Instagram, 90 saniyelik Reels testlerini daha fazla kullanıcıya genişletmesiyle birlikte, daha fazla kullanıcı Reels kliplerini çekmek için zaman kazanıyor.

Jonah Manzano tarafından yayınlanan (ve Matt Navarra tarafından paylaşılan) bu örnekte görebileceğiniz gibi bazı kullanıcılar artık bir buçuk dakikaya kadar Reels oluşturma seçeneğini görüyor, bu da size fazladan 30 saniye veriyor. 

Instagram, daha uzun Reelsları ilk olarak Şubat ayında test etmeye başladı ve çeşitli kullanıcılar o zamandan beri uygulamada seçeneğin göründüğünün farkına vardı. Instagram’a bu güncellemenin tüm kullanıcılara sunulup sunulmadığ sorulduğunda, şu anda bunun yalnızca test aşamasında olduğunu ve henüz daha geniş bir genişleme için resmi bir plan olmadığını belirtti.

Instagram şu anda video tekliflerini Reels formatına göre yeniden düzenleme sürecinde. Instagram yönetici Adam Mosseri Aralık ayında şunları belirtti:

“Videoya odaklanmamızı iki katına çıkaracağız ve tüm video formatlarımızı Reelslar etrafında birleştireceğiz”

Instagram, video tekliflerinin daha geniş bir birleşmesini duyurduğu Ekim ayında IGTV markasını emekliye ayırdı ve bununla birlikte çeşitli video tekliflerini tekil bir içerik akışına daha iyi entegre etmek için Reelsların daha uzun hale getirmesi mantıklı bir hareket. 

Ayrıca Meta’nın son kazanç çağrısında, Reelsların artık insanların Instagram’da geçirdikleri toplam sürenin %20’sinden fazlasını oluşturduğunu ve bu formatın popülerliğinin altını çizdiğini bildirdi.