Instagram’ın 17 Haziran’dan itibaren tüm ülkelerde kullanıma sunulan Reels reklamları, dijital dünyanın gündemine oturdu.

Instagram, Reels reklamlarını geçtiğimiz ayın sonlarında Kanada, Fransa, İngiltere ve ABD’deki markalara kullanıma açmadan önce, Nisan ayında Hindistan, Brezilya, Almanya ve Avustralya’da kullanıma açtı.

Instagram’a göre:

“Belirli ülkelerde test ettikten sonra, tüm dünyada Reels reklamları kullanıma açıldı. Reels, sizi takip etmeyen insanlara ulaşmak için Instagram’daki en iyi ulaşım şekli. Markaların ve içerik oluşturucularının herkes tarafından keşfedilmesini sağlayan, büyüyen küresel bir model. Bu reklam modeli, işletmelerin daha büyük kitlelere ulaşmasına yardımcı olacak, aynı zamanda kullanıcıların marka ve içerik oluşturucularından ilham verici yeni içerikler keşfetmesine olanak sağlayacak.”

Reklam formatları büyük ölçüde kreatife ve reklam içeriğinin ne kadar ilgi çekici olduğuna bağlı olduğundan, en etkili Reels Ads formatının hangisi olacağını söylemek şimdilik zor. Örneğin, Tiktok reklamları organik göründüklerinde daha iyi performans gösteriyor, böylece kullanıcılar reklamları gördüklerinde hızlıca geçmiyorlar.

Formatlar zamanla değişebilir olsa da Instagram, reklamınızın Reels dinamiklerine uygun bir reklam olması için kreatifinizin müzik veya ses içermesini öneriyor.

Instagram, Reels kullanımıyla ilgili henüz resmi bir rakam paylaşmadı, ancak Instagram yöneticilerinden Adam Mosseri, bu modelin hem paylaşım hem de tüketim olarak değerlendirildiğinde büyüdüğünü belirtti. Ayrıca geçen Haziran’da TikTok’un yasaklandığı Hindistan’da Reels’ın ciddi oranda kullanım ivmesi gösterdiğini söyledi(Reels sadece birkaç gün sonra piyasaya sürüldü.).

Kullanıcıların TikTok’ta, Facebook veya Instagram’da olduğundan daha fazla zaman harcadıklarını öne süren yakın tarihli bir rapordan yola çıkarak Facebook, Reels kullanımını teşvik etmeye odaklanmaya devam edecek gibi görünüyor. 

Devam eden bu ivme ile Reels Ads her bakımdan iyi bir reklam seçeneği haline gelecektir, ancak reklam formatı da muhtemelen zaman içinde biraz değişiklik gösterecektir.

Reels Adshikâyelerdeki reklamlara benzer şekilde tam ekran, dikey ve tek tek Reels içerikleri arasında görünecek. Normal Reels içeriğinde olduğu gibi bu reklamlarda döngü içerisinde olacak ve süresi 30 saniye olacak. Kullanıcılar Reels reklamlarını yorumlayabilecekler, beğenebilecekler ve kaydedip paylaşabilecekler.

Reels reklamları, Reels içeriğine erişmek için en popüler alanlarda görünüyor olacak. Bir kullanıcı Stories, Feed, Reels veya Explore sekmesinden bir içeriğe dokunduğunda, yalnızca dikey olarak kaydırılan Reels içeriklerini gösteren bir yönlendirme alıyor olacak.

Son olarak kısaca Instagram Business üzerinden Reels Ads’i oluşturmadaki temel noktalara bakalım;

Reklam Yöneticisi üzerinden, diğer Instagram reklam modellerini oluşturduğunuz şekilde ilerleyin ve reklamınız için dönüşüm, etkileşim, trafik, video görüntüleme, marka bilinirliği ya da uygulama yükletme gibi hedeflerden birini seçin. 
Sonrasında kampanya, bütçe, hedef kitle gibi gerekli ayrıntıları doldurun.

Yerleşim seçeneklerine geldiğinizde, Manuel Yerleşimler’i seçin ve Yerleşimler altında Instagram Reels yanındaki kutuyu işaretleyin.

Harekete geçirici bir mesaj ile reklamınızı oluşturmayı bitirin.

Reklamınız incelenmek üzere Instagram’a gönderilecektir ve gözden geçirildikten sonra, Instagram Reels sekmesinde görünür hale gelecektir.

Instagram’daki diğer tüm reklamlar gibi Reels reklamları üzerinde de kontrollerin sağlanacağı belirtiliyor. Kullanıcılar beğenmedikleri bir reklam gördüklerinde, reklamı atlayabilir, gizleyebilir veya şikayet etmek için gönderideki menüden işlem yapabilirler.