Son dönemde bazı Instagram kullanıcıları akışlarında çift katlı Hikayeler listesi görmeye başladı. Instagram da bu özelliğin şu anda test edildiğini doğruladı.

Eklenmesi durumunda uygulamanın ana sayfa tasarımında önemli bir değişikliğe sebep olacak bu özellik; normalde tek bir satır halindeyken çift katlı olacak şekilde gözükecek. Test aşamasında olan özellik sayesinde, tek seferde daha fazla hikaye kullanıcıların ana sayfasında görülebilecek.

Şu an için test aşamasında olduğu doğrulanan çift katlı Hikayeler özelliğinin platforma eklenip eklenmeyeceği net değil. Ancak şirketin herhangi bir aksaklık veya problem yaşanmaması durumunda özelliği diğer kullanıcılar için de açması bekleniyor.

Instagram’ın son birkaç aydır yeni güncellemeler üzerinde çalıştığını biliyorduk. Nisan ayında tersine mühendislik analisti Jane Manchun Wong, Instagram’da Hikayeler’i birden fazla satırda gösteren bir dizi arka plan kodu tespit etmişti. Wong, bunun dışında Hikayeler arasında hızlı geçişi kolaylaştıracak bazı özellikleri de ortaya çıkarmıştı.

Wong’un daha önce de belirttiği gibi şirketin, söz konusu özellik hakkında çalışmaları devam ediyor. Instagram eğer başarılı bir test aşamasını tamamlarsa, yeni çift katlı Hikayeler özelliğini kullanıma sunarak kullanıcı deneyimini hızlandıracak ve Hikayeler arasında daha kolay bir geçiş sağlayabilecek.

Yapılan bu değişikliklerin, kullanıcıların günlük yaşantılarında sık kullandıkları hikayeler özelliğini daha kullanışlı hale getireceği kesin.