Kadınların her gün değerli olduğunu ve her zaman her koşulda eşit olduklarını savunan bir topluluk olan IWD (International Woman’s Day), aslında ne bir ülke ne bir grup ne de belirli bir organizasyon. Onlar kendilerini her an her yerde olabilen, iyi işler yapan bütün gruplara ait bir topluluk olarak tanımlıyorlar. Topluluğun üyelerinden biri olan dünyaca ünlü feminist gazeteci ve aktivist Gloria Steinem, topluluğu şöyle tanımlıyor; “Kadınların eşitlik mücadelesi hiçbir organizasyona veya herhangi bir feminist gruba ait olamaz, sadece insan haklarına sahip çıkmak için çabalayan herkese ait olabilir.” Bu yüzden topluluk diyor ki; “Kadınlar Günü’nü kendi günün ilan et ve kadınlar için, onlara kendilerini değerli hissettirecek ne gibi olumlu değişiklikler yapabilirsin, bunu düşün!”
Burdan yola çıkarak topluluk her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadınların her konuda eşit olduğunu gösteren #BalanceForBetter (Daha İyisi İçin Denge) adında bir proje düzenledi.
Projenin asıl amacı; heyecan verici bir gelecek için cinsiyet ayrımını ortadan kaldıran dengenin sağlandığı bir dünya inşa etmek. IWD topluluğu bu projeyi bir oyun olarak tanımlıyorlar. Herkes, her an ve her yerde bu oyunun bir parçası olabilir. Bu şekilde insanlarda, farklı cinsiyetlere sahip kişiler arasında denge olmasını arzulayan bir dünyada, tarihin heyecan verici periyoduna hep beraber giriş yapmış oluyor.  Aynı zamanda denge beraberinde daha iyi bir iş dünyasının da kapılarını açıyor. Bu yüzden IWD diyor ki; “Hadi hepimiz daha iyisi için denge kurmaya yardımcı olalım.” #BalanceForBetter
Proje Yıl Boyunca Devam Edecek
Proje, 8 Mart 2019 Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşip son bulmayacak ve yıl boyunca çeşitli etkinliklerle sürmeye devam edecek. Dünyanın pek çok yerinden, bu etkinliklere katılan insanlar, projeye destek olarak “Denge”nin kurulmasına katkı sağlayacaklar.
Aslında bu “Denge” sadece kadınları ilgilendiren bir konu olmamakla beraber her cinsiyetten bireyi, özellikle iş hayatında, toplantı odalarında, devlet dairelerinde, medya ve spor alanlarında, çalışanlar ve işverenler arasında da etkileyecek bir süreç olacak. Bu alanlarda dengenin sağlanması, projeyi sürdürmek ve her koşulda denge sağlamak açısından önemli bir unsur sayılıyor.
Yıl boyunca devam edecek olan etkinliklerden ilki, Amerika Birleşik Devletleri’nde Charlotte Dünya Kadınlar Günü Komitesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘Balance For Better’ başlığı altında yapılacak. Etkinlik; kadınların tarihini, başarılarını ve yaşadığımız dünyaya olan katkılarını kutlamaya davet ediyor. İlham verici ve motive edici etkinlik, kadınları dahada ileriye taşıyacak değişiklikler yapılmasını teşvik ederek cesaretlendiriyor.

Hepimiz Bu Oyunda Bir Rol Oynayabiliriz 
Tarihteki ilk Kadınlar Günü, 1911 yılında Birleşmiş Milletler tarafından milyonlarca insanın desteğiyle kutlanmış ve milyonların sayesinde Kadınlar Günü özel bir anlam kazanmıştır. International Woman’s Day topluluğu da tarihteki bu anlamlı hareketi hatırlatarak projedeki anahtar kelimelerini “Haraket ve Sorumluluk” olarak belirledi. Birlik içinde hareket etmek, beraber paylaşılan sorumluluklar, projenin daha çok insana etki etmesine ve amacına daha kısa bir sürede ulaşmasına yardımcı oluyor. Bireyler bu projede rol oynayarak, hedeflenen amaca kısa sürede varılmasını sağlıyor. Sonuç olarak; Kadınlar Günü, sadece kadınların değil tüm bireylerin katılımı ile anlam kazanıyor.

Motive Et
Şimdi de hedefe ulaşmak ve denge sağlamak için motivasyon gerek! Bunun için de IWD herkesin katılarak destek olabileceği bir proje sunuyor. “Ellerini havaya kaldır ve #BalanceForBetter pozu ver ve Dünya Kadınlar Günü’nü kendi günün ilan et.” Sosyal medya platformlarında “Denge” pozunu, #IWD2019 etiketi ile paylaşan herkes projeye katılım sağlayabilir.

Kadınların her anlamda eşit olduğunu savunan ve cinsiyet ayrımını yok edip insanlar arasındaki dengeyi sağlamayı hedefleyen #BalanceForBetter  projesi amacına ulaşacak mı? Bireyler bu dengeyi sağlamak için neler yapacak? Bu oyunun bir parçası olup daha iyisi için çabalayacaklar mı? Hep birlikte göreceğiz.

Ne kadar iyi bir denge o kadar iyi bir dünya.

Dünya Kadınlar Günü’nüz kutlu olsun.

Bir önceki blog yazımız: http://blog.royandteddy.com/markanizi-sosyal-medyada-one-cikaracak-10-yeni-urun/
Kaynak: https://www.internationalwomensday.com/Theme
http://www.un.org/en/events/womensday/history.shtml
https://www.eventbrite.com/e/2019-charlotte-international-womens-day-balance-for-better-tickets-52880409729
https://www.meetup.com/Action-Design-Boston/events/257059398/