Bu sene 7.si düzenlenen TNW 2012 için Amsterdam’daydık. İki gün süren etkinlik sürecinde farklı deneyimler edindik.
Youtube’un kurucu ortağı Chad Hurley’den,  şirketini Adobe’ye satan ve Adobe baş stratejisti olan Mark Randall’a kadar bir çok start-up projelerin sahipleri oradaydı. İki gün boyunca  bilgilerini ve deneyimlerini  TNW katılımcıları ile paylaştılar.
İnternet sektörünün önde gelen isimlerinden oluşan konuşmacıların deneyimlerini anlattığı, onlarla tanışıp sohbet etme fırsatı bulduğumuz TNW 2012 etkinliği sırasında aklımıza yer edenler ise şunlar oldu;

Youtube Kurucu Ortağı ve Delicious CEO’su Chad Hurley;
Gamification CEO’su Gabe Zichermann oyun kurgusunun doğru projede doğru şekilde uygulandığında başarılı olmasının kaçınılmaz olduğundan bahsederken, müşterilerin veya markaların ise bu başarının her oyun projesinde ortaya çıkabileceğini düşünmesinden yakındı.  Gamification konusundaki bilgi ve deneyimlerini aktarırıken doğru kurgulanan ve ödül mekanizması doğru yapılan bir oyun kurgusunun insanları duygusal olarak farklı noktalara taşıdığını ve bağımlılık yaptığının gerçeğininde altını çizdi.
Adobe Baş Stratejisti Mark Randall bütün müşterilerin kreatif fikir peşinde olduklarını söylerken, kreatif fikir üretmenin ve inovatif olmanın insan DNA’sında olduğunu vurguladı. Kreatif düşüncenin ise bir topluluk içerisinde tartışarak çıkmayacağını, aksine kişinin yalnız kalıp konu üzerinde düşündüğünde daha üretken olduğunu, fikrin geliştirme aşamasında ise toplu bir şekilde üstünde tartışılması gerektiğini düşündüğü sözlerine ekledi.
AirBnB Kurucu Ortağı Joe Gebbia;
Ogilvy, Heineken, Unilever gibi markaların digital stratejilerine yardımcı olan konuşmacı ve girişimci Jonathan Macdonald insanlarda inanç ve tutku yaratmanın teknoloji ile desteklenebileceği, gün sonunda harekete dönüştürülebilir bir duruma getirilebileceğini anlattı. Ve markaların kendilerini  savunan ve marka hakkında wom yaratan topluluklar oluşturmasının önemini vurguladı.
Evernote Kurucusu ve CEO’su Phil Libin;
Bu sene TNW’da konuşmacıların sunumlarının yanı sıra bir çok eğlenceli etkinlik de yapıldı ;

  • Etkinlik alanın yanına, yeşil çim bir saha yapılarak, kare alanlara ayrılarak Klara’nın hangi alana yapacağı oluşturulan Ipad app üzerinde bahise açıldı. Kazananlara son gün Klara’nın kupası verilirken, Ipad gibi ödüllerde dağıtıldı. katılımcılar #dungville ve #klara hasgtagleri üzerinden twitler atarak konu ile ilgili yorumlarını herkesle paylaştılar.
  • Social trendlerin  API’ları kullanılarak 30 saat hiç uyumadan yapılan hackking projeleri geliştirildi.  200 yazılım geliştiricinin katılıdığı ve geliştirdikleri küçük uygulamaları sahnede anlatarak birincilik ödülü için yarıştılar.
  • SpearkersBar alanında konuşmacılarla konuşma fırsatı oluşturuldu.
  • Yeni startuplar için oluşturulan alanlarda, hergün farklı startuplar gün boyu projelerini anlatma fırsatı buldu.

Bu seneki konuşmacı listesine  buradan ulaşabilirsiniz.