Yaratıcı içerikler her zaman bir pazarlama stratejisinin etkinliğinde önemli rol oynar, ancak bu TikTok’ta daha da önemlidir. Platform yaratıcılığa ve neşeye ilham verecek şekilde tasarlanmıştır ve topluluk, içerikle daha derin ve ilgi çekici bir şekilde etkileşime girer. Bu fenomeni açıklamak için, içerik üreticisinin TikTok üzerindeki inanılmaz önemini araştıran ve ölçen birkaç araştırma çalışmasının verilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Markaların, TikTok için özel olarak yaratıcı içerik üreterek, yerel formatları kullanarak ve markalı içerik geliştirmek ve tanıtmak için bağımsız TikTok içerik üreticileriyle iş birliği yaparak pazarlama çabalarını nasıl en üst düzeye çıkaracaklarını anlatacağız.

Yaratıcıların TikTok Üzerindeki 4 Etkisi

Konunun detaylarına dalmadan önce, TikTok’a özgü markalı içerik ve içerik üretici iş birliği araştırmasından birkaç önemli maddeyle başlayalım:

1. İçerik üreticilerle iş birliği içinde yapılan TikTok’a özgü markalı içerik, gerçek sonuçlar verir. Markayı hatırlamayı sağlar, video görüntüleme oranları (daha uzun süre izlenme) ve etkileşim sayılarını olumlu etkiler.

2. İçerik üreticilerle iş birliği, Feed içi Reklamlar için görüntüleme oranlarını artırır. Reklamlarda içerik üreticilerle ortaklık, görüntüleme oranlarını artırır ve markaların fark yaratmasına yardımcı olur. İçerik üreticilerle çalışırken, özellikle Güzellik kategorisinde ürün kullanımını gösteren reklamlara öncelik gösterin.

3. Güzellik markaları için mizaha ve ürün kullanımını gösteren videolara öncelik gösterin. Her ikisi de dikkat çekmede etkili olduğundan ve ürün kullanımını gösteren reklamlar tüketicilerden olumlu bir duygusal tepki aldığından, mizah ve ürün kullanımını gösteren videolara öncelik verin.

4. Ve unutmayın, sadece TikTok’a özgü reklamlar oluşturmak veya içerik üreticilerle ortaklık yapmak, tüm metriklerde yükselişi sağlamak için yeterli değildir. Marka bilinirliği ve tıklama oranı gibi metrikler, harekete geçirici mesaj, mesajlaşma vb. gibi performanslarını etkileyen diğer faktörlere de bağlıdır.

Yaratıcı içerik, TikTok’ta reklam etkinliğini nasıl artırır?

Yaratıcı içerikler, reklam etkinliğini artırmada inanılmaz derecede önemli bir rol oynar. TikTok’un Pazarlama Bilimi ekibi, 1. taraf meta analizi ve 3. taraf araştırmasının bir kombinasyonu sayesinde, markalı içerik ve TikTok’a özel reklamlar oluşturmanın ve içerik oluşturucularla ortaklık kurmanın reklam hatırlanabilirliğini güçlendirdiğini gösterdi.

İçerik üreticilerle işbirliği içinde TikTok’a özgü markalı içerik daha ilgi çekicidir ve bu da daha yüksek görüntüleme oranlarına neden olur.

  • Dikkat çekmekte daha iyidir

İçerik üretici ortaklığı olmadan TikTok için oluşturulan reklamlar %12 daha yüksek 2 saniyelik görüntüleme oranlarına ve içerik üretici ortaklığı ile TikTok için oluşturulan reklamlar %65 daha yüksek 2 saniyelik görüntüleme oranlarına ulaştı.

  • İzleyicilerin daha uzun süre izlemesini sağlar 

İçerik üretici ortaklığı olmadan TikTok için oluşturulan reklamlar %8 daha yüksek 6 saniyelik görüntüleme oranlarına ve içerik üretici ortaklığı ile TikTok için oluşturulan reklamlar ise %91 daha yüksek 6 saniyelik görüntüleme oranlarına ulaştı.

  • Kullanıcılarla bağlantı kurmada daha iyidir

İçerik üretici ortaklığı olmadan TikTok için oluşturulan reklamlar %12 daha yüksek etkileşim oranlarına ve içerik üretici ortaklığı ile TikTok için oluşturulan reklamlar ise %83 daha yüksek etkileşim oranlarına ulaştı.

TikTok’a özel markalı içerik (kullanıcı tarafından oluşturulmuş, içerik oluşturucularla ortaklaşa ve TikTok için oluşturulmuş)… 

Marka hedeflerinizin stratejinize rehberlik etmesine izin verin

Reklam biçimleri ve sektörler arasında bazı farklılıklar olmakla birlikte, reklamverenlerin TikTok için reklamları nasıl oluşturduğu ve içerik oluşturucularla nasıl çalıştığı, amaçlarına, yararlandıkları biçimlere ve içinde faaliyet gösterdikleri sektöre göre yönlendirilmelidir. 

TikTok’a özel içerik oluşturmak ve içerik oluşturucularla ortak olmak, Feed İçi Reklamlar ve daha yüksek video görüntüleme oranları elde etme yetenekleri için özellikle önemlidir. İçerik oluşturucularla iş birliği içinde oluşturulan reklamlar da çoğu format için gözle görülür şekilde daha yüksek etkileşim oranlarına sahiptir, ancak yalnızca TikTok için oluşturulan reklamlar (içerik oluşturucular olmadan) etkileşimi artırmak için yeterli değildir.

İçerik üreticileri, ürünler ve mizah ile marka bilinirliğini teşvik edin

Araştırma, içerik üreticilerle ortaklaşa TikTok’a özgü markalı içeriğin marka bilinirliğini etkili bir şekilde teşvik ettiğini ve ürünü kullanımda gösterirken daha sık ve uzun süreli izlendiğini tespit etti.

Güzellik içeriği özellikle marka bilinirliğini teşvik etmede etkili. İçerik üreticilerle işbirliği yapılan TikTok’a özgü markalı içerikten en güçlü yardımlı ve yardımsız geri dönüşler bu içerikte görüldü.

İçerik üreticilerle ortaklık kurmanın yanı sıra, ürün kullanımını gösteren ve mizah ipuçlarını kullanan Güzellik reklamları, dikkat çekerek ve ürün kullanımını göstermesi durumunda olumlu duygusal tepkiyi yönlendirerek reklamı sonuna kadar izlemede önemli bir artışa yol açmaktadır.

Sonuç, kullanılan veya mizah içeren ürünleri gösteren reklamlar için %24’lük bir görüntüleme oranıdır.

Başlamak kolaydır

Yaratıcılık, TikTok’taki neşeyi ve eğlenceyi tetikler ve reklamın yaratıcı içerikleri marka başarısını körükler. Platform için özel içerik tasarlayarak ve TikTok içerik üreticileriyle işbirliği yaparak, markalar başarılı sonuçlar alabilir ve küresel ölçekte büyüyebilir. Ve içerik üreticilerle ortaklık sadece etkili değil, aynı zamanda kolaydır. İstatistiklerini kontrol edip markanız için doğru uyumu bulabileceğiniz TikTok Creator Marketplace‘te çok sayıda farklı ve yetenekli içerik üretici bulabilirsiniz.

Pazarlama hedefleriniz ne olursa olsun, ihtiyacınız olan araçları ve desteği TikTok For Business‘ta bulabilirsiniz. Yaratıcı olabilmeniz, markanızı büyütebilmeniz ve TikTok’ta yepyeni bir kitle kazanabilmeniz için adım adım rehberlik konusunda size yardımcı olmak için iyi bir rehberdir.

Kaynak: https://www.tiktok.com/business/en-US/blog/brand-collaborations-tiktok-creators-drive-big-results