Hangi sosyal medya trendlerine dikkat edileceğini ve hangilerinin görmezden gelineceğini bilmek zor olabilir. Biz de 2022’de en önemli olanları sizin için derledik.

Planlamamız gereken stratejilerimiz var ve şunu bilmemiz gerekiyor: 2022’de hangi sosyal medya trendleri oyunu değiştirecek?

TikTok Instagram’ı geçecek mi? Organik katılım daha mı iyi? Haftada bir canlı sesli sohbete ev sahipliği etmek gerekli mi?

Power Ranger’dan daha hızlı değişen bir sektörde çalışmak zor olabilir. Ama merak etmeyin, sizi bu sorulardan kurtarmak için buradayız çünkü cevaplarımız var.

Hootsuite’in küresel Sosyal Eğilimler 2022 raporunda ana hatlarıyla belirtilen 5 temel eğilimi ve 18.000’den fazla pazarlamacının katıldığı anketin verilerini inceledik ve size 2022’de sektöre hükmedecek 9 sosyal medya trendinin listesini hazırladık. 

1. TikTok, pazarlama için en önemli sosyal ağ olacak (mı?)

Instagram, son birkaç yıldır çoğu sosyal pazarlamacının kalbinde 1. sırada yer aldı. En hızlı büyüyendi, en yüksek yatırım getirisine sahipti (sektörünüze bağlı olarak) ve (bonus olarak) takılmak oldukça eğlenceliydi. Ama bu artık değişiyor.

TikTok, Eylül 2021’de 1 milyar kullanıcı sınırını aştı. Bu, onu dünyanın en popüler 7. sosyal ağı haline getirdi.

Mesajlaşma ağlarını hariç tutarsanız, TikTok Instagram’dan sonra en popüler 4. sosyal medya ağdır.

Bu neden önemli? Ocak 2021’de sadece 689 milyon kullanıcısı vardı. Bu, bir yıldan az bir sürede %45’lik bir artış olduğunu gösteriyor.

Ve bu, en büyük büyüme hamlesinden sonra geliyor: 2018 ile 2020 arasında %1,157’lik küresel bir kullanıcı tabanı artışı var.

Bunu perspektife koymak için, Instagram’ın aylık aktif kullanıcıların durumuna bakalım. Instagram 2020’de %6 oranında büyüdü.

Daha da ilginci ise; Google Arama Trendleri, TikTok’un Instagram’ın kısa biçimli video içeriğine tamamen hakim olduğunu gösteriyor.

Geçen yıl boyunca, TikTok için arama talebi %173 arttı. Ancak Instagram Reels için arama talebi yalnızca %22 arttı. Ayrıca Hikayeler için %33 azaldı.

Ancak TikTok’un hızlı büyümesine rağmen, çoğu işletme ağa yatırım yapmaktan çekiniyor. Hootsuite’in Sosyal Medya Trendleri raporunun sonuçları şu şekilde;

Ankete katılanların yalnızca %35’i gelecek yıl TikTok’a yatırımlarını artırmayı planladıklarını söyledi. Çoğu işletme, Instagram ve Facebook gibi güvenilir ağlara büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Tabii ki hikayenin tamamı bu değil. İş hedeflerine ulaşmak için en etkili olduğunu düşündükleri sosyal platformlar sorulduğunda, %24’ü TikTok’u söyledi. Bu, 2020’ye göre %700’lük bir artış.

TikTok, 2020 ve 2021’de iş profilleri, reklamlar ve içerik oluşturucu pazarı dahil olmak üzere birçok yararlı iş aracını tanıttı. İşletmelerin bu yıl bu konuda daha iyimser hissetmelerinin nedeni bu olabilir.

Yapılacaklar Listesi: 

  • Markalar henüz TikTok’a akın etmiyorsa, yakında olacaklar. Dalganın arkasında değil önünde olmanızı öneririz.
  • Markanız için bir hesap alın.
  • Platformda akıcı hissetmeye başlamak ve bazı fikirler bulmak için TikTok’u keşfedin.
  • TikTok pazarlama stratejinizin temellerini çizin.

2. Daha küçük ağlarda büyük reklam harcamaları yapmaya başlayacaksınız.

Bu listedeki tüm sosyal medya trendleri arasında belki de en şaşırtıcı olanı bu.

Araştırmalar, tüketicilerin TikTok, Snapchat ve Pinterest gibi daha küçük kanallardaki reklamlara büyük sosyal ağlardakinden daha açık olabileceğini gösteriyor.

TikTok tarafından yapılan bir araştırma, tüketicilerin TikTok reklamlarını diğer platformlardaki reklamlardan daha ilham verici ve eğlenceli olarak derecelendirdiğini buldu.

Snapchat tarafından yaptırılan bir Nielsen araştırması, Snapchat’teki reklamların TV reklamlarından daha fazla erişime sahip olduğunu ve daha fazla bilinirlik ve satın alma niyetine yol açtığını buldu.

Bir Pinterest Business araştırması, Pinterest’teki reklamların diğer sosyal ağlardaki reklamlardan daha yüksek YG ve daha ucuz dönüşüm oranlarına sahip olduğunu gösterdi.

Google Arama Trendleri, bu ağlardaki reklamlar için son iki yılda artan arama talebini de gösteriyor.

Bu grafik, iyi sonuçların söylentilerinin yayıldığını gösteriyor. Ve daha küçük ağlarda reklam verme merakı, kendi kendini finanse eden çalışmaların ötesine geçebilir.

Hipotezimiz mi? Daha küçük ağlar, Facebook ve Instagram kadar reklamlarla dolu değil, bu nedenle kullanıcılar reklam yorgunluğundan daha az muzdarip olabilir.

Birçok sosyal profesyonel, Apple iOS 14 güncellemesine yanıt olarak 2021’in başlarında reklam stratejilerini çeşitlendirmek zorunda kaldı. Bu, Apple’ın tüm Apple kullanıcıları için Facebook’un hedef kitlesinin büyük bir bölümünü hedefleme yeteneğini engelleyen bir “reklam izlemeyi etkinleştir” seçeneğini duyurduğu zamandı.

Yine de en önemlisi TikTok, Pinterest ve Snapchat, reklamverenleri, reklamlarını zaten normal kullanıcılar tarafından yayınlanmakta olan organik içeriğe “uydurmaya” teşvik ediyor.

Sonuç, daha eğlenceli ve daha az rahatsız edici, dönüşümleri artıran ve işletmeler için çok yönlü iyi hisler veren reklamlardır.

Fransız güzellik markası MAKE UP FOREVER, daha büyük bir marka bilinirliği kampanyasının parçası olarak feed içi bir TikTok reklamı yayınladı. Kendi kanallarında olduğu gibi yeni bir temeli test eden ve inceleyen bir içerik oluşturucuya sahipti.

Kampanya, marka için Fransa genelinde 11 milyondan fazla gösterim ve 10 milyondan fazla video görüntülemesi sağladı.

Yapılacaklar listesi:

Tüm platformlardaki etkileşiminize daha yakından bakın. Pinterest kullanıcılarını hafife alıyor musunuz? Snapchat hedef kitlenizin potansiyelini görmezden mi geliyorsunuz?

  • İnsanların o ağda yayınladığı içeriği inceleyin. 
  • Markanızın tonunu oradaki havaya uyacak şekilde iyileştirip geliştiremeyeceğinize bakın.
  • Bu ağda reklam oluşturmayı deneyin. Veya yeni bir ağı test edin, özellikle de geçmişte organik içerik için çok fazla çaba sarf ettiğiniz için onu indirdiyseniz.

3. Alışveriş yapanlar, ürünlerinizi doğrudan sosyal medyadan satın almak isteyeceklerdir.

Pandemiden önce, sosyal ticaret en yenilikçi işletmeler için gösterişli bir fırsattı.

Ancak artan sosyal medya tüketimi, evde kalma zorunluluklarıyla birleştiğinde, bir sosyal alışveriş patlaması için mükemmel koşulları yarattı. 

eMarketer, sosyal ticaretin 2025 yılına kadar 80 milyar dolarlık bir sektör olacağını tahmin ediyor. Aynı derecede e-ticaret büyümesinden de bahsetmek mümkün (yalnızca 2020’de %18’lik bir artış yaşandı).

Alışveriş yapanların %81’i pandemi öncesinde yeni markaları keşfetmek ve ürünleri araştırmak için zaten sosyal medyayı kullanıyordu. Birçok işletme, bu kullanıcıların aynı uygulamada ödeme yapmasına izin vermenin mantıklı olduğunu anladı.

Sonuçta, bir web sitesine gitmek, dönüşüm huninizde fazladan bir potansiyel sızıntı olan ekstra bir adımdır. Özellikle alışveriş sepetini terk etme oranlarının yüksek olduğu mobil cihazlarda.

Çoğu sosyal ağ, artık canlı video da dahil olmak üzere uygulama içi alışveriş çözümlerine sahip ve artan talebi karşılamak için yeni özellikler sağlamaya çalışıyor. Bunları en iyi yapan Instagram, Facebook ve Pinterest olsa da TikTok, Twitter ve YouTube da çok geride değil.

Instagram, 2020 yılında Keşfet sayfasına “Mağaza” sekmesi ekledi.

Yapılacaklar listesi

  • Sosyal ticaret muhtemelen yakında e-ticaretin yerini almayacak. Ancak işinize bağlı olarak, düşünmeden bir perakende deneyimi tasarlamamalısınız.
  • İnsanlara ürün satıyorsanız, bir Facebook Mağazası ve/veya bir Instagram Mağazası kurun. Veya Pinterest’te Ürün Pinlerini test edin.
  • Bu mağazalarda biraz tasarım esnekliği vardır, bu nedenle müşteri deneyimini markanızla mümkün olduğunca görsel olarak kusursuz hale getirin.
  • Tüm envanterinizi toplama konusunda endişelenmeyin. Instagram takipçilerinizin en çok beğeneceğini düşündüğünüz öğelerin küratörlüğünü yapmaya odaklanın.
  • Alışveriş yapılabilir gönderiler ve hatta reklamlarla denemeler yapın! Bu, müşterilerin ürünlerinizi bağlam içinde görmelerine ve ardından yalnızca birkaç dokunuşla sipariş vermelerine olanak tanır.

4. Hiç kimse markanızla telefonda konuşmak istemeyecektir.

Karantinalar, küresel tedarik zincirlerinin durdurulması ve işgücü kıtlığı arasında tüketicilerin işletmeler için her zamankinden daha acil soruları oldu. Ve sosyal medyayı kullanarak bu soruların yanıtlarını daha rahat alabileceklerini keşfettiler.

Facebook tarafından yaptırılan bir Nielsen anketinde, insanların %64’ü bir işletmeyi aramak yerine mesaj atmayı tercih edeceklerini söyledi. Gartner’a göre, 2023 yılına kadar tüm müşteri hizmetleri taleplerinin %60’ı dijital kanallar üzerinden yönetilecek.

Talepteki artışa rağmen, birçok kuruluş henüz sosyal medya üzerinden etkili müşteri desteği sunmaya hazır değil.

Hootsuite’in 2022 Müşteri Hizmetleri Anketi, kuruluşların %71’inin sosyal müşteri hizmetlerine henüz yatırım yapmaya başlamadığını veya hiç yatırım yapmayı planlamadığını gösteriyor.

Ancak daha yakın tarihli Sosyal Medya Trendleri anketinin verileri, gelgitin dönebileceğini gösteriyor. Ankete katılanların %59’u, sosyal müşteri hizmetlerinin kuruluşları için değerinin arttığını kabul etti.

Yapılacaklar listesi

  • Bir sosyal medya müşteri hizmetleri stratejisi hakkında düşünmeye başlayın.
  • Sık sorulan sorular için ağa özel yanıt şablonları oluşturun.
  • Henüz yapmadıysanız, yanıt sürenizi iyileştirmek için bir sohbet robotu kullanmayı deneyin.
  • Müşteri hizmetleri görüşmelerinizi tek bir araçta birleştirin. (Sparkcentral veya Hootsuite Gelen Kutusu olabilir.)
  • Sosyal pazarlama ekibinizi en iyi müşteri desteği uygulamaları konusunda eğitin. Daha da iyisi, sosyal kanallarınız için özel müşteri hizmetleri temsilcileri kiralayın.

5. Uzun biçimli videolar, YouTube dışında yanlış hamle olacak.

Video barındırma yazılımı şirketi Vidyard’a göre, 2020’de internette yayınlanan tüm videoların %60’ı 2 dakikanın altındaydı.

Bu istatistik, sosyal medya platformlarındaki video uzunluğunu perspektife sokar.

İki yıl önce, IGTV ve Facebook Watch’un ortaya çıkmasıyla, hepimizin uzun biçimli videonun geleceği olduğunu düşündüğümüz bir an vardı.

Uzun süreli eğitim videoları ile tanınan YouTube, 10 dakikayı aşan videoları ödüllendiriyordu. Ve Facebook aynı arenada rekabet etmek istedi.

İşletmeler sosyal platformları için “dizi” yapmak için koşturdu. Will Smith, National Geographic için bir IGTV şovu bile anlattı. 

Sonra TikTok Kuzey Amerika’ya geldi. Buna karşılık Instagram, 2020’nin sonlarında Reels’i piyasaya sürdü ve gerisi tarih oldu. 2021 sonbaharına kadar hızlı ilerleme kaydetti.

Instagram, IGTV’yi kullanımdan kaldırdı. Artık kimse Facebook Watch’tan bahsetmiyor. Ve sosyal medyadaki uzun formatlı videonun son kalesi olan YouTube bile yeni bir format tanıttı. Tahmin ettiniz: YouTube Shorts.

Reels ve TikTok’un başarısı, 2018’den 2020’ye kadar hızlı kullanıcı alımını gören Stories’in (başka bir kısa biçimli video formatı) başarısını takip ediyor.

Ne yazık ki Facebook, 2020’de Reels’in piyasaya sürülmesinden bu yana Hikayeler için 500 milyon kullanıcı sayısını güncellemedi, bu nedenle gerçekten büyüdüğünü söyleyemeyiz. Ancak, 2021’de Twitter ve LinkedIn’de kaybolan kısa biçimli video formatını kopyalama girişimleri başarısız oldu. (Fleets ve LinkedIn Stories.)  

Bu, sosyal medya kullanıcılarının yalnızca kısa biçimli videoları izlemeyeceğini gösteriyor. Ayrıca eğlenceli ve ilgi çekici olmalılar. Ayrıca, belki de kaybolan içerik eskisi kadar büyük bir çekişme değildir.

Sebep ne olursa olsun, Hootsuite’in 2022 Sosyal Medya Trendleri araştırması, işletmelerin de kısa biçimli videoları tercih ettiğini gösteriyor.

Ankete katılanların yaklaşık %40’ı ürün/hizmet satmak için kısa biçimli video kullandıklarını söyledi.

Yapılacaklar listesi:

  • Amacınız yeni takipçilere ulaşmaksa TikTok videoları ile denemeler yapın.
  • Amacınız mevcut Instagram kitlenizle yeniden etkileşim kurmaksa Reels ile denemeler yapın.
  • Bir platformda kısa biçimli videolarda başarılıysanız, diğerlerinde deneyin. Ve sonuçları not alın. Her zaman olduğu gibi, her kanal için videoları çevirmek isteyeceksiniz.

6. Etkileşim taktikleriniz için bir İçerik Oluşturucu’yu dış kaynak kullanacaksınız.

Yaratıcı ekonomi yaklaşık on yıldır var. Ancak, insanlar gelirlerini çeşitlendirmenin yollarını arama durumu (işsizlik veya ani boş zaman akışı veya her ikisi nedeniyle) pandemi sırasında patladı.

Ancak sadece milyoner YouTube yıldızlarından bahsetmiyoruz. Artık sıradan insanların hobilerinden para kazanmaları, ikinci bir gelir akışı yaratmaları veya sosyal medya aracılığıyla serbest iş bulmaları yaygın olarak kabul ediliyor.

Dolayısıyla “Yaratıcı” teriminin yükselişi göz ardı edilemez.

“Yaratıcı”, hem profesyonel etkileyici pazarlamacıları hem de amatör içerik yaratıcılarını kapsar – temelde girişimci bir motivasyonla sosyal medyada yayınlamak için içerik yazan, düzenleyen, tasarlayan ve filme alan herkes.

2021 itibariyle, 50 milyon kişi kendilerini sosyal ağlarda içerik oluşturucu olarak görüyor. Ve işletmeler, 2022 yılına kadar etkileyici pazarlamaya 15 milyar dolar harcamaya hazırlanıyor.

Yalnızca ABD’de, pazarlamacıların %72,5’inin 2022 yılına kadar etkileyici pazarlamadan yararlanacağı tahmin ediliyor.

Sosyal ağlar, aşağıdakiler gibi birçok yeni yerel para kazanma aracı ekleyerek bu patlamaya hem yön veriyor hem de yanıt veriyor:

  • TikTok’un Yaratıcı Pazarı
  • Instagram’ın İş Birlikleri
  • Instagram’ın Markalı İçerik Reklamları
  • Facebook’un Marka İş birliği Yöneticisi
  • YouTube Marka Bağlantısı
  • Twitter’ın ücretli Süper Takipçileri

Bu araçların tümü, içerik oluşturuculara ödeme almaya yöneliktir, böylece seçtikleri platformlarda markalar ve kullanıcılar için değer katmaya devam edebilirler.

Ayrıca, ağların bu 15 milyar dolarlık pastadan paylarına bağlı kalmasına yardımcı oluyorlar. Ta ki, son birkaç yılda ortaya çıkan binlerce üçüncü taraf “içerik oluşturucu para kazanma” uygulamasından biri sonunda kodu kırana kadar.

Yapılacaklar Listesi: 

  • İşiniz ne olursa olsun (bitki fanatikleri, Harry Potter hayranları vb.), sizinle ortak olmayı bekleyen, önceden kurulmuş bir hayran kitlesine sahip bir içerik oluşturucu var ve orijinal, uzun vadeli müşteri ilişkileri yaratma konusunda herhangi bir marka hesabının düşünebileceğinden daha iyi bir iş çıkaracaklar!
  • Ulaşmak istediğiniz kitleyi (ve hangi platformda olduklarını) tanımlayın.
  • Bu kitle üzerinde nüfuzu olan kişilerin kısa bir listesini yapmak için içerik oluşturucu pazarlarına göz atın.
  • Adil oranlar ödemeye hazır olun. En mikro içerik oluşturucular bile onların değerini biliyor ve ücretsiz olarak çalışmaya istekli olmayacak.

7. Ücretli reklamcılık sistemini öğrenmelisiniz.

Dürüst olmak gerekirse, bu sosyal medya trendi birkaç yıldır var. Ancak, özellikle Hootsuite’in 2022 Sosyal Medya Eğilimleri anketinde bulduklarımız göz önüne alındığında, yine de bahsetmeye değer.

Ankete katılanların %43’ü, “organik erişimin azalması ve ücretli reklam bütçelerini artırma ihtiyacının” sosyal medyadaki en büyük zorluk olduğunu söyledi. Bu, yalnızca içerik için tutarlı bir şekilde fikir üretmenin ikinci aşamasıdır.

Ancak bu, genel olarak katılımcılar içindi. Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler), organik erişimin düşüşünü 1 numaralı zorluk olarak sıraladı.

Organik erişimin düşüşü, özellikle Facebook ve Instagram’da yıllardır iyi belgelenmiştir. Ve çoğu KOBİ’nin “oynamak için ödeme” taktiklerine harcayacakları sınırlı fonları var.

Pandemi, sosyal reklamcılık için bazı iniş çıkışlara neden oldu. İşletmeler reklam harcamalarını azalttı. Ve harcamaya devam edenler, aşırı doymuş ağların düşük getirilerinden şikayet etti.

Ayrıca Apple, kullanıcıların Facebook takibini devre dışı bırakmasına izin verdi. Bu, Facebook reklamverenlerinin reklam hedeflemelerini nasıl yaptıklarını yeniden keşfetmelerine neden oldu.

Ancak gerçek şu ki, bir Facebook gönderisinin ortalama organik erişimi %5,2.

Bu, takipçilerinizin yalnızca %5’inin gönderilerinizi, arkalarında herhangi bir ücretli bütçe ayırmazsanız görebileceği anlamına gelir.

Bütçeniz ne olursa olsun, sosyal pazarlama ekibinizden birinin en azından nasıl artırılacağını ve herkesin hedef kitle hedeflemenin temellerini öğrenmesi gerekecek.

Yapılacaklar listesi:

  • Marka bilinirliğini artırmak, müşteri hizmeti sunmak ve satın alma yolculuğu boyunca insanları büyüleyen izleyici katılımını teşvik etmek için organik sosyal medya içeriğini kullanmaya devam edin.
  • Yeni potansiyel müşterilere ulaşmak için en iyi gönderilerinizi tanıtmayı deneyin.
  • Reklam oyununuzun seviyesini yükseltmeye hazırsanız, Hootsuite Sosyal Reklamcılık gibi bir çözüme yatırım yapmayı düşünün. Aynı panoda Facebook, Instagram ve LinkedIn’de reklam yayınlamanıza ve performanslarını takip etmenize olanak tanır.

8. Sosyal dinleme stratejisi olmadan hiçbir şey yayınlamayacaksınız.

COVID-19 salgını sırasında birçok işletme ilk kez sosyal dinleme trenine bindi. Bir sağlık krizi sırasında müşterileriyle olan sorulara ve sohbetlere gerçek zamanlı olarak yanıt verebilmeyi seviyorlardı.

Ancak pandemi ilerledikçe daha fazla işletme sosyal dinlemenin müşterilerinin değişen tercihlerini anlamalarına ve halkla ilişkiler kazalarından kaçınmalarına yardımcı olabileceğini öğrendi.

Bu eğilim, Hootsuite’in 2022 Sosyal Medya Trendleri anketinden elde edilen verilerle desteklenmektedir. Ankete katılanların çoğu, sosyal dinlemenin son 12 ayda kuruluşları için değerinin arttığına ya kısmen ya da kesinlikle katıldıklarını söyledi.

Ayrıca, “sosyal dinleme” ve “sosyal dinleme araçları” gibi anahtar kelimeler için Google arama talebinin yıldan yıla %22 arttığını görüyoruz. Bu, daha fazla insanın ya sosyal dinlemenin ne olduğunu öğrenmek ya da işleri için bir araç satın almak için arayışta olduğu anlamına geliyor.

Yapılacaklar listesi

Aşağıdakiler için tercih ettiğiniz sosyal medya yönetim aracında üç arama akışı kurun:

  • Markanızdan bahsedenler, markalı hashtag’ler, ürünler ve sözcükler
  • Rakiplerinizin marka sözleri, markalı hashtag’leri, ürünleri ve sözcüleri
  • Bir bütün olarak sektörünüz için önemli olan anahtar kelimeler ve hashtag’ler

Sosyal dinlemeye yönelik bilgilendirici videoyu da izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=qCAKH9SaWnc&t=4s

Karar veren kişilerin öğrendiklerinize erişebildiğinden emin olun. İster tek kişilik bir çiçekçi dükkanı işletiyor olun, ister iki yüz pazarlamacıdan oluşan bir ekibiniz olsun, sosyal dinleme tüm işi etkileyebilecek sorunları ve fırsatları ortaya çıkaracaktır.

9. Sosyal ses stratejisi geliştirmeniz gerekecek.

Clubhouse Nisan 2020’de piyasaya sürüldü, ancak 2021’in başlarında popülaritesi hızla arttı.

Twitter, kısa bir süre sonra sosyal ses platformu Spaces’ı başlattı. Facebook’un da kısa ömürlü canlı ses formatına girmeye çalıştığı bildiriliyor.

Bu etkinliklerde birçok sosyal pazarlama ekibi bir sosyal ses stratejisine yatırım yapmaya değip değmeyeceğine karar vermek için çabalıyordu. 2022 Sosyal Medya Trendleri anketinin gösterdiği gibi, işletmelerin çoğu buna değer olduğunu düşünüyor.

Özellikle nasıl yatırım yapmayı planladıkları sorulduğunda, sonuçlar genel olarak oldukça karışıktı. Ancak en popüler seçenek, “kanaat önderleri olarak sesli canlı akışlara ev sahipliği yapmak/öncülük etmek” idi.

Verileri daha da parçalayalım;

Anket sonucuna göre, sosyal ses ve kanaat önderliğine yatırım yapmayı planlayanlar çoğunlukla orta ila büyük ölçekli şirketler.

Kanaat önderliği, bir veya iki kişinin büyük bir kalabalığa konuşmasını sağladığından, sosyal sesli içerik için harika bir fırsat olarak görülüyor. Cesaret ve bütçeye sahip olanlar için, markanıza güven inşa etmek ve potansiyel müşterilerle doğrudan bağlantı kurmak için büyük bir fırsat.

Bununla birlikte, ilgili beceri ve zaman nedeniyle, sosyal ses, özellikle ucuz bir içerik pazarlama biçimi değildir. Küçük işletmelerin bunu benimsemede daha yavaş olacağını tahmin etmemizin nedenlerinden biri de budur. Henüz hiç kimse için yatırım getirisi sağlamamış bir formatta önceden yatırım yapmak için maddi kazanca sahip olmalısınız.

Son olarak Clubhouse, reklamların asla iş modelinin bir parçası olmayacağını belirtti.

Platformdaki reklam eksikliği, markanızı Clubhouse’a entegre etmenin biraz hayal gücü gerektireceği anlamına gelir.

Ve yatırım getirisine giden yol, genellikle dinleyicileri diğer sosyal medya kanallarınıza yönlendirmeyi içerebilen uzun ve dolambaçlı bir yol olacaktır.

Yapılacaklar listesi:

  • Belirli bir sosyal ses platformunu diğerine tercih etmek zorunda değilsiniz. Ancak, işletmenizin genel olarak sosyal sesten nasıl yararlanabileceğini şimdiden düşünmeye başlamalısınız.
  • Dinleyicilere sağlayabileceğiniz değer hakkında bir fikriniz olduğunda, belirli platformlar hakkında düşünmeye başlayın. Örneğin, Twitter’daki mevcut topluluğunuzla etkileşim kurmak için Spaces’ı kullanmayı deneyin. Yeni takipçilerle bağlantı kurmak için Clubhouse’u deneyin gibi.
  • Markanız adına bir konuşmaya ev sahipliği yapmak için şirketinizdeki düşünce liderlerine dokunun. Troller ve istenmeyen sorular riskini en aza indirmeye yardımcı olabilecek profesyonel bir moderatör tuttuğunuzdan emin olun.
  • Şirketinizdeki kanaat önderi kalıbına uyan profili bulamadıysanız sizin adınıza bir konuşma yapmak için marka değerlerinizle eşleşen bir influencer ile ortaklık kurmayı düşünün.

İşte bu kadar! 2022’de liderliğinizi korumak için bilmeniz gerektiğini düşündüğümüz 9 sosyal medya trendi bunlar. Hangilerinin geleceğini gördünüz? Hangileri sizi şaşırttı? Şimdi bu trendleri kendi işletmeleriniz veya markalarınız için uyarlama zamanı.

Keyifli günler.