Cannes Lions dünyanın en önemli yaratıcılık festivali. Bir reklamcı için Cannes’da ödül almak, kariyerinde çok önemli bir basamak çünkü Cannes’da alınan aslan, yepyeni kapılar açabilen bir ödül. Cannes Lions’da kategoriler çok çeşitli ve her geçen yıl da yenileri ekleniyor. 

Bu sene Cannes Lions Digital Craft kategorisinde Grand Prix, Norveç giyim markası Carlings ve yaratıcı ajans Virtue Copenhagen tarafından hazırlanan “ADDRESS THE FUTURE” yani modanın çevre üzerindeki zararlı etkisinin farkındalığını arttırmak için sadece dijital dünyada var olan bir giyim koleksiyonu yaratarak ses getirmeyi başardı. Koleksiyon, günümüzde 18-25 yaş arası çocukların moda yaratıcılıklarını gezegene zarar vermeden sergilemek için sosyal medyada kullanabilecekleri sanal kıyafetlerden oluşuyor.

HBO serisinin ikinci sezonunu tanıtmak için 360i tarafından oluşturulan Westworld: The Maze, eğlence markalarının sesle çalışan cihazları izleyicilerle iletişim kurmak için nasıl kullanabileceğinin ilginç bir örneği. Kampanya, hayranların “Alexa, Open Westworld” diyerek koltuklarının konforundan Westworld’e girmelerini sağlıyor. 

Huawei işitme engelli çocukların okuma yetisini geliştirmek için yapay zeka teknolojisiyle StorySign uygulamasını geliştirdi. Kampanyanın reklam filmini hazırlayan FCB Inferno çıkış noktalarını, duyma yetisine sahip ailelerin işitme engelli çocuklarının %90’ının geleceklerini oldukça bir etkileyen iletişim problemi olan okumayı öğrenmede yaşadıkları zorluk olarak belirtiyor. Teknoloji devi Huawei, British Deaf Association ve animasyon stüdyosu Aardman’nın birlikte yapay zeka teknolojisiyle gerçekleştirdikleri StorySign uygulamasıyla işitme engelli çocuklara işaret diliyle anlatım sağlanıyor. 

Gelecek yıl görüşmek üzere…

Kaynak:
https://www.creativereview.co.uk/cannes-lions-winners-2019/
https://bigumigu.com/haber/digital-craft-kategorisinde-odul-kazanan-isler-cannes-lions-2019/
http://brandtalks.org/2019/06/cannes-lions-2019-digital-craft-kategorisinde-odul-kazanan-isler-2/?cn-reloaded=1
https://www.thedrum.com/news/2019/06/18/new-york-times-and-nike-win-grand-prix-cannes-lions-craft-and-entertainment