha fazla farkındalık yaratabileceklerini düşünmeye başladılar.

Bu göz önüne alındığında, Instagram’ın bu yeni özelliği şüphesiz kullanıcılar için faydalı olacaktır.

Platform kişisel kullanım hariç markalar için de bu özellikle etkili olabilir. Artık markanızla etkileşimde olmayan hayranları saptamanıza ve değiştirmek isteyebileceğiniz içerik değişkenlerini vurgulamanıza yardımcı olabilir.