Ekim ayı, sosyal medya için oldukça hareketli bir ay oluyor. Test edilen özellikler, değişiklikler, yenilikler… Tüm bu değişimleri bizler de sizin için toparladık:

Facebook’un Gri Doğrulama Rozetleri Kaldırılıyor
Facebook, işletme Sayfaları için birkaç değişiklik yaptı. İlk olarak Marketing Land tarafından bildirildiği gibi, Facebook, 30 Ekim’den itibaren Sayfa güvenilirliğini göstermek için tasarlanan tüm gri doğrulama rozetlerini kaldırdığını duyurdu.

Facebook’un gri doğrulama rozetleri, bir tanımlama sürecinden geçerek Facebook ile resmi ayrıntılarını doğrulayan tüm sayfalarda mevcuttu. Facebook, gerçekte neyi temsil ettiği konusunda net olmayan kullanıcıların geri bildirimlerine dayanarak gri onay kutusundan kurtulmaya karar verdi.

Facebook’un iki farklı sürümünün mevcut olması durumunda, bazı kişilerin resmi, mavi rozet ile onaylanmış sayfalar ile daha temel bir kimlik işlemi için gri rozet ile onaylanmış sayfalar arasındaki farkı anlamalarının kafa karıştırıcı olabileceği belirtiliyor.Bu nedenle de artık sayfalar için yalnızca mavi doğrulama rozeti kalacak.

LinkedIn, Profesyonel Buluşmaları Kolaylaştırmak için Etkinlikler Başlattı
Geçen yıl kasım ayında kendi etkinlik aracını geliştirdiğini açıkladıktan sonra, LinkedIn, üyelere etkinlik sayfaları oluşturma ve düzenleme ve profesyonel sosyal ağ aracılığıyla şahsen buluşmalarını kolaylaştırmak için kapasite sağlayarak seçeneği resmen başlattı.

LinkedIn kullanıcıları artık mobil uygulamadaki Haber Kaynağının sol tarafındaki Topluluk paneli aracılığıyla kendi etkinlik sayfalarını oluşturabilecekler.

LinkedIn tarafından açıklandığı gibi:
“Bir açıklama, tarih ve saat, bir mekan sağlamanız ve ardından konum, şirket, endüstri ve okul gibi filtreler kullanarak bağlantılarınızı davet etmeniz gerekir. Etkinliğin gücünden yararlanmak için etkinliği bir yazı olarak paylaşmanızı da öneririz. Katılımcılara ulaşmak için yayın yapın. Etkinlik sayfanızdan katılımcıları ve davetlileri kolayca takip edebilir, güncellemeler gönderebilir ve diğer katılımcılarla etkileşime girebilirsiniz.

Hem organizatörler hem de katılımcılar bağlantılarına etkinlik davetiyeleri gönderebileceklerdir; ancak bir etkinlik özel olarak işaretlenmişse, organizatörün katılımcıların bağlantılarını davet etmesine izin vermesi gerekir. LinkedIn henüz tüm kullanıcılar tarafından kullanılamayacağını belirtti – ancak davet aldıklarında bir etkinliğe herkes katılabilir. LinkedIn, etkinlikleri çok yakında daha yaygın hale getireceğini açıkladı.

Instagram’da İçerik Testinizi Yönetmenize Yardımcı Olacak Yeni Takip Edilen Liste Kategorileri
Jane Manchun Wong tarafından yapılan yeni bir keşfe göre, Instagram, takip edilen listenizi kullanıcılara yardım etmek için her biriyle olan konu başlıkları ve listelerde kategorilere ayıracak yeni bir süreci test ediyor.

Yukarıdaki ekranlarda görebileceğiniz gibi, seçenek otomatik olarak aşağıdaki listenizi’Sanat’, ‘Çizgi Roman’ ve ‘Seyahat’ gibi konulara ayırır. Bu listeler Instagram işletme sayfalarının sağladığı bilgilere dayanmaktadır – ancak konulara ek olarak Instagram, bireysel faaliyetlerinize göre ‘En Çok Etkileşimde Olanlar’ ve ‘Feed’de en çok gösterilenler’ listelerini de içeriyor. ‘En az etkileşimde bulunanlar’ ile Instagram, temelde çok fazla ilgi göstermediğiniz sayfaları takipten çıkmanızı tavsiye ediyor.