Snapchat, yayın içi ticaret yayına başka bir dize ekliyor. Amazon’un en çok satan binlerce gözlük modelini uygulamada sanal ürün deneme için Snapchat filtresi olarak ekleyecek olan Amazon ile yeni bir işbirliğinden bahsediyoruz. Bu yeni işbirliği sayesinde, kullanıcılar Snapchat’te denedikleri ürünü Amazon’da satın alabiliyor olacak.

Snapchat son dönemde oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Popüler sosyal medya uygulamasının hisseleri 2022’nin başından bu yana adeta serbest düşüşe geçmiş durumda. Bunun başlıca sebebi ise Snapchat’in reklam gelirlerinin kayda değer ölçüde azalmış olması. Snapchat yeni gelir kapıları açmak için elinden geleni yapıyor diyebiliriz.

Snapchat’in bu amaç doğrultusunda başvurabileceği alanlardan biri de AR (artırılmış gerçeklik) alanı. Bildiğiniz gibi şirket halihazırda bu alanda çeşitli projelere imza atmıştı. Bu projelerden biri de Snapchat kullanıcılarının almak istedikleri bir kıyafeti üzerlerinde görmelerini sağlayan AR lensleriydi.

Bu örnekte görebileceğiniz gibi, uygulamadaki “Amazon Fashion” profili artık gözlükler için çok çeşitli sanal deneme seçenekleri sunacak ve esasen Amazon üzerinden çevrimiçi satın alma için tamamlayıcı bir kanal görevi görecek.

Snapchat tarafından açıklanan “Yeni Snapchat deneme filtreleri, Amazon’un binlerce popüler gözlük ürününü içeriyor ve Amazon markalarının Amazon AR varlıklarından yararlanmalarına ve stilleri milyonlarca Snapchat kullanıcısına eğlenceli, etkileşimli bir deneyimde sergilemelerine olanak tanıyor.”

Snapchat, müşterilerin binlerce gözlük stilini doğrudan uygulamada keşfedebilecek, alışveriş yapabilecek ve dijital olarak deneyebilecek ve ardından ‘’Amazon Fashion mağazasından sorunsuz bir şekilde satın alabilecek” diyor.

Süreç, Amazon’un yakın zamanda piyasaya sürdüğü uygulamasında gözlükler için AR deneme görüntüleme seçenekleriyle ortaklaşa çalışıyor ve perakendeciler artık erişimi en üst düzeye çıkarmak için AR kreasyonlarını Snapchat ile eşleştirebiliyor.

“Daha fazla müşteri mobil alışverişe yöneliyor. Geçen yıl, Amazon Fashion müşterileri mobil cihazlarda bir milyardan fazla moda ürünü sipariş etti. Günde 363 milyon aktif kullanıcıdan oluşan ve büyüyen Snapchat topluluğu, artık Amazon’un aralarında Maui Jim, Persol, Oakley ve Costa Del Mar’ın da bulunduğu popüler gözlük markalarına erişebiliyor.”

Bu, çevrimiçi satın almak istediğiniz ürünleri test etmek için tamamlayıcı bir kanal olarak hareket ederek AR için en önemli fırsatlardan biri. Çevrimiçi alışverişin dezavantajı, tüketicilerin ürünü gerçekten görememesi ve nasıl bir his olduğunu anlayamaması. AR, bunun en yakın simülasyonu ve sanal öğeleri doğru boyuta ölçeklendirme ve gerçekçi bir kullanıcı deneyimi sağlama açısından şu anda oldukça sınırlı olsa da, şimdi yeni telefon modellerinde gelişmiş LiDAR tespiti ile teknoloji her zaman gelişmekte. AR simülasyon araçları için tüm yeni seçenekleri kolaylaştırıyor.

Snapchat, daha fazla ürün görüntüleme seçeneği ve gelişmiş sanal deneyimler sağlamak için zaten daha gelişmiş AR modelleri geliştiriyor ve teknoloji gelişmeye devam ettikçe, Snapchat’in aynı hatlar boyunca daha fazla AR alışveriş geliştirmesi eklemeye devam edeceğine bahse girebiliriz.
Bu, öngörülen Metaverse kayması içinde hem yakın gelecek hem de uzun vadede büyük bir fırsat olabilir.