Her makalemizde gelişen, yerinde duramayan teknolojilerden bahsediyoruz. Teknoloji gelişirken biz de aynı hızla gelişiyor muyuz, yoksa sadece teknolojiyi tüketen tarafta mı yer alıyoruz?
Üretken olmak ise kendimizi geliştirmekten geçiyor. Size ilham kaynağı olacak websiteler ve uygulamalar keşfedilmek için internetin karanlıklarında beklemesin, yazımızla sizlerle buluşsun istedik. Hangi yönünüzü geliştirmek istiyorsanız bu yazıda kendiniz için bir şeyler bulacaksınız.
Yaratıcılığımı geliştirmek istiyorum:
1. Master Class : Merak ettiklerinizi dünyanın en iyilerinden, master’lardan öğrenme fırsatı sunuyor. Ücretli online kurslar; en etkileyici yazarlardan yazarlık tüyolarını, en etkili oyunculardan oyunculuk kursları almanızı sağlıyor. Christina Aguilera’dan şarkı söylemeyi, Serena Williams’dan tenis oynamayı öğrenebilirsiniz.
masterclass
2. Future Online :  En iyi üniversitelerden, özel kurslardan ücretsiz online kurs imkanı sunuyor. Türkiye’de Oxford vardı da biz mi okumadık dönemini geride bıraktıran future online üzerinden iş dünyası ile ilgili müşteri etkileşimlerinden, büyük verileri yorumlamaya kadar bir çok konuda eğitim alabilirsiniz.

3. Curiosity : Entellektüel meraklılar için görsel konuları, mobil kullanıcı dostu deneyimleri hiç olmadığı kadar eğlenceli ve kolay içeriklerle sizi daha zeki yapacağını savunan websitesi.
4. CreativeLive : Dünyanın en iyileri tarafından organize edilen sınıflarda fotoğraf, video, tasarım, müzik, hayat vb. konularda hazırlanmış derslere katılabilirsiniz.
5. Reedsy : Her hafta yeni bir şey öğrenmenizi hedefleyen bu platform üzerinden yazarlık, tasarım, pazarlama gibi konularda kendinizi geliştirebilirsiniz.
6. FacebookMedia : Ve tabii ki facebook tarafından oluşturulan platform üzerinden case’leri inceleyebilir, online kurslara katılarak yeni konular öğrenebilir yaratıcılığınızı artırabilirsiniz.
7. The Big Know : Sevdiğiniz markaların derslerinin bulunduğu bu siteden nasıl güzel bir uyku uyuyabileceğinizden beyin sağlığınıza kadar faydalı bir çok videoya ulaşabilirsiniz.
8. Iversity : İşinde uzman kişilerden ücretsiz kurslar.
9. TinyCard : Geleceğin flashcard’ı olarak kendini konumlayan iOS uygulaması. Bildiğiniz şeyleri öğrenmek ve hatırlamak üzerine kullandığımız küçük kartların uygulama versiyonu.
10. Byju’s : En iyi Hintli öğretmenler tarafından hazırlanan derslerin bulunduğu bu sitede seçeceğiniz bir konuyu 30sn’de öğrenebilirsiniz. Bunca yıldır öğrenmeye çalıştığımız formüllerin kolay yönlerini merak ederseniz, Hintlilerin hesaplama yöntemleri konusundaki know-how’larını online’da siz de deneyimleyebilirsiniz.
11. OpenClassrooms : Becerilerinizi geliştirebileceğiniz kursların bulunduğu bu siteden kod yazmayı öğrenebileceğiniz gibi yeni eklenen kurslar sayesinde girişimcilik konusunda becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.
12. EnvatoTuts+ : Envato’yu bilirsiniz, template web site tasarımlarının bulunduğu bir platform. Şimdi ise EnvatoTuts+ adı ile size kendinizi geliştirme imkanı sunuyor. Kod yazmayı sıfırdan öğrenmekten, tasarım ve illüstrasyon uygulamalarını kullanmaya, web tasarımı yapmaktan fotoğraf ve video çekmeye kadar bir çok konuda kurslar bulunuyor.
13. WixEd : Envato’nun rakibi olan Wix, web site template tasarımların bulunduğu başka bir platform. WixEd adı ile hazırladığı kurs platformu ise kendi websitenizi nasıl yapabileceğinizi anlatan eğitimler içerirken bir taraftan girişimciler için kendi işlerini nasıl kurabileceklerini, müşteri alma yöntemlerini, online pazarlamada profesyonel olmayı anlatan kurslara yer veriyor.
14. Primer : iOS ve Android işletim sistemlerinde kullanabileceğiniz mobil uygulama Google tarafından geliştiriliyor. Uygulama içerisinde ise pazarlama konusunda kurslara ulaşabilirsiniz. Pazarlama, içerik pazarlaması, ölçümleme ve strateji konularına ait başlangıç seviyesinden ileri seviyeye hitap eden videoları bulabilirsiniz.
yourprimer
15. Instructables : Bu platform üzerinden teknoloji ve lifestyle konulara ait DIY (do it yourself) video’larını bulabilirsiniz.
16. sywork :  Illustrator’lerin videolarını canlı izleyebileceğiniz platform.
17. StartupPatterns : Sadece iOS işletim sitemine destek veren uygulama, girişimcilere yoğun dönemlerinde kolay okuyabilecekleri kısa ve uygulanabilir bilgiler vererek daha hızlı gelişmelerine destek oluyor.
18. Degreed : Öğrenmek istediğiniz konularla ilgili materyaller bulmanızı, öğrenme sürecinizi takip etmenizi ve kendinizi ölçümlemenizi sağlayan bir platform. Proje yönetimi, tasarım, UX gibi konularda bir çok materyale ulaşabilirsiniz.
19. Savvy : Birbirimizden bir çok şeyi öğrenebiliriz diyen bu platformda seçtiğiniz eğitmenlerden PC başında 1’e 1 canlı yayın üzerinden eğitim alabilirsiniz. Kodlama, iş hayatı, dil öğrenme, kariyer ve daha fazla kategoride ders veren öğretmenlere ulaşarak platform üzerinden rezervasyon yapabilir ve PC başından ders alabilirsiniz.
Sadece kodlamak, kodlamak ve kodlamak istiyorum;

Bu ülkede herkesin bilgisayar programlamayı öğrenmesi gerekir. Çünkü insana düşünmeyi öğretir.

-Steve Jobs


20. Lrn : iOS uygulaması sayesinde telefonunuzdan javascript öğrenebilirsiniz.
21. Py : Yine bir iOS uygulaması ama öğrenebileceğiniz dil sayısı fazlası ile tatmin edici. Python, Java, Swift, HTML & CSS, R, SQL, Calculus, Astrophysics ve daha fazlasını telefonunuzdan öğrenebilirsiniz.
22. LiveCodingTv : Coder’ları canlı olarak izleyebileceğiniz bir platform. Profesyonel coder’larla chat yapabilir, proje üzerinde kodlama yaparlarken izleyebilir ve olaylara bakış açılarını görebilirsiniz. Mentorship programı üzerinden bir mentor bile edinebilirsiniz.
23. Trinket :Python programlama dilini öğrenebileceğiniz bir platform.
24. Drupalize.me : Açık kod CMS olan Drupal’ı öğrenmek isteyenler için eğitimlerin bulunduğu platform.
25. CheckiO : Oyun oynayarak kodlama öğrenmek de mümkün. Javascript ve Python dillerini öğrenebileceğiniz bu platformda savaşabilmeniz için kodlamanız gerekiyor.
CheckiO
26. PencilCode : Programla dillerini yaratıcı bir yolla öğretiyor.
27. CloudAcademy : Amazon Web Services (AWS), Azure, Google Cloud gibi bulut çözümleri için kodlama yeteneklerinizi geliştirmenizi ve öğrenmenizi sağlıyor.
28. CodinGame : Oyun oynayarak programlama öğreneceğiniz başka bir platform daha. Kodlama yaparak oyunda ilerleyebilir, pratik yapabilir, profesyonel geliştiricilerden taktik alabilir, kendinizi geliştirerek profesyonel bir geliştirici olarak platformda yer alabilirsiniz.

29. Code4StartUp : Gerçek startup’ların senaryoları üzerinden kodlama öğrenebileceğiniz bir platform. AirBnb, Tinder, Fiverr, ProductHunt gibi gerçek hayatta kullandığımız uygulamlar üzerinden projeler yapmanızı sağlıyor. Örneğin 30 saatte ‘Uber for Food’ adında bir uygulama geliştirmeyi platform üzerinden öğrenebilirsiniz.
30. SwiftPlaygrounds : iPad üzerinden Swift dilini interaktif ve eğlenceli bir yöntemle öğrenebileceğiniz Apple’ın sağladığı bir platform. İncelemeye başladığınızda hemen denemek isteyeceksiniz.
Swift
Delice dil öğrenmek istiyorum;
31. Lingualeo : Eğlenceli içerikler üzerinden native konuşmacılarla İngilizce öğrenebileceğiniz bir platform. Üstelik bu platform üzerinden seviyenizi görebilir, planınızı yapabilir, mobil uygulaması ile istediğiniz yerde kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
lingualeo
32. Learn-8 : 90 farklı dilde native konuşmacılardan istediğiniz dili öğrenme imkanı sunuyor. Öğrendiğiniz dilde yazdığınız yazıları native konuşmacılar tarafından kontrol ettirebildiğiniz platform ile dil öğrenme sürecinizi destekleyebilirsiniz.
33. Vocabulary : Dilinizi ilerletmeniz için kelime dağarcığınızın geniş olması en önemli nokta. Bu noktada devreye giren platform öğrenmek istediğiniz kelimeleri siz öğrenene kadar uygulanabilir öğretici oyunlarla öğretiyor.
34. Rype : Meşgul kişilere dil öğretmeyi amaçlayan mobil uygulama. Seçilmiş eğitmenler 1’e 1 ders almanızı sağlıyor. FastCompany, TNW gibi kurumların onayını alan uygulamayı 14 gün ücretsiz deneyebilirsiniz.
Beyin egzersizi şart:
35. Lumosity : Bilimciler ve oyun tasarımcılar tarafından geliştirilen oyunlar ile beyninizi eğlendirerek bilişsel gelişiminizi sağlayabileceğiniz bir platform. Yaşıtlarınıza göre durumunuzu görerek, beyninizi eğlendirirken geliştirebilir ve gelişim sürecinizi takip edebilirsiniz.
36. Elevate : Her gün yeni görevler belirleyerek en çok ihtiyaç duyduğunuz yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz mobil uygulama. Verimliliğinizi artırmak, öğrenme yeteneklerinizi hızlandırmak ve özgüveninizi oluşturmak için beyninizi eğitebilirsiniz.
Bunlar bana yetmedi öğrenmeye doyamıyorum diyenler için daha fazlası burada.