Yeni yıla bir hayli az vakit kaldı. 2023 yaklaşıyor, bu nedenle tatil kampanyalarınızın yanı sıra yeni yıl için pazarlama ve markalaşma planlarınızı da düşünmeye başlamanız gerekiyor.

Ve bunun içinde, belki de görsel – tasarımsal açıdan markanıza yeni bir yaklaşımın zamanı gelmiş olabilir.

Buna yardımcı olmak için, Global bir araştırma şirketi gelecek yıl daha da öne çıkacak 8 görsel tasarım trendini kapsayan bir araştırma sağladı.

Dijital pazarlama stratejiniz ve reklam çalışmalarınıza dahil etmeye değer olabilecek bazı ilginç notlar…

1. Hareketli Grafikler
Dinamik UX tasarımları ve geçmiş yılların statik görüntülerini bozan video içeriğiyle, giderek daha fazla marka hareket yoluyla kimlik oluşturuyor. Hareketli grafikler ve animasyonlar, görsellere yeni bir soluk getirerek, kaydırmayı durduran, etkileşimi artıran efektler getiriyor.

2. Kalın Soyut Şekiller
Bir ürünü, mesajı veya sosyal medya portalını öne çıkarmak için tasarımlarınızda cesur şekiller kullanmaktan başka bir şey aramanıza gerek yok. Bu öğeler, bir grafiğin ana odağından uzaklaşmadan ek bir görsel ilgi katmanı ekler.

3. AI-Generated Art
2022’de DALL-E 2 kreasyonlarının sosyal medyayı etkisi altına alması ve Microsoft, Shutterstock ve daha fazlası tarafından sunulan tasarım çözümlerini etkiledi. OpenAl’ın bir sonraki çalışması olan GPT-4, ufukta akıllı tasarım potansiyelinde artışlar beklememizi sağlıyor.

4. 3D Öğeler
Son teknolojik gelişmeler, üç boyutlu render’ların üretilmesi hiç bu kadar kolay olmamıştı. 3D tipografi ve karakterlerden ürün demolarına ve daha fazlasına kadar tüketiciler, sayfayı atlamak yerine grafik öğelere net bir şekilde yanıt veriyor.

5. Kapsayıcı Görseller
Kapsayıcılık hareketli bir hedeftir Diğer bir deyişle, etnik ve cinsiyete dayalı çeşitli görüntüler bugünlerde askıya alındı. Markalar kapsayıcılığın gerçekte ne anlama geldiğine dair farkındalıklarını artırdıkça, tasarımda gerçek temsil ve erişilebilirlik her zamankinden daha önemli olmaya başladı.

6. Sürrealist Maksimalizm
Pandemi dünyasının “Roaring chaos” olarak adlandırıldığı süreç gündelik hayata dayanan minimalist tasarımların sonunu işaret ediyor. Yeni dönem, yaratıcı görsel hikaye anlatımı için yenilenen olanaklar, mevcut tüm alanı kaplayan sınırları zorlayan görüntülere ilham veriyor.

7. Renkli Retro Çizimler
Parlak renk paletleri ve pastoral görüntü içeren retro illüstrasyonlar, posterlerden ambalajlara kadar her şeyi inkar edilemez bir nostalji duygusuyla doldururken,  90’ların canlanma ve vintage görsel trendleri 2023 yılında da devam edecek.

8. Sanal Gerçeklik
Teknolojideki en büyük isimlerde dahil olmak üzere Metaverse, NFT’ler ve Web3’ü desteklediği tasarımlarla, teknolojik geleceğimizin sunduğu sınırsız potansiyeli izledik yıl boyunca. Yeni yılda da düşünün: sürükleyici UX deneyimleri, bilim kurgu tipografisi ve fütüristik renkler.