Sosyal Medya

En Ünlü 10 Sosyal Medya Aracı

Sosyal Medya

En Ünlü 10 Sosyal Medya Aracı

by Roy + Teddy

Sosyal Medya’nın aktif olarak kullanımının yetmediği bir dönemdeyiz. İyi bir sosyal medya yönetimi için hakkınızda nelerin konuşulduğunu, paylaşımlarınızın hedef kitleniz üzerindeki etkisini ve rakiplerinizin çalışmalarını takip ediyor ve ölçümlüyor olmanız gerekiyor.
Hal böyle olunca hangi sosyal medya aracının hangi ihtiyaçları karşıladığını, sosyal medya araçları üzerinden hangi verilere ulaşabileceğinizi anlatan geniş bir liste oluşturmaya karar verdik.
Elinizin altında durmasında fayda olacağını düşündüğümüz en ünlü 10 Sosyal Medya Aracı ve bu 10 araçla yetinmek istemeyenler için daha fazlası…
1.Hootsuite
Sosyal medya hesaplarını Twitter, Facebook, LinkedIn, WordPress, Foursquare ve Google+ gibi hesapları yönetmek söz konusu olduğunda size zamandan tasarruf sağlayan harika bir araçtır.
Birden fazla sosyal Medya hesabınıza gireceğiniz içerikleri belirlediğiniz gün ve saate göre ayarlama yapabiliyorsunuz. Paylaşım yapmak istediğiniz hesap ya da hesaplarınızın senkronizasyonlarını tamamladıktan sonra kayıt işlemini tamamlayarak her bir hesaba ayrı ayrı göndermek yerine Hootsuite’i kullanarak tek bir sistem üzerinden her kanala aynı içeriği gönderebiliyorsunuz.
hootsuite1

2.TweetReach
Twitter’da paylaşmış olduğunuz içeriği kaç kişinin gördüğü, belirttiğiniz konu hakında kaç kişinin konuştuğu ve bu kişilerin kimler olduğu hakkında size bilgi veren bir araçtır. Tweetreach, Twitter üzerinden paylaşımlarınızı ve yapmış olduğunuz kampanyaları değerlendirmeniz için size yardımcı olur.
TweetReach
3.Klout
İlk olarak bir Twitter uygulaması olarak ortaya çıkmış olan Klout Sosyal Medya üzerinde paylaşımlarınızın ne kadar popüler olduğunu görmenizi sağlayan bir araçtır. Klount’un 1 ile 100 arasındaki puanlama sistemini faydalı bulanlar kadar bu sistemin yanlış olduğunu düşünenlerde bulunmaktadır. Sosyal medyada kimleri etkilediğinizi, kimlerden etkilendiğinizi, hangi konularda iyi olduğunuzu bilmek çin Klount’u kullanmak iyi bir yol.
Klout’u sadece puanlamanızı gördüğünüz bir araç olarak kullanırsanız çok da bir işinize yaramaz. Sizi sosyal medyada takip eden kişi ve hesapları tespit edip, hedef kitlenin merak ve ihtiyaçlarına uygun postlar atıp, onlarla diyaloğa girmek anlamında sizi yönlendirici bir araç olarak kullanmanızda fayda var.
Screen-Shot-2012-09-09-at-9.32.25-PM

4. Social Mention
Sosyal medya meraklıları arasında oldukça popüler olan Social Mention yüzden fazla Sosyal Medya sitesinde arama yapar. Social mention, üzerinde çalıştığınız konunun Sosyal Medya üzerinde paylaşım sıklığı, paylaşım yapan kullanıcıları, kullanıcıların beğenisi ve paylaşım oranları ile alakalı bilgi sahibi olmanızı sağlar.
Social Mention Türkçe dahil olmak üzere 40’a yakın dilde arama yapıyor ve sonuçları strength, sentiment, passion ve reach olmak üzere 4 farklı kritere göre değerlendiriyor.
social-mention (1)
5.Twazzup
Twazzup, Twitter üzerinden gerçek zamanlı takip yapabileceğiniz bir twitter arama motorudur. Twazzup aynı zamanda aradığınız kelime ilgili benzer nitelikteki kelimeleri ve aradığınız kelime ile alakalı olarak takip edilmesi gerekli kişileri sunuyor.
Twazzup
6.IceRocket
Gerçek zamanlı arama özelliğinin yanısıra blog aramaları, Web, Twitter, Myspace, New Images ve Biz Buzz gibi seçeneklerle  kaliteli bir arama hizmeti sunan iceRocket, sizin de oylayabileceğiniz sonuçları grafiklerle sunuyor.
Eğer bir blog yazarıysanız, web adresiniz Icerocket tarafından listelere otomatik olarak eklenmiş olabilir. Eğer blogunuz IceRocket aramaları sonucunda listelere çıkmıyorsa çok kısa bir işlemle IceRocket’ e blogunuzu tanıtabilirsiniz.
icerocket
7.TweetDeck
TweetDeck herhangi bir Twitter kullanıcısının temel ihtiyaçlarını kapsar, bu nedenle yeni başlayanlar için iyi bir seçenektir. Tweet zamanlama, mesajları izleme ve hashtag izleme gibi birden fazla hesap yönetmek için harika bir araçtır. Ancak, düzenli güncellemelerden yoksun ve hata eğilimli olabilir.
tweetdeck
8.HowSociable
Marka veya anahtar kelimelerinizin 32 farklı sosyal paylaşım sitesindeki kullanılma durumlarını izleyebileceğiniz bir araç. HowSociable’ı markanızın sosyal web’deki varlığını görüntülemek için kullanabilirsiniz.
Howsociable
9.Reachli
Görüntü ve video birçok işletme için vazgeçilmez hale geliyor gibi, sizin için tavsiyemiz Reachli. Reachli görüntü ve video etkinliğini ölçmek için çeşitli özellikler sunar, ve Pinterest analitik için özellikle ünlüdür.
Reachli
10.Argyle Social
Bu araç, müşterileriniz ve ortaya çıkan fırsatlarla doğrudan iletişime geçebilmeniz, marka farkındalığı oluşturmanız ve sosyal medyayı kurumunuza entegre etmeniz açısından yardımcı oluyor. Ayrıca, perde arkasında size sektörle ilgili yapılabilecek hareketler konusunda tavsiyeler sunabilen devasa veri motoru sayesinde sosyal aktivitenizi de en üst seviyeye çıkartıyor.
argyle
Alterian (ücretli)
Alterian pazarlama, analitik, kampanya yönetimi ve sosyal medya özelliklerini harmanlayan entegre bir platformdur. Sosyal medya üzerindeki kampanyalarınızın ne kadar etkili olabildiğini ölçmektir. Bu ölçüm ise kampanya sırasında kampanyalarınıza yön vererek daha etkin bir hale getirebilmenizi sağlayabilir.
BackTweets
BackTweets Twitter’da kullanabileceğiniz bir zaman makinesi gibi. Tweet geçmişini inceleyip sitenize bağlantı içeren tweetlerin hepsini arayıp buluyor. Ücretsiz bir web uygulaması olan BackTweets temelde Twitter üzerinden yayınlanan arama kriterinize uygun URL adreslerini bulup size sunuyor. Yani, sosyal medyadaki varlığınızı gözlemlemek için etkili bir araç. İnsanların sizin hakkınızda neler söylediğini rahatça bulabilmenizi sağlıyor.
BackType
Bu hizmet, sizin belirlediğiniz kelimeler ne zaman bir arama motorunda aransa sizi bilgilendiriyor. Blogunuzu veya bir gönderinizi inceleyen biri olduğu anda direkt size e-posta yolluyor. Ayrıca Twitter üzerindeki ilgili gönderileri de arattırabiliyorsunuz.
BlitzMetrics (ücretli)
Sosyal medya paneli markanız için bu tool ile Twitter, Facebook, Youtube, Instagram ve Tumblr’da ki içerikleri takip edebilirsiniz. Rakiplerinizle karşılaşitırma yapmanıza, hangi demografiklerin en aktif olduğunu öğrenmenize, içerik performans takibini yapmanıza yardımcı olur. Böylece erişiminizi ve angajmanınızı arttırabilirsiniz.
Bottlenose (ücretli)
Tüm büyük sosyal ağlar arasında faaliyet analiz ederek canlı sosyal istihbarat sağlayan bir araçtır. Tek bir yerden, gerçek zamanlı olarak, arama izlemek, analiz etmek için kullanılır.
Brandwatc (ücretli)
Bu hizmet okur, markalar, insanlar ve ürünler hakkında Web üzerinde söylenenleri özetler. Anahtar kelimeler belirleyerek (marka, konu, insan isimleri, ürün)  trend ve kampanya analizleri ile ilgili bilgilere erişim sağlar.
Buffer (ücretli ve ücretsiz kısımları var)
Buffer içeriklerinizi daha akıllıca zamanlamanızı sağlayan, hayatınızı kolaylaştıran bir uygulamadır. Günlük gönderilerinizin hepsini bir seferde Buffer’a aktarın ve o sizin için gün içerisinde paylaşımları otomatik olarak yapsın. Sosyal medyadaki varlığınızı her hafta, her gün, her saat sizin için güncelleyen, harika bir yazılım.
Buzz Equity (ücretli)
Twitter, Facebook, bloglar, haber, forum ve değerlendirme gibi çeşitli sosyal medya kanallarının gerçek zamanlı olarak sosyal medya konuşmalarını video sitelerinden dinlemenizi sağlar.
Carma(ücretli)
Markanızın tanınırlığı, rekabetsel pozisyonu, güçlü ve zayıf olduğunuz alanlar ve genel sosyal medya imajınızı değerlendirmenizi sağlar.  Elde ettiğiniz bu datayı da etkili bir iletişim stratejisi geliştirmekte kullanabilirsiniz.
Collective Intellect (ücretli)
Bu Oracle platformu Facebook ve Twitter da dahil olmak üzere  birden fazla sosyal ağda arasında geçen konuşmaları, yakalar. Bu kaynaklardan kişilerin markalar hakkındaki düşüncelerini  ayıklar ve gerçek zamanlı olarak bilgileri görüntülemenize yardımcı olur.
Crimson Hexagon(ücretli)
Sosyal medya sohbelerini yakalayarak kullanıcıların markanız ile alakalı ne hissettiğini ve düşündüğünü anlamanızı sağlar. Kullanıcıların neden diğer markaları tercih ettiği, yaptığınız pazarlama ve reklamların kendileri tarafından nasıl algılandığını öğrenmenizi sağlar.
Curalate(ücretli)
Bu araç Instagram ve Pinterest üzerinde girişimleriniz için ayrıntılı bir bakış açısı vermek, sosyal medya konuşmalarını görüntüleyerek analiz  etmenizi sağlar.
CustomScoop(ücretli)
Medya yayınlarını takip ederek  sosyal medyada geçen sohbetleri izlemenize yardımcı olarak, pazarlama veriminizi ölçmenizi ve otomatik günlük rapor almanızı sağlar.
CyberAlert(ücretli)
Twitter ve blogları inceleyerek yayılan diyalogları ve tüketicilerin oluşturduğu sayfaları incelemenizi sağlar.
Cyfe
Cyfe, Google Analytics, Salesforce, AdSense, MailChimp, Facebook, WordPress ve benzeri birçok siteye dağılmış halde bulunan bilgi parçacıklarınızı toplayıp hepsini aynı anda, gerçek zamanlı olarak analiz etmekte kullanabileceğiniz bir paneldir.
Facebook Insights
Facebook’un facebook sayfa sahipleri için metricler sağladığı kendi tool’udur. Kullanıcı artışındaki trendleri ve demografikleri analiz etmenizi sağlar.
MarketMeSuite(ücretli)
Hootsuite ve Tweetdecke benzemektedir. Çoklu sosyal profillerde yönetim ve pazalama, önceden belirlenmiş tarhilerde mesaj atma, coğrafi hedefleme ve daha fazlası için kullanılır.
MediaMiser(ücretli)
Sosyal, geleneksel ve dijital medyadan markanızla ilgili içeriği toplayıp analiz eder. Medya yayınlarındaki trendleri tespit etmenizi sağlar.
MediaVantage(ücretli)
Geleneksel medya ve sosyal medya yayınlarını tek bir database’e çekerek durumunuzu takip ederek çıkan sonuçları değerlendirmenizi sağlar.
Meltwater(ücretli)
Hedefli pazarlama kampanyaları oluşturmanıza yardımcı olur. Diğer markalarla ilişkiler kurmak için sosyal medya takibi yapmanızı sağlar.
Mention(ücretli ve ücretsiz kısımları var)
İstediğiniz kelimeleri ayarladığınızda ve sosyal medya üzerinde herhangi biri, bu kelimeleri içeren bir gönderi yayınladığında haberinizin olmasını sağlar. Kısıtlı kullanım olsa da ücretsiz versiyonunun da olması denemeniz için hoş bir güzellik sağlıyor.
Netvibes(ücretli ve ücretsiz kısımları var)
Tek bir platform üzerinden birden fazla mecrayı gözleyip ve analiz etmenize yardımcı olur. Arama sonuçları üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabilir ve gereksiz şeylerden kurtulabilirsiniz. Ödül kazanmış olan SmartReader özelliği sayesinde yüzlerce kaynağı karışıklık olmadan gözleyebiliyorsunuz.
Pinpuff
Kullanım olarak Klout’a benzer ancak sadece pinperest’te odaklı çalışmaktadır. İnsanların markanız ile ilgili nasıl resimler paylaştığını ve bu resimlerin nasıl bir etki bıraktığını takip etmenizi sağlar.
Pinerly
Pinerly, görsel içeriklerinizi sosyal medya sitelerine, en başta da Pinterest’e sunmak için en ideal site. Kullanıcı gönderilerini zamanlayabilir, gerçek zamanlı analitik bilgileri alabilir, çoklu hesap yönetimini yapabilir ve yer imi ekleyebilirsiniz. Site ayrıca, en iyi ve ilgi çeken içeriklerin bir karışımını da sunarak en iyi gönderileri oluşturmanızda da ilham kaynağı oluyor.
PinReach(ücretli)
Pinterest’teki etkinizi ölçmeye yarayan bir araçtır. Genel bir skor vererek ve okuması kolay tablolar hazırlayarak göstererek Pinterest’teki etkinizi ölçmenizi sağlar.
PlagTracker
Teknoloji çağında ‘eser hırsızlığı’ konusu maalesef fazlasıyla gündemde. Kendi çalışmalarınızı başkalarının ellerinde görmek istemiyorsanız veya en azından çok yayılmadan bu gidişe bir dur demek istiyorsanız PlagTracker kullanabilirsiniz.
Shoutlet(ücretli)
Facebook, twitter, Foursquare ve Youtube için topluluk yönetimi ve moderatör platformu aracıdır. İçerisinde dahili iş akışı ve görev atamaları bulunmaktadır.
Social Response(ücretli)
Dinamik Facebook sayfaları oluşturarak, Twitter ve Facebook üzerinden gerçek zamanlı cevaplar vermenizi  ve takipçilerinizle iletişim içerisinde olmanızı sağlar.
SWIX Analytics (ücretli)
75 sosyal medya metriğini tek kontrol panelinde takip ederek, sosyal etkinizi ölçmenize yarımcı olur.
Synthesio(ücretli)
Marka tanınmışlığınızı ve  kampanya yönetiminizin, birçok dilde takibini yapar. Rekabet oranı yüksek büyük ölçekteki firmalar için uygundur.
Sysomos(ücretli)
Markanız ile ilgili çevrimiçi konuşmalar toplar. Detaylı ölçümler ve grafiklerle gerçek zamanlı izleme paneli oluşturarak kontrol etmenizi sağlar.
ShoorK
ShoorK sayesinde Facebook sayfanıza ait detaylı istatistiklere ulaşabilir, hayranlarınızla olan iletişiminizi takip edebilir ve rakiplerinizin Facebook stratejilerini inceleyebilirsiniz.
SocialPointer
SocialPointer reklam ajansları için tasarlanmış, gerçek zamanlı bir sosyal medya pazarlama uygulamasıdır. İlgili gönderileri gözlemlemeniz, takip etmeniz ve hatta cevap vermenizi sağlıyor. Yani sosyal medya takibi için ihtiyaç duyduğunuz her şey aynı anda sunuyor.
Talkwalker(ücretli)
Bu raporlama aracı sürekli marka ve rakiplerinizi izlemek için İnternette ve sosyal medyada araştırma yapar. Ayrıca kampanya izleme, pazar araştırması ve müşteri hizmetleri için kullanılabilir.
Topsy(ücretli)
Topsy gerçek zamanlı bir arama motorudur. Topsy, dünya genelinde, insanların herhangi bir konu, başlık, sayfa veya alanla ilgili yaptığı konuşmaları indeksleyerek, arama yaptığınız terimlerle ilgili puanlamaları size sunar. Topsy’nin algoritması, girdiğiniz arama kriteri ne olursa olsun, diğer arama motorlarının siteleri sıralamak için kullandığı verilerin size ulaşmasını sağlar. Terimlerle ilgili sonuçları ve makaleleri, trendleşen başlıkları, etki sahibi olan uzmanları ve indekslediği her şeyle ilgili geri dönüş sayfalarını aynı anda size sunar.
Trackur(ücretli)
Online olarak durumunuzu  takip etmenizi, sosyal medya trendlerini ölçmenizi ve şirketiniz için sosyal medyada geçen konuşmaları analiz etmenizi sağlar.
TweetBeep(ücretli ve ücretsiz kısımları var)
Sizinle ilgili, şirketinizle ilgili, ürününüzle veya aramak istediğiniz her ne ise onunla ilgili söylenen her şeyi saatlik raporlarla karşınıza getirir. Kısaltılmış formlarını bile kullansalar, kimlerin sizin blogunuz veya sitenizle ilişkili bağlantılar paylaştığını görmeniz, yani, çevrim içi şöhretinizi görebilmeniz için idealdir.
Twitalyzer(ücretli)
Twitalyzer sosyal ağınızda kimlerin olduğunu ve onların nerede yaşadıklarını biliyor, böylece etki alanınızı artırmak için kimlere ulaşmaya çalışacağınız belirlenmiş oluyor. Twitalyzer, kullanıcıları 10 farklı kritere göre puanlayarak Twitter’ın en kuvvetli yer imi raporlama hizmetini sağlıyor.
Twitrratr
Twitrratr geçerli ve geçersiz anahtar kelimeler olarak iki liste hazırlamış durumda. Girdiğiniz terimi Twitter’da arar ve kendi listeleriyle çaprazlama olarak karşılaştırarak sonuçları size sunar.
TwentyFeet
TwentyFeet, sosyal medya aktivitelerinizi takip edecek ve sonuçları raporlayacak bir izleme aracıdır. Farklı servislerden ölçümleri toparlayarak webde sizin etrafınızda olup bitenleri bir arada görmenizi sağlıyor.
UberVU(ücretli)
Gerçek zamanlı olarak tüm önemli sosyal medya platformlarının kaydını tutarak, katılımız ve değerlendirme yapabilmeniz için fırsatlar sunar.
Visible(ücretli)
Sosyal medyada yapılan analizleri izlemenizi ve yapılan analizleri incelemenizi sağlamak amacıyla edinilen bilgileri tek bir yerde olmasını sağlayan bir panodur. Ayrıca mevcut CRM sisteminize entegre edilebilir.
WhatHashtag
WhatHashtag, Twitter’da, arama için girdiğiniz kelimeyle ilgili en çok hangi etiketlerin kullanıldığını bulmanız için geliştirilmiş bir araçtır. Aramak için kelimeyi girin ve dünya genelinde insanların sizin konunuzu konuşurken hangi etiketleri kullandığını görün. Sonuçların içinde, sizin arama kriterinizi içeren en son 1000 tweet ve kulanım sıklıklarına göre dizili halde diğer etiketler sunuluyor. WhatHashtag kullanarak, tweetlerinizin görüntülenmesinden emin olursunuz. Ayrıca, takipçilerinizin dışında kişiler de bu gönderileri okuma imkanı bulmuş olur.

Buna bakanlar bunlara da baktı